Makanan Untuk Pesakit Kanser Bantu Lebih Sihat

Makanan Untuk Pesakit Kanser Bantu Lebih Sihat

Pemakanan yang seimbang dan nutrient yang mencukupi adalah penting untuk setiap individu. Keperluan pemakanan bagi pesakit kanser akan meningkat semasa sakit dan sewaktu menerima rawatan. Pesakit kanser memerlukan pemakanan tinggi kalori dan protein bagi memastikan tahap kesihatan mereka berada pada tahap yang optimum bagi menghadapi proses rawatan kanser yang diberikan. Ia adalah kerana pesakit kanser mudah menjadi lemah dan tidak bertenaga akibat penyakit kanser juga semasa menjalani rawatan. Ia di akibatkan oleh kerana kesan sampingan rawatan dan pesakit juga mudah terdedah kepada risiko jangkitan kuman. Apa makanan untuk pesakit kanser ini?

Makanan Untuk Pesakit Kanser Bantu Lebih Sihat

Makanan Untuk Pesakit Kanser

Protin penting dalam pertumbuhan otot-otot, membaiki tisu, menyembuhkan luka dan menyenggarakan sistem ketahanan. Pengambilan protin yang tidak mencukupi melambatkan proses pemulihan daripada penyakit dan merendahkan ketahanan terhadap jangkitan. Semasa sakit, keperluan protin selalunya bertambah. Menyusuli pembedahan, kemoterapi dan terapi radiasi, protin tambahan selalunya diperlukan untuk menyembuhkan tisu-tisu dan membantu mengekang jangkitan. Sumber-sumber protin bermutu termasuk daging kurang lemak, ikan, ayam, itik, telur, produk tenusu, tauhu, kacang, kacang kering, dal dan kacang kuda.

Karbohidrat dan lemak

Makanan Untuk Pesakit Kanser

Karbohidrat dan lemak adalah sumber utama tenaga (kalori) badan. Keperluan kalori anda bergantung kepada usia, saiz badan, tahap kegiatan dan status kesihatan. Sumber-sumber karbohidrat termasuk nasi, mi, capati, roti, pasta, biskut, oat, kentang, jagung, kacang, produk tenusu, buah-buahan dan sayur-sayuran berkanji. Sumber-sumber lemak termasuk mentega, marjerin, minyak, kacang, bijirin dan lemak semulajadi dalam daging, ikan, ayam itik.


Vitamin dan zat-zat galian

Makanan Untuk Pesakit Kanser

Vitamin dan zat-zat galian adalah penting bagi pertumbuhan sempurna, fungsi badan dan perkembangan. Jika anda mengambil diet seimbang dengan kalori dan protin yang mencukupi, besar kemungkinan anda akan mendapat vitamin dan zat galian yang mencukupi. Bagaimanapun, memakan diet seimbang mungkin susah jika anda mengalami kesan-kesan sampingan daripada rawatan barah seperti rasa loya dan kehilangan nafsu makan. Keadaan ini mungkin berterusan. Dalam kes ini, doktor mungkin akan memberi anda suplemen multivitamin dan zat galian.

Air

Makanan Untuk Pesakit Kanser

 

Air dan cecair adalah amat penting. Sebahagian besar berat badan anda adalah air. Jika anda tidak minum air yang mencukupi atau anda muntah-muntah atau mengalami cirit-birit, anda mungkin mengalami penyahhidratan (kekurangan air dalam badan). Tanya doktor atau jururawat anda kadar cecair yang anda perlukan setiap hari bagi mengelakkan dari penyahhidratan. Cecair boleh diambil dalam bentuk air biasa, air barli, teh bunga kekwa, sup dan jus buah-buahan. Anda juga boleh minum minuman berkhasiat seperti susu, Milo, Horlicks, Ovaltine atau susu kacang soya dan suplemen pemakanan lengkap yang mungkin disyorkan oleh doktor atau pakar diet anda.

info

Vivix Superfood Makanan Untuk Pesakit Kanser

Makanan Untuk Pesakit Kanser

Kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif polifenol berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular.

Salah satu kandungannya ialah resveratrol yang merupakan perubatan semulajadi yang mempunyai bukti kukuh dapat menghalang dan menghentikan pelbagai peringkat kanser.

Ubat terapi kemo tidak spesifik ketika menyerang sel: ia menyerang sel-sel kanser dan turut menyerang sel-sel sihat. Resveratrol tidak merosakkan sel-sel sihat bahkan melindunginya ketika membunuh sel-sel kanser.

Polifenol turut melindungi DNA sel, menghalang kimia dan radiasi yang menyebabkan kanser serta melawan radikal bebas dan inflamasi.

Kajian Polifenol Terhadap Sel

Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Kanser Kembali Kekal Cergas Selepas Pembedahan dan Menghalang Sel kanser Tumbuh kembali

  1. Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol diadapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine . 
  2. Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit. Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.
  3. Resveratrol dapat mencegah dari sel kanser merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.
  4. Menurut Eleanor G. Rogan seorang Profesor dari Uni. Of Nebraska Medical Center. Resveratrol ada keupayaan untuk mencegah peringkat permulaan kanser semasa estrogen baru hendak memulakan proses pengembangan kanser dengan menghalang pembentukkan estrogen DNA adducts ( sebatian kimia yang menyebabkan kanser yang melekat pada DNA).Dengan ini kami percaya seluruh sel kanser akan berhenti merebak sepenuhnya.

Kajian Saintifik Resveratrol Menghalang Kanser

Resveratrol melindungi daripada kanser hati (in vitro) dan dikaji untuk kegunaan dalam pencegahan metastasis hati pada manusia. Ia telah menunjukkan kesan positif pada kanser kulit apabila digunakan pada permukaan badan tikus .

Resveratrol adalah berkesan terhadap kanser esophageal apabila diberi secara oral pada tikus . Ianya boleh digunakan untuk mencegah dan merawat kanser payudara. Resveratrol menghalang pertumbuhan sel-sel Leukemia.

kanser payudara resveratrol

Rawatan Alternatif kanser Payudara yang Terbukti Berjaya?

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

Mekanisme Polifenol Resveratrol

Menurut kajian yang dibuat oleh Universiti Perubatan Rush, kandungan resveratrol yang tinggi membantu mengelakkan kerosakan tisu. Ini mungkin disebabkan tisu yang semakin baik dan sistem penahan sakit badan dapat berfungsi dengan lebih baik.

Ramuan polifenol terbaik telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penyebab penuaan. 4 mekanisma utama penuaan selular:

  1. Kerosakan DNA – memelihara dan memulihara kerosakan DNA
  2. Pengawal Genetik (Fitrah) – memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
  3. Penurunan Tenaga Selular – Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) – Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondrin
  4. Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) – Sebatian 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.
  5. Resveratrol merupakan salah satu kandungan yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan. Termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi. 

Usahakan Polifenol Membantu Pesakit Kanser

Kepada anda yang sedang menjalani rawatan kanser, merupakan pesakit kanser, bekas pesakit kanser (cancer survivor), mempunyai tanda-tanda atau simptom-simptom kanser. Atau yang berisiko tinggi untuk mendapat kanser seperti mempunyai ibu bapa. Sejarah ahli keluarga yang pernah menghidapi kanser (setiap orang berisiko untuk dapat kanser)

Saya mencadangkan anda mendapatkan polifenol untuk meningkatkan tahap kesihatan anda. Sebaik-baiknya adalah mencegah penyakit itu sebelum ia datang. Kita hanya berusaha merawat, Allah juga yang mengurniakan kesembuhan.

Bagaimana nak Order Vivix Makanan Untuk Pesakit Kanser ni?

Dingatkan ye VIVIX BUKAN UBAT Untuk MENGUBATI,MERAWAT KANSER ye. VIVIX kategori makanan dari buah tumbuhan untuk bantu beri sel sel nutrisi yang terbaik . Rawatan ubat doktor WAJIB kena teruskan.

kami bersedia untuk hantar vivix FREE COD

Ye kami sediakan COD di area Shah Alam, Setia Alam, Klang, Puncak Alam, Puncak perdana, UITM, Subang Bistari, Denai Alam, Cahaya SPK, Elmina, Kampung Melayu Subang, Damansara, Sg Buloh, PJ, USJ, Subang Jaya, Puchong, Universiti Malaya, Menara TM

Macammana nak Order Vivix Makanan Untuk Pesakit Kanser ni?

Anda berminat nak dapatkan vivix ini boleh hubungi kami di

www.wasap.my/60133612717/vivix

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *