Vitamin kuatkan Sistem Imum anak anak

Vitamin kuatkan Sistem Imum anak anak

Vitamin kuatkan Sistem Imum anak anak. Musim virus macam macam, penyakit pelik pelik ni sangat menakutkan ibu bapa. Lagi lagi yang ada anak eczema, kulit sensitif, imun lemah kerap sakit.

Musim covid ni kalau boleh taknak anak sakit. Risau takut semua ada. Yelah kalau orang dewasa pun sampai sesak nafas , kanak kanak bagaimana?

Cara nak kuatkan imun anak anak

1. Jaga pemakanan

Makanan paling penting dan utama kena jaga. Pastikan anak makan makanan berkhasiat. Ada sayuran hijau, ada buah, protein karbohidrat yang bagus untuk anak anak membesar

Kurangkan la makanan segera, makanan dalam tin, makanan manis. Bukan sahaja tak sedap sangat malah boleh buat imun badan lemah.

2. Bermain

Nama pun kanak kanak. Bermain memang tak dapat dipisahkan. Tetapi zaman sekarang anak anak lebih suka nak bermain gadget. Ye boleh main tapi mainanan fizikal pun sangat penting.

Cara saya dan suami adalah kami hadkan dan tetapkan waktu bermain gadget. Kita tak boleh 100% menolak teknologi dan trend terkini. Boleh main roblox tapi hanya 1-2jam sahaja.

Petang kita wajib keluar rumah bermain fizikal game dan pastikan badan berpeluh.

Vitamin kuatkan Sistem Imum anak anak

3. Berikan Supplement terbaik,selamat

Pemakanan sekarang dah makin teruk.nutrisi dah makin kurang. Walaupun anak anak saya suka makan sayur, buah tapi tetap tak cukup untuk mereka. Jadi supplement wajib saya berikan.

Supplement ada banyak dan saya memilih brand Shaklee. Sebab kualiti, dijamin selamat berkesan. Yang buat pun saintis hebat. Ada research,klinkal test. Jadi confident nak makan. Alhamdulillah anak anak saya makan sejak kecil dan 2 orang mereka makan sejak dalam rahim lagi.

Hero Kiddo Vitamin power kuatkan Imun anak anak

3 Kebaikan Utama Hero Kiddo

 1. Membekalkan Nutrien Penyokong Kekebalan Kritikal 
  Mengandungi gabungan terbaik nutrien yang menyokong kekebalan tubuh, termasuk zink dan vitamin C dan D
 2. Menyokong Sistem Imun yang Sihat 
  Mengandungi antioksidan dan nutrien yang terbukti menyokong fungsi imun yang sihat
 3. Melindungi dengan Bahan Ramuan Gigi 
  Manis secara semula jadi dengan eritritol dan xylitol, yang tidak mendorong kerosakan gigi. Sangat sesuailah untuk anak-anak. 

Bahan-bahan Utama dalam Hero Kiddo

 1. Elderberry
  Shaklee menggunakan Elderberry dari buah elderberry hitam tua yang matang, yang berasal dari Eropah. Elderberry jenis ini kaya dengan antioksidan yang menyokong kekebalan tubuh.
 2. Vitamin C
  Vitamin C sangat penting untuk badan kita terutama untuk sistem imun. Antara makanan yang baik yang ada vitamin C banyak terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Contohnya oren, lemon, ceri, limau gedang, kiwi, dan lada merah manis.
 3. Vitamin D
  Vitamin D adalah kumpulan vitamin larut lemak yang penting untuk badan kita. Tapi tubuh kita menghasilkan vitamin D apabila kulit kita ada terdedah kepada cahaya matahari langsung. 
  Makann yang ada vitamin D seperti salmon. tuna, yogurt, merjerin, soya, susu.
 4. Zinc
  Zink juga salah satu mineral penting untuk fungsi badan kita. Zinc boleh didapati dari sumber makanan seperti bayam, tiram, avocado, ikan salmon, kekacang, biji labu dan bawang putih. 

Nak order HERO KIDDO

Boleh whatsapp ke www.wasap.my/60133612717/herokiddo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *