Shaklee Bantu SLE Sembuh ?

Shaklee Bantu SLE Sembuh ?

Shaklee Bantu SLE Sembuh? Jom Baca lagi

Lupus SLE

Lupus (SLE atau penyakit sistemik lupus erythematosus) adalah penyakit autoimun yang boleh menyebabkan banyak gejala termasuk:

  1. Sakit sendi
  2. Penyakit buah pinggang
  3. Ruam
  4. Gangguan kiraan darah dan banyak lagi.

Antara penyakit SLE seperti sopak, psoriasis, dll. Badan semua orang mempunyai sistem imun yang bertujuan untuk melawan jangkitan. Namun bagi pesakit SLE, gangguan autoimun berlaku apabila sistem imun seseorang menyerang sel dan tisu tubuh mereka sendiri. SLE atau Lupus adalah gangguan autoimun yang boleh menjejaskan kulit, sendi, buah pinggang, otak, dan organ-organ lain

Vivix Shaklee Pasu Putih

Bagaimana Vivix & Omega Guard Shaklee boleh membantu penyakit SLE

VIVIX

1. Membaiki dan Mempertahankan Sel

Kajian menunjukkan bagi pesakit yang mempunyai autoimmune tinggi (seperti SLE) berisiko tinggi untuk mengalami:

  1. Kerosakan genomik DNA
  2. Penghasilan radikal bebas

Ramuan vivix yang terdiri daripada lobak ungu, elderberries, japanese knotweed dan anggur muscadine membantu memperbaiki dan mempertahankan sel melalui pengaktifan Nrf2.

2. Pengawalan Genetik

Genetik adalah warisan, umpamanya yang biasa kita dengar apa yang daripada ibu bapa kita kadangkala boleh diwariskan kepada kita. Contohnya diabetes, penyakit SLE, kanser dan sebagainya adalah antara penyakit warisan secara genetik.

Setiap sel dalam badan mengandungi pengawal selia genetik yang menyumbang kepada kemerosotan yang berkaitan dengan usia. Bahan-bahan Vivix menunjukkan hasil yang positif memberi kesan kepada genetik pengawal selia (menghidupkan gen umur panjang dalam setiap sel) yang seterusnya membantu untuk menolak selular penuaan.

Dalam kata lain Vivix memperbetulkan kembali struktur genetik yang menyebabkan SLE dan penyakit-penyakit lain serta mempertingkatkan fungsi DNA kepada lebih baik.

3. Vivix memberikan tenaga kepada sel

Dalam badan kita ada bahan yang disebut sebagai mitokandria, iaitu sejenis bahan yang membantu menghasilkan tenaga untuk memastikan sel berkembang dengan baik dan sihat. Fungsi mitokandria boleh menurun disebabkan oleh serangan-serangan, justeru ia boleh membantutkan perkembangan dan pembahagian sel yang sihat.

Seumpama begini, jika kecekapan mitokondria berkurangan, fungsi sel akan merosot. Bahan-bahan dalam Vivix menggalakkan biogenesis mitokondria (pengecasan semula dan salinan mitokondria). Ini memberi lonjakan tenaga kepada sel.

4. Melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE

Protein AGE adalah zat yang dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Secara ringkasnya protein AGE ni menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Dalam aspek penyakit SLE, sel tubuh tidak berfungsi secara normal. Justeru Vivix dapat membantu melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE dalam tubuh.

omega jantung

OMEGA GUARD

A team of Michigan State University researchers has found that consuming an omega-3 fatty acid called DHA, or docosahexaenoic acid, can stop a known trigger of lupus and potentially other autoimmune disorders.

DHA can be found in fatty, cold-water fish and is produced by the algae that fish eat and store in their bodies. It can be found in fish oil supplements as well, used by more than 30 million Americans.

“What we discovered was when lupus was triggered by crystalline silica, a toxic mineral also known as quartz that’s linked to human autoimmunity, DHA blocked the activation of the disease,” said Melissa Bates, one of the study’s lead authors and a doctoral student in MSU’s Department of Food Science and Human Nutrition and the Institute of Integrative Toxicology.

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160929133613.htm

shaklee bantu sle sembuh
shaklee bantu sle sembuh

Testimoni Shaklee Bantu SLE Sembuh ?

BAGAIMANA SHAKLEE MEMBANTU PENGHIDAP PENYAKIT SLE? KONSISTEN AMALKAN OSTEMATRIX, VITAMIN B COMPLEX, ESP, VITAMIN C, VIVIX, OMEGA DAN LECITHIN KESANNYA KEADAAN SLE AGAK TERKAWAL DAN PERLU PASTIKAN TAHAP STRESS DI TAHAP YANG MINIMUM

Assalamualaikum.

Nama diberi Aida Fadriah. Berusia 40 tahun. Pengguna Shaklee sejak 2013.
Saya ingin berkongsi bagaimana suplemen Shaklee membantu saya menghadapi penyakit SLE saya.
Secara ringkas Sistemic Lupus Erythemathosus (SLE) adalah satu penyakit autoimun. Ia merupakan satu keadaan di mana sistem imun badan menjadi bercelaru dan tidak dapat membezakan antara sel baik dan sel jahat.

Saya disahkan mengalami SLE pada tahun 2017.

Antara produk Shaklee yang saya gunakan untuk mengahadapi SLE ialah :

1) Ostematrix (4-6 biji) setiap malam untuk kurangkan potensi osteoporosis kerana perlu mengambil ubat steroid prednisolone dalam jangka masa panjang.
2) Vitamin B-Complex Shaklee (2 biji) setiap malam untuk kawal mood dan tenaga dan bancuhan Cinch Tea/500 ml air (waktu siang) untuk mengelak keletihan melampau sewaktu bangun pagi dan sepanjang hari bekerja. Severe fatigue atau keletihan melampau merupakan situasi biasa bagi pesakit SLE.
3) ESP (bancuhan 2 -3 sudu) pada waktu pagi untuk elak gastrik angin yang selalunya menyebabkan migraine.
4) Vitamin C Shaklee (3 biji sehari) untuk sistem imun
5) Vivix (1 sudu)- utk sistem imun
6) Omega (3 biji) untuk elak keradangan
7) Lecithin – untuk otak sebab saya kerap alami brain fog… Lambat nak recall dan pelupa..

Sewaktu dikesan mengalami SLE, buah pinggang saya okey walaupun banyak suplemen yang saya makan pada waktu itu. Yang penting pengambilan air mesti mencukupi. Sewaktu Dr buat pemeriksaan, mereka sukar nak percaya sebab secara fizikal tiada bukti SLE melainkan keradangan pada sendi kecil pada jari tertentu. Tiada rashes pada badan dan muka.

Sipmtom SLE saya mula menonjol selepas saya buat detox pada tahun 2015.

Pada waktu itu saya ambil Alfalfa, Dtx dan Vivix. Selepas detoks pengambilan suplemen *selain* Alfalfa dan Dtx memberikan kesan memberansangkan. Tetapi pada waktu yang sama, saya mula alami bengkak sendi jari, tangan dan kaki. Saya ingat saya alami sakit arthritis. Alhamdulillah. Allah ilhamkan saya untuk rasa kurang suka ambil Alfalfa dan Dtx. Jadi kesan radang masih ada namun berkurangan. Setelah saya disahkan ada SLE baru saya tahu yang saya tidak boleh mengambil sebarang suplemen herba termasuk Alfalfa, Dtx, dll…

Buat masa ini, suplemen Shaklee (no 1 hingga 7) adalah suplemen wajib ada. Keadaan SLE saya agak terkawal namun perlu sentiasa pastikan tahap stress pada tahap minimum kerana sistem imun sangat mudah terganggu jika saya stress sangat.

Saya rasa itu saja perkongsian saya kali ini. Saya bertuah kerana saya kenal Shaklee dan berpeluang menggunakan Shaklee untuk menghadapi penyakit saya dan dapat berfungsi seperti biasa. Wallahua’lam.

NAK ORDER SUPPLEMENT INI

Diingatkan bahawa vivix & Omega Guard bukan UBAT tetapi supplement yang membantu simptom keradangan berkurang dan badan lebih sihat untuk lawan penyakit

Rawatan doktor , nasihat doktor sangat diperlukan dan diteruskan. Vivix Omega Guard Shaklee Bantu SLE Sembuh

www.wasap.my/60133612717/SLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *