Supplement Shaklee Untuk Influenza

Supplement Shaklee Untuk Influenza

Supplement Shaklee Untuk Influenza. Asyik demam on off. demam mengigil suhu tinggi. itu antara tanda influenza dari pengalaman kawan kawan kami. ” sakit dari covid tau ” itulah luahan mereka. ada yang sampai 2 kali kena influenza dalam masa sebulan.

Apa itu influenza?

Ini adalah jangkitan virus yang kerap menyebabkan jangkitan pada hidung, tekak dan paru- paru. Gejalanya termasuk demam, selesema dan batuk.

Apakah yang menyebabkan penyakit ini?

Terdapat pelbagai jenis rangkaian virus selesema yang biasa. Rangkaian virus yang bertanggungjawab untuk musim selesema tertentu akan berubah dari masa ke semasa mengikut wabak.

Tanda Tanda Influenza

Oleh sebab jangkitan virus ini mempunyai beberapa persamaan dengan jangkitan lain, adalah penting untuk ibu bapa mahupun orang ramai untuk cakna akan simptom influenza B pada orang dewasa, simptom influenza A pada orang dewasa, simptom influenza B pada kanak-kanak dan juga jenis A pada mereka berikutan risiko kesihatan yang boleh dialami pesakit. Antara gejala-gejala yang perlu diambil tahu adalah seperti:

  • Demam – Apa yang membezakan demam bagi jangkitan influenza dan demam sakit-sakit lain adalah suhu pesakit selalunya tinggi dan diantara 38 darjah Celsius hingga 40 darjah Celsius dan boleh bertahan sehingga 3-4 hari. Bagi kanak-kanak, mereka lebih mudah mendapat suhu yang tinggi berbanding orang dewasa.
  • Sakit sendi dan otot – Antara simptom utama jangkitan virus ini adalah sakit sendi yang jarang dijumpai dalam selesema biasa.
  • Selesema – Gejala ini juga kerap menjadi yang pertama timbul dan menyebabkan kesukaran doktor untuk menentukan samada ianya adalah selsema biasa ataupun jangkitan influenza melainkan jika sememangnya terdapat wabak virus ini pada ketika itu.
  • Batuk – Oleh sebab virus ini menjangkiti saluran udara bawah, maka ia akan mencetuskan keradangan pada saluran udara dan juga tindak balas (refleks) batuk bagi badan mengeluarkan virus ini daripada badan.

Tanda-tanda lain

  • Menggigil – Mungkin anda akan tertanya-tanya mengapa simptom ini penting bukan? Hal ini kerana gejala ini tidak dijumpai dalam semua kes demam dan sekiranya pesakit mempunyai simptom ini, ia boleh membantu doktor mengarahkan perhatian mereka kepada jangkitan oleh virus ini berbanding penyakit-penyakit lain.
  • Sakit kepala – Simptom ini tidak berapa khusus kepada demam influenza ini namun ianya masih penting untuk membezakan antara selesema dan penyakit influenza ini.
  • Muntah dan Cirit-birit – Bagi sesetengah pesakit terutamanya kanak-kanak, mereka juga boleh mengalami simptom ini berbanding dengan orang dewasa. Dan sekiranya teruk, maka rawatan khusus di hospital adalah diperlukan bagi mengelakkan dehidrasi.

Info 

Sekiranya anda ada tanda tanda ini maka segera lah ke hospital atau klinik jumpa doktor ye.

Supplement Shaklee Untuk Influenza

Supplement bukan ubat ye. Ubat doktor bagi wajib kena makan konsistent sampai sihat. Supplement adalah makanan tambahan yang kita ambil untuk bantu kuatkan sistem imun supaya proses nak sembuh lebih cepat. Bila kita demam selera makan kurang. tapi kita kena makan baru ada tenaga dan badan ada nutriri untuk lawan segala virus. disinilah tugas supplement. ianya bantu top up nutrisi yang kita tak cukup hanya dari makanan .

Supplement yang dicadangkan oleh pakar nutrisi Shaklee ye. bukan calang calang orang ye. mereka yang pakar dalam dunia nutrisi. malah penasihat sainitis Shaklee adalah pemenang hadial nobel.

Antara supplement Shaklee yang membantu kuatkan sistem imun

?? Nutriferon – Meransang penghasilan interferon semulajadi dengan pantas sekaligus tingkatkan tindak balas badan terhadap jankitan virus, bakteria etc.

?? Vitamin C – Meningkatkan kuantiti sel imun menyokong aktiviti sel-sel imun untuk melawan jangkitan.

?? Hero Kiddo – Sesuai diberikan kepada kanak-kanak. Lengkap Vitamin C, Vitamim D, Zinc & Ekstrak Elderberi yang terbukti boleh merencatkan replikasi virus di dalam badan

Saya dan keluarga antara rakyat Malaysia yang belum pernah kena covid dan influenza. Alhamdulillah. demam biasa sehari dua tu ada la. tapi suhu setakat 38 macam tu. Cara kami adalah jaga makan. stop makan fast foood, makanan dalam tin, tinggi gula. makan banyak buah. dan kami setiap hari makan supplement Shaklee. bukan masa sakit je ye. makan hari hari. nama pun supplement bukan ubat yang kita makan masa sakit. Demam pun kami makan supplement ini dulu terutama Nutriferon. panadol dah bertahun tak makan.

supplement shaklee influenza
supplement shaklee influenza
supplement shaklee influenza

dah cuba macam macam cara tapi masih kerap dema tak sihat? marilah cuba supplement Shaklee yang terbukti dari sains dan pengalaman saya sekeluarga jarang sakit sejak 2011. Ini adalah usaha kita. ALLAH MAHA PENYEMBUH tapi kita usaha dengan usaha yang betul.

Nak Order Set ini boleh contact saya di

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

COD area Setia Alam, Bandar BNukit raja, Meru Klang, Shah Alam, PJ , USJ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *