Paru Paru Berair Sembuh Tanpa Ubat Dengan Vitamin Shaklee

Paru Paru Berair Sembuh Tanpa Ubat Dengan Vitamin Shaklee

Paru-Paru Berair Rawatan Cepat Sembuh Tanpa Ubat Dengan VITAMIN Shaklee. Makanan yang baik akan membantu mempercepatkan proses pemyembuhan. Makanan yang baik akan membantu memberi nutrisi lengkap pada badan melawan penyakit. Antara produk yang TERBAIK kami cadangkan adalah vivix dan omega guard.

Paru paru berair adalah keadaan dimana terdapat pengumpulan cecair di dalam ruang pleura iaitu ruang diantara paru-paru dan juga dinding dada. Ini akan menyebabkan saiz paru-paru menjadi kecil dan pesakit akan mengalami masalah sesak nafas.

Ia selalunya berpunca kepada jangkitan kuman pada paru-paru. Tetapi ia juga boleh disebabkan masalah jantung, kegagalan buah pingang dan juga kanser paru-paru.

Struktur paru-paru

Paru-paru dikelilingi dengan satu lapisan tisu yang dipanggil sebagai pleura. Begitu juga dinding dada, ia juga mempunyai lapisan pleura. Di dalam ruang diantara dada dan juga paru-paru terdapat sedikit cecair yang berfungsi sebagai pelincir supaya tiada geseran yang akan merosakkan tisu paru-paru apabila dada mengembang ataupun mengecut. Tetapi apabila ia dipenuhi dengan air disebabkan berapa punca, ia akan menolak paru-paru menyebabkan ia menjadi kecil.

Punca Paru-paru berair

Terdapat pelbagai punca paru-paru berair. Ia adalah:

 • Jantung lemah
 • Kegagalan fungsi hati
 • Kegagalan buah pinggang
 • Kanser paru paru
 • Kanser yang merebak ke paru-paru( Sebagai contoh kanser ovari, kanser payudara dan kanser rahim)
 • Kanser pleura
 • Jangkitan paru-paru
 • Keradangan pankreas
 • Penyakit tibi (Batuk kering)

Simptom dan tanda paru paru berair

Terdapat beberapa tanda dan simptom apabila seseorang itu mengalami masalah ini. Ia adalah:

 • Sesak nafas. Adalah simptom yang paling ketara
 • Sakit dada
 • Batuk
 • Demam (Jika disebabkan jangkitan kuman paru-paru ataupun keradangan pankreas)
 • Tidak boleh tidur dalam keadaan berbaring

Vitamin Shaklee Untuk Paru Paru Berair

6 Bulan Amalkan VIVIX

1. VIVIX 

Vivix mengandungi polifenol yang bertindak untuk mengurangkan radang pada paru-paru dan membantu perbaiki sel-sel paru-paru yang rosak dan sebagai anti-oksidan untuk mengelakkan paru-paru bertambah parah.

 • Vivix adalah vitamin yang bantu lengkapkan nutrisi dan sel sel badan bila sihat, kuat akan sendiri berfungsi membaiki paru paru.
 • Vivix bukan ubat dan jika anda sedang mendapatkan rawatan doktor sila teruskan rawatan doktor dan makan ubat doktor.
 • Vivix masih boleh diambil sebagai minuman kesihatan.

Bagaimana Resveratrol di Dalam Vivix Bertindak?

1. Meningkatkan proses biogenesis mitokondria  – Apabila gula berjaya dibawa masuk ke dalam sel, gula ini akan diproses oleh mitokondria yang berfungsi sebagai “stesen janakuasa tenaga” di dalam sel. Pada masa yang sama, resveratrol membantu meningkatkan bilangan mitokondria melalui biogenesis mitokondria. Ini akhirnya akan meningkatkan jumlah tenaga yang dihasilkan dan menjadikan pengamal Vivix lebih bertenaga. peningkatan cellular energy

2. Memperlahankan proses inflamasi/keradangan – Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas. Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada paru-paru dapat dihentikan.

3. Melambatkan proses pembentukan protein AGE – Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan dan penyakit-penyakit kronik termasuklah kerosakan pada struktur paru-paru dapat diperlahankan.

4. Melindungi sel dari kerosakan DNA – Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA.Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif.

omega guard shaklee dua botol baru.jpg

2. Omega Guard

Omega Guard membantu mengeluarkan air dalam paru paru secara semulajadi. Produk yang kaya dengan EPA & DHA juga membantu kuatkan paru paru, Omega Guard kaya dengan Omega 3 dan ada kajian yang menyatakan Omega 3 membantu mengurangkan jangkitan pada paru paru > Omega 3 Fatty Acids May Reduce Bacterial Lung Infections 

OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi.  Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

Rata-rata minyak ikan diekstrak melalui kaedah penyulingan tekanan yang tinggi yang mana ia akan memusnahkan kebanyakan nutrient dan tidak mampu menapis kandungan logam yang akan membahayakan kesihatan. OmegaGuard sememangnya tidak diekstrak dari hati minyak ikan yang mengandungi toksik berbahaya.

Minyak ikan Omega Guard dihasilkan daripada ikan yang tinggal dilautan dalam (deep ocean) dan air sejuk bukan ikan yang senang dapat dipantai atau sungai…ikan-ikan ini pula mengandungi asid lemak tidak tepu yang tinggi.

Pengalaman Pengguna

Paru-Paru Berair : Kembali Sihat Tanpa Ubat Selepas Seminggu

feedback customer makan vivix

Syukur Tak Jadi tebuk

Sebelum ini doktor x-ray paru-paru dan buat check seluruh badan. Suami kena tahan wad 1 minggu pada bulan 6. Doktor maklumkan yang suami perlu di tebuk untuk keluarkan air. Tapi doktor ada pesan yang tebuk ada risiko, tak tebuk pun ada risiko.

Tebuk hanya meredakan dan mengeluarkan air, tapi bukan untuk sembuh. Nur berkeras tak bagi suami di tebuk. Bila suami disahkan paru-paru berair, macam-macam yang doktor suspek termasuk masalah buah pinggang, masalah jantung, darah tinggi dan kencing manis.

Suami makan Vivix dan kemudian pada bulan 11 suami ambil Vivix dan Omega sebab lelah dan sakit sesak nafas. Alhamdulillah tak sangka selepas itu check semua report clear. Subhanallah. Sampaikan kami minta doktor check betul-betul takut tersalah tengok.

Doktor kata dah takde apa-apa. Air dalam paru-paru pun dah takde. Kuman dalam paru-paru dah takde, air kencing clear. Semua normal. Alhamdulillah. Allah menciptakan manusia dengan kesempurnaan sifat mencari ikhtiar. Doa, tawakkal dan Shaklee amazing!

-Puan Nur Alya

Suami Kembali Sihat.

Diingatkan bahawa VIVIX & Omega Guard bukan UBAT. Sebagai pesakit anda WAJIB berjumpa doktor dan makan ubat doktor. Itu WAJIB. VIVIX & OMEGA adalah vitamin , makanan yang membantu mempercepatkan proses penyembuhan, bagi badan kat melawan penyakit. Bila badan cukup nutrisi maka badan sendiri akan bina sistem imun badan, askar askar dalam badan pun kuat, barulah kita makin cepat sihat.

JOM DAPATKAN VITAMIN INI AGAR ANDA KEMBALI SIHAT DARI PNEUMONIA

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com

www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *