“Stretch Marks” Susah Nak Hilang? ESP & Vit C Shaklee Membantu Kulit Lebih Cantik

“Stretch Marks” Susah Nak Hilang? ESP & Vit C Shaklee Membantu Kulit Lebih Cantik

Tanda regangan bermula dari lapisan dalam kulit yang kemudiannya timbul ke permukaan sehingga menampakkan bentuk rekahan yang nyata berwarna putih atau lebam kemerahan. Sekarang dah jelas kenapa stretch marks susah nak hilang?

Kenapa Wanita Yang Sering Dihinggap Tanda Regangan?

Hormon memainkan peranan penting terhadap kemunculan tanda regangan ini. Kata Dr.Oz, wanita akan diserang tanda regangan dalam tiga peringkat sepanjang hidupnya iaitu:-

  • Semasa hamil, apabila perut semakin membesar mengikut usia kandungan
  • Semasa seseorang wanita itu naik berat badan
  • Semasa seseorang wanita mengalami fasa pecutan pertumbuhan (lazimnya berlaku ketika zaman anak gadis sekitar tempoh awal akil baligh)

info 

“Stretch Marks” Susah Nak Hilang? ESP & Vit C Shaklee Membantu Kulit Lebih Cantik

 

ESP

ESP Shaklee Jayzra

Berperanan membaiki struktur kulit kita kerana ia merupakan sumber protein terbaik. Sebagaimana yang kita ketahui, protein penting dalam proses pembentukan dan pembaharuan sel kulit serta membentuk ‘elastik fiber’ untuk penegangan kulit. Sel-sel lama yang rosak juga akan disingkirkan dan diganti dengan sel yang baru.

 

Vit C

 

vitamin c pula penting bagi pembentukan kolagen.Kolagen adalah sejenis protein, iaitu kumpulan utama kulit yang menghubungkan dan menyokong tisu badan lain seperti kulit, otot, tendon, tulang, urat, organ dalaman serta terdapat di dalam gigi. Kolagen bersama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal. Secara tidak langsung membantu mengurangkan kedutan dan stretch mark.

 

Betul ke berkesan?

Untuk hasil yang terbaik set ini diambil sejak diawal kehamilan. 2 vitamin ini juga sangat membantu perkembangan bayi dan ibu semasa hamil. antara vitamin wajib masa hamil

hilangkan stretch mark

 

hilangkan stretch mark stretch marks susah nak hilang stretch marks susah nak hilang stretch marks susah nak hilang

PARUT STRETCH MARKS HILANG SELEPAS AMALKAN ESP

Stretch marks. Ramai ibu2 yang mengalami masalah ini sepanjang kehamilan, terutama sekali apabila kandungan mencecah 8 bulan ke atas. Rasa stress setiap kali terpandang rekahan pada kulit yang dulu licin dan sekata.

Untuk saya, saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. Awal kan? Saya dulu, sangat kurus sewaktu di sekolah rendah. Apabila memasuki sekolah menengah, ditambah dengan perubahan hormon, (baru nak up orang kata) saya mula dapat berat seimbang.

Tapi kesannya, saya mula perasan terdapat stretch marks pada kawasan-kawasan tertentu pada tubuh saya. Gelap dan hodoh. Memang sebagai remaja, saya akui saya rasa sangat rendah diri.
Masalah ini tidak pernah selesai, sehinggalah bertahun-tahun kemudian.

Suatu hari, kalau tak silap pada 2012, Master Hadha perkenalkan saya dengan ESP. Asalnya beliau beri saya cuba segelas di rumahnya. Kata Master Hadha, bagus untuk lapik perut sambil boleh meningkatkan metabolisme, maklumlah saya bekerja shift adakalanya makan tak menentu lagi pula letih melayan Adam Dzikri yang baru menginjak 2 tahun masa tu.

Seteguk saya rasa, mm sedap. Saya beli 1 canister ESP dengan harapan siapa tak nak kurus kan? Hehe

Pada suatu hari, lebih kurang 2 bulan selepas mengamalkan ESP, saya perasan yang garisan gelap stretch marks pada tubuh saya semakin pudar. Eh, biar benar, detik hati saya. Untuk kepastian, saya hubungi Master Hadha. Alhamdulillah, memang betul rupanya. Haruslah saya teruja dan konsisten terus minum ESP.

Rupanya boleh berkurang kesan stretch marks ni ye.
Sekarang dah masuk tahun ke 4 saya mengamalkan ESP. Kesan rekahan pada kulit saya hampir- hampir tak kelihatan. Secara tak langsung keyakinan diri pun bertambah, sampaikan nak bercakap depan orang ramai pun rasa yakin je.

Seronok sangat!

paruts tretch mark hilang

Nak order set ini boleh hubungi

FREE COD, FREE DELIVERY AREA SHAH ALAM

Untuk order boleh Whatsapp ke www.wasap.my/60133612717/StretchMarksESPvitc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *