Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

“kenapa nampak makin muda ni? ” ishh kita dah nak masuk 40an ni tapi kenapa awak maintain ke? ni mesti biasa terjadi bila kita ke reunion sekolah jumpa kawan kawan sebaya. umur sebaya tapi kenapa ada kawan kita yang makin nampak muda? ambil botox atau supplement awet muda?

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Umur Sama Tapi Kenapa Dia Nampak Lebih Muda?

Umur sebaya tapi kenapa ada orang cepat nampak tua dari usia sebenar? Punca kenapa kulit akan cepat tua

1.Gula

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Seringkali kita dengar bahawa pengambilan gula yang berlebihan boleh memberikan kesan buruk kepada kolagen kulit. Sudah pasti, kolagen merupakan elemen yang paling penting untuk menjadikan kulit cantik dan awet muda.

Jadi, pengambilan gula atau air manis terlampau banyak juga boleh menyebabkan kerosakan gigi dan menjadikan gigi kekuningan. Bila gigi dah tak cantik, nampak tua terus wajah anda!

2.Daging merah

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Ramai yang tak tahu bahawa daging merah mempunyai banyak radikal bebas yang boleh merosakkan kulit serta sel-sel badan. Bukan itu sahaja, pengambilan daging merah terlampau banyak juga boleh memberikan kesan buruk kepada kulit. Menurut Ariel Ostad, ahli sains di American Academy of Dermatology, radikal-radikal bebas ini mengurangkan kebolehan badan untuk menghasilkan kolagen yang penting agar wajah tampak berseri.

Alternatif untuk daging merah adalah daging tanpa lemak seperti ayam belanda dan ayam dan cuba ambil lebih sayur-sayuran kerana ia kaya dengan antioksidan yang mampu melawan radikal bebas ini.

3.Garam

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Patutlah muka kelihatan sembap! Rupa-rupanya terlampau banyak pengambilan garam dalam makanan menyebabkan kulit kelihatan sembap terutama sekali di bahagian mata. Apabila kandungan air yang disedut oleh garam terlampau banyak, ini yang menjadikan wajah anda kelihatan tua.

Menurut satu kajian oleh Georgia Regents University, pengambilan garam yang banyak boleh meningkatkan tisu penuaan dengan pantas yang menyebabkan anda tampak berusia. Garam juga menyahhidratkan badan dan ini menyebabkan anda kelihatan penat dan tidak bermaya.

4.Makanan pedas

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Alamak! Makanan pedas boleh menjadikan wajah anda kelihatan tua? Ramai yang sudah pastinya tidak setuju tentang hal ini tetapi inilah realitinya. Pengambilan makanan pedas akan menyebabkan rosacea (kulit kemerah-merahan) serta kulit sembap.

Wanita berumur terutamanya yang sudah putus haid mempunyai saluran darah aktif jadi mereka perlu elakkan makanan pedas kerana ia mengembangkan lagi saluran darah tersebut. Ini menyebabkan kulit tampak lebih tua berbanding usia sebenar dan munculnya spider vein pada wajah. Takut!

5.Kafein

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Berita sedih juga buat peminat-peminat kopi semua kerana pengambilan kafein yang tinggi juga boleh menyebabkan wajah tampak berusia. Hal ini kerana, kandungan kafein yang tinggi boleh menarik kandungan air keluar dari badan dan menyebabkan berlakunya masalah kulit.

Antaranya adalah, kedutan, garis-garis halus, kulit kusam serta bintik-bintik penuaan. Bukan itu sahaja, kopi juga boleh menyebabkan kerosakan gigi kerana membiarkan gigi terdedah kepada kandungan asid.

Sumber: Eat This Not That,  Lifegate.com

VIVIX RESV Supplement Awet Muda Berkesan Selamat.

Bagaimana Vivix ResV Buat Kita Nampak Muda?

VIVIX & RESV – Repair sel kulit 

-Memelihara dan memperbaiki sel DNA

Tubuh kita diserang dengan berejuta serangan yang merosakkan DNA. Kerosakan ini memberi kesan pada fungsi sel dan tempoh hidup seseorang manusia.

-Memberi kesan positif pada mengawalan ginetik

Pengawalan genetik menjadi faktor pada tahap umur sel. Oleh itu Vivix mengaktifkan pengawalan genetik untuk melambatkan penuaan sel.

-Menyokong Mitochondrial biogenesis

Mitochondoria ialah pengeluar tenaga bagi sel. Bila semakin tua, prestasinya juga semakin menurun. Oleh itu Vivix akan menjana pembentukan semula sel ini.

-Memperlahankan penghasilan AGE protein( protin rosak)

Lambakan Age Protein ini akan mempercepatkan penuaan sel di tahap selular. Jadi kandungan Muscadine dalam Vivix akan melambatkan penghasilan Age Protein ini.

RAHSIA SUPPLEMENT AWET MUDA DENGAN VIVIX RESV

Tua itu pasti!! Ya… tiada siapa yang menafikannya. Jika diberi pilihan, semua orang pun nak kekal muda, cantik dan sihat. Pendek kata masing-masing nak awet muda gitew.

Zaman sekarang orang berlumba-lumba nak cantik. Macam-macam produk dan perkhidmatan dijual untuk lambatkan proses penuaan

Tetapi penuaan merupakan proses semulajadi dimana semua orang akan melaluinya. Paling ketara adalah apabila munculnya garis-garis penuaan di muka. Mulalah hati tak keruan. Tapi kesan penuaan bukan hanya dikaitkan dengan usia sahaja. Gaya hidup yang kurang sihat juga mampu menjadikan seseorang kelihatan tua berbanding usianya

Bagaimana Vivix ResV Bertindak ?

1. FAKTOR PENUAAN = Kerosakkan DNA yang mengganggu fungsi sel dan panjang umur

VIVIX RESV= Melindungi dan membaiki selular DNA dari serangan radikal bebas

2. FAKTOR PENUAAN = Pengawalan genetik yang menyebabkan kemerosotan umur

VIVIX RESV= Mengaktifkan satu pengawalan genetik utama bagi melambatkan penuaan tahap selular

3. FAKTOR PENUAAN = Pengeluaran tenaga dari sel-sel semakin menurun

VIVIX RESV= Menggalakkan pembentukkan baru metochodria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel

4. FAKTOR PENUAAN = Penimbunan protein AGE yang mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

VIVIX RESV = 10 kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan protein AGE

Betul ke Supplement Awet Muda ni Benar Berkesan?

Pengalaman kami sendiri suami isteri owner blog ini. Dulu sangat comel. sihat bersama sekarang Alhamdulillah makin sihat berdua dengan Shaklee

Supplement Awet Muda Berkesan Selamat

Dulu nampak bukan muka je tua tapi badan juga tua. gemuk, cepat penat. padahal baru 20an. Amalkan hidup sihat, makan sihat dan makan resv vivix sangat membantu kesihatan kami bertambah baik.

Boleh follow cerita kurus kami di SINI > JURNALKURUSJOELABU

KITA AKAN MAKIN TUA, UMUR MAKIN BERTAMBAH. ye itu kita tak boleh ubah tapi kita boleh ubah tahap kesihatan, kecantikan, lebih bergaya, happy dengan kehidupan.  Supplement Shaklee bukan sahaja untuk sihat dalaman luaran tapi sihat kewangan juga

BERMINAT NAK CUBA SET AWET MUDA NI . HUBUNGI KAMI HARI INI

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717/VIVIXRESVAWETMUDA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *