Vitamin C Shaklee Bantu Kesuburan Lelaki Wanita

Vitamin C Shaklee Bantu Kesuburan Lelaki Wanita

Vitamin C Shaklee Bantu Kesuburan Lelaki Wanita. Vitamin C Membantu Kesihatan Kesuburan Lelaki & Wanita

Kesuburan Makan Vitamin C ?

Menurut https://parenting.firstcry.com/articles/does-vitamin-c-help-to-boost-female-and-male-fertility/

For Men
Consuming Vitamin C is known to improve sperm health and protect sperm DNA in men. The improved sperm quality thus reduces the chances of chromosomal defects and miscarriages. Sometimes oxidative damage may occur in the sperms due to the exposure to free radicals, in such cases, Vitamin C may help in protecting the sperms against free radical damage. Many studies have proved that men may experience low sperm health if they suffer from vitamin C deficiency. This vitamin not only aids the sperm quality but also improves sperm mobility.

For Women

ascorbic acid helps in regulating the ovarian function and the menstrual cycle. Vitamin C even helps in increasing the level of progesterone in the body, which is directly related to improving the uterine healthy by thickening the uterine lining. The chances of conception increase considerably in women who include vitamin C supplements in their daily diet than women who do not take any Vitamin C supplements.

 

ESP Shaklee Untuk Kesuburan

Peranan ESP di dalam kesuburan

1) ESP lengkap dgn 9 asid amino termasuk asid amino perlu. Asid amino perlu ni badan kita tak boleh produce sendiri; ia perlu diperolehi drpd sumber makanan tertentu.

Asid amino adalah asas kpd pembinaan sel. Sel yg sihat berfungsi dgn lbh baik. Sel yg tidak sihat boleh menjadi punca kpd byk masalah kesihatan.

Utk isteri, ESP berfungsi menghasilkan sel telur (ovum) yg sihat. Manakala bagi suami, ESP membantu menghasilkan sel sperma yg sihat.

2) phytoestrogen di dalam ESP berfungsi utk menyeimbangkan hormon wanita; sekaligus membantu mereka yg ada masalah period cycle tidak teratur dan masalah berkaitan ovulasi.

3) berat badan berlebihan juga adalah salah satu faktor menyumbang kepada masalah susah hamil. Oleh itu, mereka dinasihatkan utk mendapatkan berat badan ideal terlebih dahulu.

ESP boleh membantu utk menurunkan berat badan secara sihat dan selamat; low GI jadi tubuh badan akan kekal bertenaga dan lambat lapar; rendah kalori; tiada kandungan gula dan kolestrol; tiada lemak tepu. Malahan kaya dgn zat besi dan kalsium. Totally a healthy choice!

Lebih mudah hamil selalunya apabila berat badan ideal dicapai.

4) ESP membantu mengawal paras gula dalam darah. Gula ni macam kita sedia maklum adalah punca kpd mcm2 penyakit sekiranya tidak dikawal pengambilannya. Sel telur boleh rosak disebabkan gula berlebihan.. pengambilan ESP secara teratur membantu kita mengawal cravings terhadap gula.

Berjaya Hamil Dengan Shaklee Walaupun Umur Dah 40an

Berjaya Hamil Dengan Shaklee Walaupun Umur Dah 40an

Perubahan biologi wanita dengan peningkatan usia.Wanita mempunyai hak untuk menentukan hala tuju potensi reproduktif mereka. Walaupun, keputusan sama ada untuk mempunyai anak atau tidak, dan bila merancang untuk melahirkan anak adalah hak autonomi mereka, wanita juga perlu tahu bagaimana kesuburan dan hasil kehamilan berubah dengan peningkatan usia.

Secara biologi, tempoh optimum untuk melahirkan anak adalah antara 20-35 tahun. Dalam tempoh setahun, 75% wanita berusia 30 tahun dan 66% wanita berusia 35 tahun akan hamil secara semula jadi.

Selepas umur 35 tahun, wanita akan semakin sukar untuk hamil, dan kemungkinan untuk mendapat komplikasi keguguran juga meningkat. Statistik menunjukkan bahawa kadar kelahiran hidup untuk wanita yang berusia kurang dari 35 yang menjalani IVF adalah 31%. Kadar kejayaan ini jatuh di bawah 5% untuk wanita berusia di atas 42 tahun.

Berjaya Hamil Walaupun di Usia 40an . Nak tau Rahsia dia?

GLA COMPLEX

 

GLA Complex Shaklee Banyak Supermom

Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atausakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus). Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk si isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur.

CoQ-Trol

Coq10 juga berfungsi untuk menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum yang mana membantu pasangan meningkatkan kesuburan. Pengambilan CoQ10 membantu:

  • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
  • Meningkatkan pergerakan sperma.
  • Meningkatkan kualiti ovum.

Berjaya Hamil Walaupun di Usia 40an

Puan Zalila 41 tahun ada masalah Pcos, Telur Tak Matang. Setahun Amalkan vitamin ini dan berjaya hamil

Pada 2018 sebelum ambil supplement

Pada 2019 selepas ambil supplement secara konsistent

Puan Azilawati dari Pahang. Umur 40tahun, pernah keguguran

Pada 2018 sebelum ambil supplement

Pada 2019 dan berjaya hamil selepas konsistent amalkan supplement

 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VITAMIN KESUBURAN ?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam, Vitamin C Shaklee Bantu Kesuburan Lelaki Wanita

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

Set Subur Premium Shaklee

Set Subur Premium Shaklee

Set Subur Premium Shaklee vitamin semulajadi yang telah menjalani ujian klinikal, jadi tiada unsur-unsur negatif yang memudaratkan adalah antara usaha yang boleh dilakukan dalam meransang kehamilan dan menambah zuriat, Insyaallah. Selain mengamalkan set kesuburan Shaklee, kita sendiri perlu ada ilmu-ilmu berkaitan dengan kesuburan itu sndiri seperti bagaimana sistem reproduksi kita berfungsi, cara menentukan waktu subur dan doa-doa yang boleh diamalkan untuk mendapatkan cahaya mata.

Vita-Lea

Membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Membawa maksud ia memenuhi ruang-ruang kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

B Complex

Vitamin Penting dalam Set kesuburan Shaklee terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida.

Vitamin C

Diperlukan untuk pembinaan dan pemulihan sel. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E di mana ia menjaga kualiti sel sperma yang tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah untuk bersenyawa dengan ovum.

Alfalfa

Membantu dalam hal-hal organ kewanitaan dan menyelesaikan masalah seperti keputihan dan sebagainya. Ia juga turut diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut, sakit pinggang yang melampau ketika datang haid (makan Alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengkaitkan Alfalfa membantu masalah PCOS.

Vitamin E

Terkenal sebagai “vitamin Seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukkan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelakian & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam tekstikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, supplement selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

GLA Complex

Membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan yang antara kebaikannya ialah memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiup falopio sehingga 5 hari. Gamma Linolenic Asid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair serviks jenis ini sangat/ subur, nipis, berair, cerah dan likat dan sangat-sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, ke tiub fallopio dan ke telur (ovum). Tambahan cecair serviks yang subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam tiub fallopio yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri subur (waktu ovulasi).

Zinc Plus

Bagi kaum lelaki, zink antara hot item yang kami sertakan dalam set kesuburan Shaklee. Zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukkan genetik iaitu pada DNA (Deoxyribose Nucleid Acid). Secara keseluruhannya, zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal dan penyakit prostat. Zink juga digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Energizing Soy Protein (ESP)
Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protei biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

Vitamin C Shaklee Bantu Kesuburan Lelaki Wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *