Set Asthma Shaklee

Set Asthma Shaklee

Tak dapat dielakkan, penyakit asma memang selalu terjadi kepada kanak-kanak, malah orang dewasa pun ada lelah. Dengar cerita kawan lelah, adik ipar ada lelah, memang merisaukan juga, jadi jom kita baca lagi pasal lelah nih, di bawah adalah artikel yang ringkas sahaja. set asthma shaklee memang terbaik

Penyakit Asthma

Penyakit Asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam. Ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi,paru-paru akan berkurangan udara. Akibatnya, pesakit boleh pengsan.

Fakta Tentang Lelah

 1. Menurut kajian, jumlah kanak-kanak diserang penyakit asma adalah 10 hingga 20 peratus. Selalunya, penyakit ini tidak boleh diubati. Tapi, biasanya kanak-kanak akan sembuh apabila usia meningkat.
 2. Bagi kanak-kanak yang menghidapi asma sederhana, serangan ini akan hilang apabila mencapai usia lingkungan 12 hingga 13 tahun.
 3. Manakala, 50 hingga 60 peratus akan sembuh apabila mencapai usia 20 hingga 25 tahun. Sementara, 20 peratus lagi akan mendapat asma berterusan dan hanya sebilangan kecil saja yang akan sembuh.

Cara Mudah Cegah Asma

Walaupun penyakit ini macam susah nak diubati, tapi langkah pencegahan yang mudah boleh diambil untuk mengurangkan risiko lelah:

 1. Hindari Makanan Penyebab Asma – elakan makanan yang alergi dan boleh mendatangkan lelah
 2. Jangan Makan Ubat Sembarangan – ubat memang ada yang ok dan tak ok, so minta nasihat doktor untuk ubat yang bagus.
 3. Hindari haiwan peliharaan – apapun, memang ada yang sensitif dengan bulu haiwan, memang mereka comel, tapi anda pula nanti tak comel sebab lelah yang teruk
 4. Kebersihan – amalan mulia, separuh dari iman, jaga kebersihan, lagi lagi tempat tidur kita
 5. Suplemen – suplemen seperti minyak ikan dikatakan dapat membantu mengurangkan risiko lelah.

Pengalaman Seorang Pengidap Asthma

Memang asma sebenarnya tak boleh diubati, tapi mencegahnya sebelum terlambat adalah satu tindakan yang sangat bijak, jika anda betul-betul sayangkan keluarga anda. Cuba anda lihat video dibawah, betapa bahagianya bila pasangan kita sihat sentiasa.<

https://player.vimeo.com/video/119875142

Tengoklah sendiri video, bagaimana inhaler abang yang ada dalam video ni, dia dah boleh simpan, dah. Hahah, tahu tak apa yang dia buat ? Memang best kan ? So apa sebenarnya yang abang tu makan, sampai dah boleh lepak, rasa kuat, tak selalu pergi hospital ?

 1. VIVIX – produk shaklee yang mudah ditelan, tapi memang terbaik sampai masuk ke dalam sel.
 2. OMEGA GUARD – yang macam biasa, supplemen minyak ikan yang sangat bermanfaat, membantu mengurangkan asma
 3. GARLIC COMPLEX– ianya sangat best untuk buang angin, kuatkan antibodi,
 4. OSTEMATRIX – sangat bagus untuk tulang, kalsium bagus, selain dari membentuk tulang yang kuat, ianya bagus untuk mengekalkan jumlah air dalam badan
 5. NUTRIFERON – bagus untuk membentuk antibodi, sesuai diambil, alternatif kepada ubat selsema atau panadol.

Jangan ambil mudah soal kesihatan terutama jika anda menghidap asma atau lelah.

Tinjauan yang dijalankan oleh Realise Asia mendapati sembilan daripada 10 penghidap asma percaya penyakit mereka dapat dikawal di sebalik gejala yang berterusan dan serangan asma.

Hasil tinjauan yang ditaja Mundipharma Pharmaceuticals menunjukkan bahawa 93 peratus daripada 151 responden Malaysia tidak menganggap penyakit asma mereka itu serius.

info : Malaysiakini

Pesakit asthma tegar selama 15 tahun kini sudah makin jarang diserang asthma set asthma shaklee

Saya Nurul Hidayah bt Zakaria, dan hari ni saya nak kongsikan kisah suami saya, Akmal bin Azmi, seorang penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas.. Dan asmanya diwarisi daripada keluarga.

Berkahwin dengan seorang penghidap asma tegar, membuatkan saya tidak senang duduk apabila suami saya diserang asma. Sejak awal perkahwinan kami, saya agak takut setiap kali asmanya menyerang. Suami saya tak boleh mengalami perubahan cuaca yang terlalu drastik (dari sejuk ke panas dan sebaliknya), berurusan dengan persekitaran yang berhabuk dan berdebu serta tidur dalam penghawa dingin terlalu lama. Kadang-kadang kalau silap makan pun, lelahnya boleh menyerang.

Lelahnya sering menyerang ketika waktu malam. Kadang-kadang pukul 3 pagi, nafas suami saya berbunyi. Memang sangat menakutkan. Dia saya perhatikan sangat susah untuk bernafas. Dan setiap nafas yang disedut, sangat pendek. Dan di tengah malam tu juga, saya terpaksa drive ke hospital untuk dapatkan rawatan. Walaupun suami saya dibekalkan inhaler oleh doktor, namun ada kalanya lepas 3 kali pam inhaler pun tetap tak berkurang.

Hampir setahun dua juga saya berulang alik ke hospital membawa suami saya untuk ambil nebulizer. Boleh dikatakan hampir setiap bulan kami perlu ke hospital. Malah lelahnya semakin hari makin terul dan kerap. Tiada sebarang perubahan. Malah, kalau kami tak ke hospital, suami saya langsung tak boleh baring sebab terlalu sukar nak bernafas.

Isteri mana yang tak sayangkan suami sendiri kan? Dalam keadaan yang cukup merisaukan, saya tergerak hati untuk cuba berikan Shaklee kepada suami saya. Saya mula buat beberapa bacaan dan akhirnya saya memilih untuk konsisten dengan Vivix, Vitamin C, Omega Guard & Coq Health.

Setelah hampir 3 ke 5 bulan konsisten, saya mula perasan yang suami saya dah jarang pergi hospital untuk neb. Kalau tak dulu, dalam sebulan mesti kena ke hospital. Semakin lama suami saya konsisten, saya perhatikan hospital bukan lagi tempat lawatan kami.. Malah, bila lelah mula datang, dia hanya pam sekali dengan inhaler. Dan lelahnya berkurangan.

Saya sangat teruja.. Bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana memberikan peluang kepada kami untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat. Kini, saya lebih gembira bila suami saya dah jarang diserang asma. Saya juga tidak risau seperti dulu, bila suami saya lelah sampai susah nak bernafas. Dan kini, rasanya dalam setahun, baru sekali dua je suami saya perlu ke hospital untuk neb.

Walaupun saya tahu, penyakit asma tidak boleh diubati, tetapi sekurang-kurangnya suami saya semakin sihat dan asmanya datang sekali sekali dan tidak teruk seperti dahulu. Syukur Alhamdulillah. Penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas telah mendapat kesihatan yang lebih baik sekarang.

Sekarang, saya konsisten berikan Omega Guard kepada anak-anak saya. Itulah salah satu usaha yang saya lakukan untuk mereka.. Semoga anak-anak saya bebas daripada asma. InsyaAllah..

Terima Kasih Shaklee.. Kami sayang Shaklee.

Bagaimana VIVIX  set asthma shaklee Membantu Melegakan Asthma/Lelah

Kajian yang menunjukkan resveratrol di dalam vivix  set asthma shaklee membantu pesakit asthma

1. Resveratrol has protective effects against airway remodeling and airway hyperreactivity in a murine model of allergic airways disease

2. Anti-inflammatory and anti-asthmatic effects of resveratrol, a polyphenolic stilbene, in a mouse model of allergic asthma.

Menurut www.resveratrol.net

Resveratrol has been shown to reduce asthmatic symptoms by regulating immune system responses and reducing inflammation.41 In addition, recent research on patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD) suggests that resveratrol could also help those asthmatics who do not respond well to corticosteroids because they are insensitive or resistant to them.70 Studies have shown that some 50% of people with asthma have some resistance to steroidal treatment.71 Polyphenols such as resveratrol have been shown to help activate the enzymes necessary to overcome this resistance

Mahukah anda melihat anak , pasangan anda bergantung pada ubat, inhaler selamanya? Mari kita berusaha untuk melegakan asthma supaya mereka dapat melakukan aktiviti seperti biasa tanpa gangguan dengan set asthma shaklee

Bagaimana mahu membeli set asthma shaklee ?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set asthma shaklee mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa

Email: ainulfadzilah@gmail.com

Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *