Omega Guard Shaklee Untuk Anak Bijak Dari Dalam Rahim Lagi

Aqeela Dahlia Budak Bijak

Omega Guard Shaklee Untuk Anak Bijak Dari Dalam Rahim Lagi. Siapa taknak anak bijak kan. Lagi lagi zaman sekarang makin ramai budak budak pandai. Bayangkan Ainul dulu rasa 7tahun baru kenal ABC. Dahlia baru 2 tahun dah kenal ABC. Tunjuk huruf dah kena ni A ke H ke W ke. Siap tau kalau T for TIGER, N for NOSE , O for OCTOPUS. Boleh tengok video Dahlia

Bagaimana Omega 3 Untuk Membantu Tingkatkan Perkembangan Otak Anak-Anak

Seperti yang kita tau, omega 3 sangat penting dalam pertumbuhan dan perkembangan otak sejak dari bayi dalam kandungan. 60% dari otak manusia terdiri daripada lemak, dan 20% darinya ialah DHA. DHA paling banyak di bahagian neuron, iaitu sel dalam saraf yang bertanggungjawab menghantar signal ke seluruh badan.

Makin banyak DHA pada neoron, makin banyak sel-sel otak dapat menghantar isyarat dan berkomunikasi. Sebab tu lah, ibu mengandung dan menyusu perlu mengambil omega 3 secara konsisten bagi memastikan otak bayi dapat tumbuh dan berkembang secara optimum

Menurut https://www.healthline.com/nutrition/omega-3-fish-oil-for-brain-health, EPA and DHA seem to have important roles in the developing baby’s brain. In fact, several studies have correlated pregnant women’s fish intake or fish oil use with higher scores for their children on tests of intelligence and brain function in early childhood Salah satu sebab mengapa pengambilan asid lemak Omega-3 amat penting dikalangan bayi dan kanak-kanak adalah kerana terdapatnya DHA.

DHA (Docosahexaenoic acid) sejenis lemak tak tepu yang memainkan peranan penting dalam memastikan sel otak mampu berhubung antara satu sama lain. Bagi ibu bapa yang memilih susu tepung sebagai makanan bayi mereka, keperluan pemilihan susu formula dengan DHA sangat penting kerana DHA menyokong perkembangan kognitif anak anda.

Pengambilan susu formula yang diperkaya dengan DHA seawal 4 bulan pertama boleh meningkatkan perkembangan mental bayi (Susu ibu adalah susu terbaik). Kajian menyelesai masalah dan memori telah dilakukan terhadap sekumpulan kanak-kanak. Kanak-kanak yang minum susu dengan formula DHA mendapat lebih 4 markah berbanding kanak-kanak minum susu tanpa DHA.

Manakala kanak-kanak yang diberi susu dengan DHA dan AA (Arachidonic Acid) mendapat lebih 3 markah berbanding DHA tanpa AA. Kanak-kanak dengan masalah ADHD (attention-deficit hyperactivity disorder) dikenalpasti mempunyai masalah kurang fokus dan hiperaktif.

Kajian juga menunjukkan, kanak-kanak dengan masalah ini mempunyai tahap asid lemak yang rendah. Asid lemak juga membantu masalah kanak-kanak disleksia.

Kajian Oxford-Durham

Penggunaan minyak ikan dalam kajian Oxford-Durham menunjukkan kesan positif untuk kanak-kanak dengan masalah disleksia, dyspraxia dan ADHD. Kajian ini dilakukan apabila pihak sekolah menyedari ramai murid mereka mengalami masalah fokus.

Pihak sekolah telah menemui kajian terbaru tentang kepentingan Asid Lemak terhadap kanak-kanak bermasalah dan telah memulakan program ini untuk membantu murid mereka. Kajian ini turut diterbitkan di dalam Jurnal Pediatrics (Richardson et al.) dan ia melibatkan kanak-kanak berumur antara 5 hingga 12 tahun.

Dalam masa 6 bulan, sebanyak 12000 penilaian telah dilaksanakan ke atas 117 orang murid dari 12 buah sekolah. Kanak-kanak yang dipilih adalah dari kalangan mereka yang mempunyai masalah pembelajaran, tingkahlaku dan penyelarasan.

Pilihan OMEGA 3 saya adalah OMEGA GUARD

Omega Guard Shaklee Untuk Anak Bijak Dari Dalam Rahim Lagi

 

Omega Guard Shaklee Untuk Anak Bijak Dari Dalam Rahim Lagi

Manfaat Omega-3

1) Perkembangan Minda & Otak. Khasiat DHA yang terkandung dalam Omega Guard dapat disalurkan kepada bayi sejak didalam kandungan ibu dan sewaktu ibu menyusukan bayi mereka. Apabila berusia 1 tahun, Omega Guard boleh diambil dengan cara dicampurkan ke dalam susu, makanan atau menguyah.

2) Perkembangan Memori & Fokus. Sangat sesuai untuk orang yang mudah lupa atau hilang fokus kerana ia membantu dalam meningkatkan daya ingatan.

3) Menyokong Kesihatan Kardiovaskular. Asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard merupakan asid lemak yang penting dalam membantu memastikan jantung, arteri dan salur darah sentiasa berada dalam keadaan sihat dan tidak tersumbat. Produk ini membantu merendahkan paras trigliserida dalam badan lalu merendahkan risiko daripada terkena penyakit jantung ataupun stroke.

4) Mengawal Paras Kolestrol. Bertindak untuk melawan kolestrol jahat (LDL). Ia akan mengurangkan kandungan kolestrol jahat dalam darah dan meningkatkan bilangan kolestrol baik.

5) Memelihara Fungsi. Fungsi Sendi – Paras asid lemak omega -3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yangmembentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi – fungsi sendi dan gout dengan effective.

6) Mengurangkan Gejala Asthma. Memandangkan Omega 3 amat baik untuk melawan radang, maka pengambilan minyak ikan Omega Guard dapat membantu mengurangkan gejala selsema, asthma ataupun radang paru-paru.

7) Menguraikan lemak. Mencegah pengumpulan lemak pada badan dan seterusnya mengelakkan masalah obesiti.

8) Meningkatkan Sistem Imun & Menyihatkan Paru – Paru. Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

9) Menentang Kanser – Kajiantelah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencegah kanser paru. paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan pankreas pesakit kanser unutk berfungsi denan lebih effektif.

10) Mencegah Insomnia & Membantu Mengurankan Tekanan (stress). EPA & DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mentel, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomania, autism, kanak – kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal. Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi. Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal.

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

Jom beli Omega Guard

www.wasap.my/60133612717/omegaguardBIJAK