Luka Berkhatan Cepat Sembuh Dengan Set Berkhatan Shaklee

Luka Berkhatan Cepat Sembuh Dengan Set Berkhatan Shaklee

Luka Berkhatan Cepat Sembuh Dengan Set Berkhatan Shaklee. Cuti sekolah ni banyak plak lalu kt newsfeed kawan2 yg anaknya bakal atau tgh berkhatan. Tak banyak, sedikit mesti ada kerisauan timbul di hati Mak Ayah memikirkan keadaan anak, nak-nak pulak kena berpantang makan persis ibu bersalin..kalau boleh nak lah luka berkhatan anak tu cepat sembuh kan!

Berkhatan akan ada sedikit pembedahan kecil akan dijalankan bergantung pada cara Berkhatan, almaklum lah sekarang kan dah banyak pilihan cara berkhatan..apa pun caranya, penjagaan tempat luka perlu dijaga dengan rapi. Tempat luka mesti sentiasa kering dan juga bersih bagi menggelakkan sebarang jangkitan kuman.

Selain dari pemakaian yang sesuai untuk menggelakkan sentuhan pada luka, pemakanan yang menyebabkan kegatalan dan keradangan juga perlu dielakkan bagi mempercepatkan lagi proses penyembuhan..

Berkhatan ni kena pantang makan sama juga mcm pantang bersalin, kalau xpantang boleh bengkak atau gatal2. Mak2 yg biasanya yg risau lebih. Budak2 kan susah nak pantang2 mkn ni tambah2 klw ada anak yg picky eater, makan memilih nak mkn makanan favourite dia je.

Mujur ada set berkhatan Shaklee.

1. Chewable Vita-C

Fungsi vitamin C bertindak melawan jangkitan dan tingkatkan sistem imun dan mempercepatkan penyembuhan luka

2. Mealshakes

1 sajian Mealshake membekalkan khasiat yg mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral, 9 jenis asid amino perlu, tinggi serat dan kalsium. Mealshakes mengenyangkan dan memberikan tenaga.

3. Omega Guard

Minyak ikan yg tinggi dgn DHA dan EPA mmg sgt diperlukan oleh kanak2 yg sedang membesar. Dlm masa sama Omega juga mengelakkan keradangan. elak bengkak

Dengan set berkhatan ni mak2 pun dah xgusar lagi. Luka berkhatan anak cepat sembuh dan anak pun tetap bertenaga dan mendapat nutrisi harian walaupun berpantang.

6 fakta tentang Mealshake

1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak. *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya. *Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. *Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan. *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit. *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. *Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

MANFAAT VITAMIN C

Chewable vitamin c shaklee. Kini ia menjadi supplement vitamin c paling lengkap di pasaran. Available in sustained release and chewable formulas vitamin c is a powerful antioxidant that helps protect against damaging free radicals. Shaklee vita c is available in your choice of regular or chewable formulas.

Each tablet of chewable vita c delivers 100 mg of vitamin c and enhances immune function by. Shaklee vita c is available in your choice of regular or chewable formulas. Vita c sustained release 500 is clinically shown to raise blood levels of vitamin c for 12 hours.

Vitamin c chewable ni bukan saja sesuai untuk kanak kanak tapi juga untuk orang dewasa. Chewable vita c provides the vitamin c of 1 oranges in each great tasting zero sugar tablet. Chewable vita c provides the vitamin c of 1 oranges in each great tasting zero sugar tablet.

Imuniti

– dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Antioksidan

– ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

Hypertension

– ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulit

– banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
– mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.

– memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

Chewable Vit C juga sesuai digunakan oleh individu yang mengalami masalah menelan pil substained release vit c.Ini adalah kerana substained release Vit C dan Chewable Vit C mempunyai dari segi saiz.

Manfaat utama Omega Guard

1. Asma- Teramat digalakkan pengambilan secara berterusan untuk mengelakkan dari mendapat asma. Digalakkan kepada kanak-kanak (bergantung pada usia) dan dewasa.

2. Penyakit Jantung – Mengurangkan risiko sakit jantung dan strok disamping mengurangkan pembekuan darah, inflamasi, menurunkan tekanan darah dan menurunkan lemak dalam darah serta meningkatkan kolestrol yang baik dalam tubuh badan kita.

3. Mata – memelihara kesihatan tisu dan retina mata. Jika si ibu mengandung atau ibu menyusu mengamalkan Omega Guard, secara tak lansung ia dapat membantu menajamkan penglihatan si anak.

4. Otak – Ibu mengandung atau ibu menyusu yang consume Omega Guard dapat memberikan kebaikan terhadap peningkatan kecerdasan dan kecerdikan otak untuk anak.

5. Kencing Manis – Omega Guard dapat membantu menyeimbangkan paras gula dalam darah si penghidap kencing manis.

6. Osteoporosis – Omega Guard mengurangkan risiko osteoporosis dan membantu wanita selepas fasa menopous supaya lebih tenang.

7. Kanser – Hasil kajian mendapati minyak ikan Omega Guard mampu membantu mencegah kanser payudara, kanser usus, kanser prostat dan lain-lain kanser lagi.

8. Nyanyuk/ Alzheimer – Omega membantu mengurangkan risiko nyanyuk di usia senja kelak tauuu…

9. Kulit & Rambut – Omega Guard dapat memberikan kelembapan pada kulit dan mengelakkan kulit kepala menjadi kekeringan dan berkuping-kuping.

10. Radang & Alergi – Omega Guard Shaklee bersifat anti-radang dan dapat mengurangkan simptom arthritis rheumatoid, psoriasis dan penyakit autoimun

11. Kehamilan – Wanita mengandung yang mengambil Omega Guard setiap hari mampu mengurangkan risiko kelahiran bayi pra-matang, menurunkan tekanan darah tinggi dan mengelakkan kemurungan selepas bersalin.

12. Kesuburan / Zuriat – Omega Guard memberi imbangan dan membaiki paras hormon serta meningkatkan aliran darah ke dalam rahim. Semakin banyak pengambilan Omega Guard Shaklee oleh seseorang wanita, maka semakin tinggi peluang untuk mengandung. Insya-Allah dengan izin-Nya.

13. Depresi / Kemurungan – Omega Guard membantu orang-orang yang mengalami masalah kemurungan.

14. Membantu pankreas pesakit2 kanser untuk berfungsi dengan lebih baik.

15. Mencegah penyakit gout.

Nak Order Set Berkhatan

Dapatkan set berkhatan dari saya: www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply