Bebas kanser Limfoma

Bebas kanser Limfoma

Tahukah anda kira-kira 60% penghidap kanser di Malaysia termasuk Limfoma dikesan di peringkat akhir sekali gus sukar dirawat. Boleh ke bebas kanser limfoma? ye boleh ramai yang berjaya bebas kanser dengan rawatan hospital, jaga pemakanan dan ubah gaya hidup

Apa itu limfoma?

Limfoma adalah kanser yang bermula dalam sel-sel sistem imun, yang juga dipanggil limfosit.

Ia terdapat pada nodus limfa, limpa, timus, sumsum tulang, dan bahagian-bahagian badan yang lain.

Sistem limfa ini sepatutnya menjadi rangkaian melawan penyakit di dalam badan anda. Mempunyai limfoma bermakna limfosit berubah dan berkembang di luar kawalan.

Tanda Tanda Kanser Limfoma

Bebas kanser Limfoma

Tanda dan simptom utama limfoma adalah:

 • Kelenjar bengkak di sepanjang leher, ketiak, atau pangkal paha
 • Batuk, sesak nafas
 • Demam, gatal-gatal
 • Berpeluh malam
 • Sakit perut, belakang atau sakit tulang
 • Rasa penat, kurang tenaga
 • Pengurangan berat badan
 • Menggigil
 • Hilang selera makan
 • Limfedema
 • Neuropati
 • Darah dalam najis atau muntah
 • Aliran kencing tersumbat
 • Sakit kepala
 • Sawan

Polifenol Bantu Bebas kanser Limfoma ?

Slot dlm rancangan Prof Muhaya dlm TV Alhijrah dgn tajuk Mengatasi kanser.Prof Muhaya ada menyebut bahawa orang yang mudah mengidap penyakit kanser adalah mereka yang GAGAL makan sayur dan buah

Five fruits and veggies a day are good, ten might be better. At least when it comes living longer, and not dying from cancer, heart disease and stroke, according to a new study published in the International Journal of Epidemiology ~info

Apa itu polifenol (polyphenol)? Polifenol ialah unsur antioksidan kuat, yang akan melindungi tubuh kita dari kerosakan sel akibat radikal bebas. Kanser boleh terjadi akibat kerosakan sel@sel mati yang tidak mati sebaliknya hidup dalam badan manusia.

Manfaatnya bilamana antioksidan tinggi dalam badan maka ia menjadi anti / rintangan kepada proses penuaan dengan cepat, anti inflamasi, juga ANTI-KANSER kpd tubuh badan manusia..

Bebas kanser Limfoma

Bagaimana Polifenol Membantu Pesakit Kanser Dalam Memastikan Cukup Nutrisi 

Bebas kanser Limfoma

Kajian Ke Atas Resveratrol

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

Merencatkan gen kanser

Sebagai antioksidan yang kuat, resveratrol berupaya meneutralkan radikal bebas daripada terus merosakkan sel dan seterusnya ia merencatkan gen kanser.

Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA

Bersesuaian dengan fungsinya yang membantu memperbaiki DNA, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan DNA sebanyak 60%. Ini merupakan pencapaian besar bagaimana resveratrol dapat memperlahankan proses penuaan.

Keupayaan sebagai anti kanser

Kajian ke atas resveratrol daripada Annals of the New York Academy of Sciences pada tahun 2011, menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti-kanser. Kajian yang dilakukan telah membuktikan resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal.

Terdapat Laporan daripada Biologi Kanser & Terapi pada tahun 2007, resveratol berkeupayaan bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).

Pada tahun 2008 pula di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan kanser prostat. Ini kemungkinan disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen.

Terdapat beberapa kajian yang dijalankan ke atas fungsi resveratrol dan beberapa jenis kanser. Perlu dinyatakan di sini, kajian makmal bukanlah dibuat sehari dua atau dalam tempoh beberapa minggu, malah sebenarnya ia mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan hasil kajian.

Vivix Kanser Kolon polifenol pulihkan

Kanser usus

Kajian ke atas kanser usus dengan membandingkan kumpulan yang dikawal berbanding kumpulan yang diberikan pelbagai dos resveratrol yang pelbagai. Dos setinggi 100 nanogram/ml berkeupayaan merencatkan pertumbuhan sel kanser secara signifikan berbanding kumpulan kawalan dan dos yang lebih rendah.

polifenol kanser payudara

Kanser payudara

Kajian ke atas penghidap kanser payudara menunjukkan resveratrol merencat pertumbuhan sel secara signifikan dan menggalakkan kerencatan dan kematian sel dalam kanser payudara yang telah merebak.

lung cancer

Kanser peparu

Kajian ke atas kanser paru-paru menunjukkan resveratrol dalam dos yang lebih tinggi (10mg/kg) mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel kanser ke organ lain dan mengelakkan pertumbuhan salur darah baru kepada sel kanser.

kanser prostat

Kanser Prostat

Kajian ke atas kanser prostat menunjukkan resveratrol telah merencatkan pertumbuhan sel kanser prostat berdasarkan gambarajah histologi.

resveratrol

Mekanisme Polifenol Resveratrol

Menurut kajian yang dibuat oleh Universiti Perubatan Rush, kandungan resveratrol yang tinggi membantu mengelakkan kerosakan tisu. Ini mungkin disebabkan tisu yang semakin baik dan sistem penahan sakit badan dapat berfungsi dengan lebih baik.

Ramuan polifenol terbaik telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penyebab penuaan. 4 mekanisma utama penuaan selular:

 1. Kerosakan DNA – memelihara dan memulihara kerosakan DNA
 2. Pengawal Genetik (Fitrah) – memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
 3. Penurunan Tenaga Selular – Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) – Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondrin
 4. Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) – Sebatian 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.
 5. Resveratrol merupakan salah satu kandungan yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan. Termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi. 

Usahakan Polifenol Membantu Pesakit Kanser

Kepada anda yang sedang menjalani rawatan kanser, merupakan pesakit kanser, bekas pesakit kanser (cancer survivor), mempunyai tanda-tanda atau simptom-simptom kanser. Atau yang berisiko tinggi untuk mendapat kanser seperti mempunyai ibu bapa. Sejarah ahli keluarga yang pernah menghidapi kanser (setiap orang berisiko untuk dapat kanser)

Saya mencadangkan anda mendapatkan polifenol untuk meningkatkan tahap kesihatan anda. Sebaik-baiknya adalah mencegah penyakit itu sebelum ia datang. Kita hanya berusaha merawat, Allah juga yang mengurniakan kesembuhan.

Bebas kanser Limfoma Dengan Usaha Polifenol

Bebas kanser Limfoma

Campuran proprietari saintifik termaju kami adalah berasaskan anggur muscadine – salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa. Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Untuk dapatkan Polifenol Ini boleh Hubungi kami


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar . Saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *