Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi

Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi

Shaklee Membantu Atasi Letih ? Letih, tidur tak lena dan bila bangun emosi tak stabil dan ianya akan membawa kepada STRESS , nak marah je. Semua benda tak betul tak kena.

Stres jangka pendek merupakan tindak balas spontan tubuh badan terhadap apa-apa situasi yang mencabar, bahaya atau menakutkan.

Stres jangka panjang pula selalunya dialami oleh mereka yang menghidapi stres yang berpanjangan. Stres seperti ini selalunya disebabkan oleh penyakit berbahaya atau masalah yang berpanjangan.

Menurut Public Health Malaysia kekurangan protein antara punca kenapa kita Letih Stress, perubahan emosi   

Bagaimana kita boleh mengetahui badan kita mengalami masalah kekurangan protein?

Perubahan emosi

Otak memerlukan bahan kimia yang dipanggil neurotransmitter untuk memindahkan informasi antara sel saraf. Ianya diperbuat daripada asid amino atau protein. Kekurangan protein boleh menyebabkan kekurangan neurotransmitter dan mengganggu fungsi otak yang juga mengawal emosi.

Keletihan

Kajian menunjukkan jika anda tidak cukup protein, ianya akan memberikan masalah kepada otot yang juga mengawal pergerakan dan postur badan. Kekurangan protein juga boleh menyebabkan anaemia yang mana anda kekurangan oksigen dan menjadi letih.

Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi

 

1.ESP

Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi

 

Pengambilan protein dapat mengurangkan tekanan.Tekanan yang meningkat dan berpanjangan boleh menjejaskan tidur, paras gula dalam darah, hormon serta menyebabkan makan secara beremosi yang boleh menyebabkan peningkatan berat badan.

Pengambilan makanan kaya protein adalah penting untuk menghasilkan neurotransmiter seperti dopamin dan serotonin yang boleh menambah baik perasaan, mengurangkan tekanan dan mencegah kemurungan.

Diet kaya protein juga membantu mengurangkan rasa mengidam pada makanan bergula yang boleh mencetuskan keresahan dan kemurungan apabila diambil berlebihan ~Pakar Pemakanan, Persatuan Pemakanan Malaysia Catarina Lynn

 

2. Vitamin B Complex

Bila anda mengalami stress, badan kita memerlukan lebih banyak tenaga dan bila kita kekurangan vitamin B yang kronik, kelenjar adrenal dipaksa untuk hasilkan hormon edranalin dengan segera untuk bantu badan mengatasi keadaan stress itu.
APA JADI KALAU KELENJAR ADRENAL INI TERUS MENERUS DIPAKSA UNTUK MENGELUARKAN HORMON EDRANALIN? 
Aliran hormon adrenalin yang berlebihan boleh menyebabkan saraf kita akan kacau dan akhirnya kita rasa letih, sampaikan benda-benda yang kecil pun boleh menimbulkan ketakutan yang amat dan mudah terjadinya stress.

FUNGSI VITAMIN B1 DALAM B COMPLEX SHAKLEE

  • mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma.
  • melegakan simptom kemurungan ~ diperlukan untuk membantu menukar karbohidrat yang kita makan menjadi glukosa, penting untuk kawalan gula darah, ini mempunyai kesan besar pada tahap keresahan

 

3. OSTENUTRIX

ostematrix shaklee

 

Di dalam Ostenutrin ada magnesium dan kalsium yang sangat penting. Apa itu?

MAGNESIUM

Magnesium merupakan salah satu mineral penting untuk otot dan sistem saraf. Kekurangan magnesium boleh menyebabkan sembelit, anxiety, Menurut pelbagai kajian yang telah dilakukan, magnesium dapat membantu mengurangkan masalah insomnia. Masalah tidur sebenarnya berkait rapat dengan stress. Bila susah tidur, fikiran letih, emosi letih yang mana akhirnya mencetuskan stress. Jadi, pengambilan magnesium dalam diet harian mampu mengawal masalah ini.

Selain itu, magnesium juga terbukti secara klinikal membantu dalam merawat penyakit berkaitan mental termasuk anxiety dan depresi. Mineral ini berfungsi dalam penghasilan serotonin iaitu hormon yang menjadi penyumbang utama kepada ketenangan, kegembiraan dan kepuasan.

KALSIUM

Kalsium bukan sahaja penting untuk tulang, malah ianya sangat penting untuk sistem saraf dan juga hormon. Wanita terutamanya memerlukan dos yang lebih besar berbanding lelaki kerana wanita melalui fasa mengandung yang mana banyak menggunakan kalsium untuk bayi dan juga ketika menyusukan anak. Kekurangan kalsium juga dikatakan penyebab kepada PMS dan depresi.

 

Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi

Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi Set Shaklee Membantu Atasi Letih ,Stress, Perubahan Emosi

Nak Order Set Letih, Stress Shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam

www.wasap.my/60133612717/setletihstress

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *