Cepat penat Semput Mengah. Supplement Yang Membantu

Cepat penat Semput Mengah. Supplement Yang Membantu

Ramai sekarang yang mengaku berasa cepat penat semput mengah. Ini adalah kerana kesan parut yang ditinggalkan oleh jangkitan. Atau sistem imun yang makin lemah disebabkan persekitaran, pemakanan yang tidak sihat? atau tahap kesihatan manusia zaman sekarang terlalu teruk?

Cepat penat Semput Mengah Atau dyspnea

Cepat penat Semput Mengah. Supplement Yang Membantu

Terma perubatan bagi mengah ialah “dyspnea” yang bermaksud pernafasan tercungap-cungap apabila seseorang itu sukar bernafas atau mendapatkan udara ke dalam paru-paru.

Secara normalnya, seorang dewasa yang sihat akan bernafas sebanyak 20 kali dalam masa 1 minit bersamaan 30 ribu kali sehari.

Manakala, menurut statistik, 1 dalam setiap 4 individu mengalami masalah dyspnea ini. Golongan warga emas juga mempunyai kebarangkalian 75% untuk diserang rasa cepat mengah ini berbanding golongan muda.

Antara simptom mengah atau dyspnea ini ialah:

 • Sukar bernafas
 • Dada terasa ketat
 • Tercungap-cungap
 • Jantung berdegup kencang
 • Batuk
 • Sukar tarik nafas dalam-dalam
 • Perasaan seperti lemas

Info

Cepat penat semput mengahatau ada yang rasa seperti nafas pendek boleh disebabkan oleh beberapa faktor tertentu. Antara penyebab yang membawa kepada masalah sukar bernafas ialah seperti:

 1. Masalah jantung. Sekiranya anda mempunyai sebarang masalah jantung maka anda haruslah lebih berhati-hati kerana masalah sukar bernafas menjadi antara simptom yang menyukarkan hidup. Ini adalah kerana jantung menjadi lemah dan tidak dapat mengepam darah ke seluruh badan dengan kadar yang cepat. Oleh itu, oksigen tidak akan sampai ke seluruh badan pada masa yang efektif sekali gus meyebabkan nafas pendek.
 2. Masalah paru-paru. Paru-paru merupakan organ pernafasan di mana pertukaran oksigen dan karbon monoksida berlaku. Oleh itu, sekiranya penderita mempunyai masalah yang menjejaskan paru-paru seperti ‘pneumonia’, ‘COPD’, asma dan sebagainya maka ini akan menjadi lebih sukar untuk golongan tersebut mendapat oksigen yang mencukupi. Ini secara langsung akan membawa kepada nafas pendek.
 3. Anemia. Ini merupakan masalah kesihatan di mana tubuh badan kekurangan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen. Oleh itu, sekiranya didapati seseorang itu mengalami masalah sel darah merah maka oksigen dalam badan juga akan berkurangan sekali gus membawa kepada masalah nafas pendek ini.
 4. Tekanan darah rendah. Ini juga turut menyumbang kepada masalah nafas pendek. Hal ini kerana apabila tekanan darah rendah maka aliran darah dalam badan juga akan turut menjadi lambat dan akan membawa kepada masalah oksigen sukar mencapai organ penting lalu menyebabkan nafas pendek.
 5. ‘Pulmonary embolism’. Ini merupakan isu kecemasan di mana terdapat gumpalan darah beku pada saluran darah di paru- paru yang menghalang aliran darah ke organ lain dan membawa kepada masalah nafas pendek ini.
 6. Karbon monoksida. Gas ini akan menghalang oksigen dibawa ke seluruh badan oleh sel darah merah. Justeru it, bekalan oksigen kepada organ dalaman tubuh badan akan berkurangan lalu membawa kepada penderita mengalami nafas pendek. Fenomena ini berkait rapat dengan perokok tegar kerana merokok menyumbang kepada peningkatan kadar karbon monoksida dalam badan.
 7. Stress melampau. Ramai orang mengambil ringan terhadap stres dalam hidup. Isu ini boleh menyebabkan masalah nafas pendek apabila penderita terlampau stres.

info

Cepat penat Semput Mengah. Supplement Yang Membantu

Supplement bukan ubat ye. Supplement ini membantu kuatkan sistem imun badan, kuatkan paru paru , sihatkan paru paru. Jika anda ada masalah jantung, penyakit kritikal sila berjumpa doktor ye.

1.Vitamin C

Vitamin C Shaklee Tepi Pantai

Selain bantu meningkatkan penghasilan sel darah putih, vitamin C juga membantu badan menghasilkan antibodi penting : iaitu protein yang menyerang microb dengan mengikatnya.

Kajian ke atas manusia menunjukkan vitamin C bukan sahaja mengurangkan tempoh selsema biasa, tetapi boleh mengurangkan rasa demam dan kesejukan.

Keberkesanan vitamin C dalam merawat gejala pneumonia sebenarnya telah pun dilakukan seawal tahun 1900. Malah dalam tahun 1940an, ada kajian dilakukan ke atas pelajar- pelajar dan tentera di UK. Dalam tahun 2013, terdapat satu kajian yang dijalankan ke atas warga emas yang mengalami gejala pneumonia, pesakit telah diberikan rawatan vitamin C bagi mengurangkan gejala pneumonia dan mengurangkan risiko kematian akibat pneumonia. Ibuyers are people or businesses who focus on the purchase of properties as their primary line of business. Consumers who are looking for an easy and quick way to sell their properties may benefit from the quick and handy option that they give. Visit https://www.ibuyers.app/massachusetts/ibuyer-stoughton-ma/.

2. Omega Guard

Antara tanda tanda covid 19 adalah sesak nafas. dan peringkat ini sangat bahaya terutama mereka yang ada masalah pernafasan, masalah penyakit kritikal. dan kalau kita lihat statistik kematian disebabkan covid adalah mereka yang ada latar belakang penyakit kronik dimana penyakit kronik akan menyebabkan sistem imun badan makin lemah

Kajian oleh Hindustantinmes.com , Mereka yanga amalkan Omega 3 kurang risiko kematian akibat covid19. Banyak kajian yang Omega 3 sangat membantu kuatkan paru paru. Apapun omega 3 adalah makanan yang membantu kurangkan risiko bukan merawat covid ye

A  new paper published in August in the American Journal of Epidemiology sheds some light on whether omega-3s can play a role in protecting the lungs, which is particularly important these days given the coronavirus pandemic.

omega 3 berfungsi sebagai agen anti-radang dan membantu meningkatkan sistem imun, baik pada orang dewasa maupun kanak-kanak. info : https://omegaquant.com/new-evidence-shows-omega-3-dha-may-protect-the-lungs/

3. Nutriferon

 • Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat.
 • Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.
 • Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon – Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon
 • Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik 4 elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.
 • Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
 • Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di Nutriferon.
 • Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
 • Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, Nutriferon telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.
 • Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini
 • Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFero
Cepat penat Semput Mengah
Cepat penat Semput Mengah
Cepat penat Semput Mengah
Cepat penat Semput Mengah
Cepat penat Semput Mengah

Mari kuatkan Badan Dalaman Luaran Dengan Supplement Shaklee Selamat Berkesan

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set coronavirus shaklee mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *