VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula

VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula

Masalah seksual yang berlaku dalam kalangan wanita adalah antara penyebab yang menyumbang kepada kes perceraian tertinggi di Malaysia terutamanya di Kelantan dan Selangor. Pensyarah Perubatan Jabatan Perubatan Keluarga, Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Universiti Sains Malaysia (USM) Prof Madya Dr Rosediani Muhamad berkata, tiga daripada 10 wanita pernah atau sedang mengalami masalah mati putik bercerai dengan pasangan masing-masing. Betul ke VitaminE membantu masalah ini?

Dilaporkan bahawa, kes perceraian di Selangor dan Kelantan banyak berpunca dari masalah MATI PUTIK. 

Mati Putik

Mati putik dikenali sebagai disfungsi seksual wanita (FSD) ini biasanya berkait rapat dengan masalah sakit puan seperti endometriosis dan fibroid. FSD juga disebabkan penyakit kronik atau masalah kesihatan mental lain seperti kemurungan dan kebimbangan.

Menurut Pensyarah Klinikal dan Pakar Perubatan Hospital Pengajar Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Hospital Serdang, Dr Maryam Sakinah Mohamad Rom, masyarakat sering didedahkan dengan masalah mati pucuk yang dialami lelaki, namun kurang pengetahuan mengenai mati putik perlu dirawat bagi mengelak kesan lebih teruk kepada wanita.

“Mati putik mendorong kepada masalah seksual wanita yang menyebabkan tiada keinginan, rasa sakit ketika melakukan hubungan intim dan sukar mencapai klimaks ketika bersama pasangan.

Info Hmetro , bharian

Tanda mati putik

1.Mempunyai penyakit serius jantung dan Parkinson

2.Masalah berkaitan ginekologi

3.Kesan ubat-ubatan

4.Tabiat merokok

5.Meminum minuman keras

6.Penuaan

4 Tips Atasi Mati Putik

Walaupun kebanyakan wanita bagaikan ‘tidak bernafsu’ selepas melahirkan anak, sebenarnya ada cara untuk meningkatkan kembali libido mereka.

Jika pasangan suami isteri ingin merancakkan kembali hubungan kelamin masing-masing, ada beberapa tip yang mungkin dapat membantu mengurangkan masalah seksual isteri ini:

1. Mulakan seks dengan sentuhan intim

Kadangkala, selepas melahirkan anak, pasangan suami isteri sudah tidak lagi seintim dahulu. Manakan tidak, masing-masing sibuk melayan anak yang baru lahir.

Kalau boleh, cari masa untuk ‘bercinta’ semula. Mulakan hubungan intim dengan sentuhan manja dan pelukan hangat untuk bangkitkan mood isteri. Selepas itu, pasti isteri akan lebih bersedia untuk melakukan hubungan seks.

2. Berbincang dengan pasangan

Perbincangan yang sihat merupakan kunci seks yang hangat selepas melahirkan anak. Oleh sebab itu, jika anda mempunyai masalah mati putik ini, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah berbincang dengan pasangan. Pastikan pasangan tahu tentang mati putik, maksud serta cara mengatasinya.

Jangan lupa, luahkan kegusaran hati anda dan dengar juga keluhan daripada pasangan. Perbincangan amat penting sebelum dan selepas melakukan seks untuk pastikan kepuasan kedua-dua belah pihak.

3. Sediakan masa khas untuk bersama pasangan

Jika anda dan pasangan ingin melakukan hubungan seks, letak ia sebagai benda yang paling penting. Kerja rumah lain seperti membasuh baju atau menyapu sampah boleh dilakukan nanti.

Jika ada masa terluang, cuba habiskan masa tersebut dengan pasangan, lebih-lebih lagi ketika anak sedang lena tidur.

4. Jangan paksa diri jika mati putik

Kadangkala, wanita yang mengalami mati seksual ini tidak suka dipaksa. Kalau dipaksa, makin kuranglah keinginan mereka nanti. Malah, keletihan yang isteri alami selepas melahirkan anak boleh menyebabkan mereka tidak ada mood bersama dengan suami.

Apa yang penting, beri masa pada diri untuk betul-betul sembuh. Namun, jangan sesekali lupakan suami yang sudah lama bersabar!

VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula

VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula

Vitamin E merupakan agen anti-penuaan dan anti-oksida yang sangat berkuasa. Namun, tahukah anda bahawa Vitamin E juga turut dilabelkan sebagai vitamin untuk kesihatan seksual (sex vitamin)

Ini kerana Vitamin E memainkan peranan yang penting untuk menghasilkan hormon seks serta merangsang libido.Secara umumnya Vitamin E digunakan untuk kecantikan kulit, kesihatan jantung dan untuk penyembuhan luka.Tapi kali ini akan fokus kepada peranan Vitamin E untuk kesihatan seksual, atau lebih spesifik, bantu menghangatkan hubungan intim suami isteri.

Peranan Vitamin E kepada suami:
* Lebih tenaga (seksual)
* Ereksi yang lebih lama
* Lebih mudah terangsang
* Libido yang lebih kuat
* Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

Peranan Vitamin E kepada isteri:
* Lebih tenaga (seksual)
* Lebih mudah terangsang
* Libido yang lebih kuat
* Untuk menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.

Kalau dah menopause boleh ke makan VitaminE ni?

Sangat sesuai. Waktu menopause memang akan membawa pelbagai perubahan pada kehidupan seksual anda dan pasangan.

Mulai daripada penurunan libido atau kegairahan seksual, kehilangan minat untuk berhubungan seks, hinggalah kepada kesukaran mencapai klimaks.

Dengan pertambahan usia, kadar hormon estrogen pada wanita akan menurun dengan mendadak.

Hal ini menyebabkan aliran darah menuju klitoris dan vagina mejadi berkurangan, sehingga organ reproduksi ini menjadi kurang sensitif berbanding sebelumnya.

Penurunan estrogen juga menyebabkan lapisan vagina menjadi tipis (atrofi vagina) dan vagina kering.

Ini juga menyebabkan wanita sering berasa sakit jika berhubungan seks di usia menopause.

Selain VitaminE, Suplemen Yang membantu Naikkan Nafsu

Alfalfa

alfalfa complex shaklee

Alfalfa dikenali sebagai HERBA cinta kerana ia boleh membantu dalam kehidupan SEX anda. Tadi saya ada diskusikan iaitu kekeringan faraj terjadi disebabkan pengaruh hormon estrogen dan progestogen .

Kemaluan wanita kering terjadi di mana keadaan dinding vagina menipis, kering dan kurang elastik akibat kekurangan hormon estrogen. Salah satu cara mengatasi kemaluan wanita kering adalah dengan mempertahankan gerak kerja hormon estrogen tetap stabil dalam tubuh. Hormon ini bertanggungjawab terhadap kesihatan kemaluan wanita.

Alfalfa juga turut mengandungi estrogen tumbuhan yang dipanggil isoflavin yang mana pengambilan alfalfa boleh menghasilkan serta meningkatkan hormon estrogen dalam tubuh. Manfaat Alfalfa Complex

 • Menghasilkan hormon estrogen yang mencukupi dalam tubuh
 • Memberikan anda kesan kewanitaan yang ketara
 • Tiada lagi masalah vagina berbau
 • Bahagiaan intim makin rapat dan ketat
 • Hubungan seks makin hangat membara
 • Payudara makin tegang
 • Membantu masalah kedinginan selepas bersalin
 • Membantu meningkatkan pelincir semulajadi wanita

GLA Complex

VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula

a) Mengawal hormon estrogen dan testosteron.

 • GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.

b) Meningkatkan kesuburan pada wanita

 • GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan.
 • GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.
 • Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari.
 • GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

c) Melambatkan menopause (putus haid)

 • Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan

Pengalaman mereka Yang Amalkan VitaminE & Supplement Lain Untuk Naikan Nafsu Elak Mati Putik

VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula
VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula
VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula
VitaminE Menaikkan Nafsu Seks Wanita Semula

Bagaimana nak Order VitaminE dan Supoplement Lain ini?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *