Set Immune Booster Shaklee Cod Shah Alam Klang PJ Subang

Set Immune Booster Shaklee Cod Shah Alam Klang PJ Subang

Set Immune Booster Shaklee Cod Shah Alam Klang PJ Subang. SET IMMUNE BOOSTER TERBAIK!

Sepertimana yang kita tahu, kes covid semakin hari semakin meningkat dan yang paling takut wave kalini memang sangat lain. semoga kita semua dijauhkan daripada penyakit berjangkit ni.

Dalam waktu begini, apa precaution kita selain daripada self lockdown, social distancing and wear mask?

Honestly, daripada semua ni yang diatas, kita juga sangat sangat perlu untuk atleast consume vitamin yang mampu boost our immune system.

Bila immune badan kita kuat, kita mampu melawan virus-virus jahat yang masuk dalam badan kita!

Tapi korang perlu tahu yang mana set immune booster ni bukanlah menghalang terus daripada dijangkiti covid tapi ianya membantu kuatkan sistem pertahanan badan & kalau kena proses untuk sembuh lebih cepat.

highly recommend 1 RUMAH PERLU ADA ATLEAST 1 SET IMMUNE BOOSTER

Vitamin C

vitamin C atau asid askorbik ialah nutrien berperanan sebagai antioksida menghalang radikal bebas daripada merosakkan sel badan dan berfungsi meningkatkan daya tahan badan daripada penyakit berjangkit seperti selesema atau influenza. Suplemen vitamin C mungkin penting untuk mencegah dan merawat radang paru-paru.

Apa manfaat dan kebaikan yang Vitamin C ni ada?

 • Merangsang pembentukan kolagen
 • Menguatkan immune sistem
 • Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
 • Mengatasi masalah insomnia
 • Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
 • Memperbaiki sistem pendarahan
 • Merendahkan & mengawal masalah tekanan darah tinggi
 • Mencerahkan kulit secara semula jadi
 • Memberikan tenaga
 • Membantu penyerapan iron
 • Mengekalkan kolestrol yang sihat
 • Meningkatkan metabolisme & membantu mengekalkan berat badan ideal
 • Memelihara kesihatan mata
 • Mengawal masalah kulit berminyak
 • Mengecilkan pori muka
 • Membantu melindungi badan dari radikal bebas
 • Memelihara paras gula dalam darah

Sekarang negara kita masih berdepan dengan wabak Covid-19 yang belum tahu bila ianya akan berakhir. Secara umum kita tahu, Ubat atau Vaksin untuk mencegah wabak Covid-19 belum ditemui. Namun ada satu alternatif, berdasarkan kajian pihak hospital, dengan menggunakan Vitamin C dapat kurangkan tempoh pesakit berada di hospital, dengan erti kata lain, lebih cepat sembuh.

Satu kajian telah dibuat dan terdapat terhadap pesakit Covid-19 dan sebanyak 14% pesakit mengalami masalah Acute Lung Injury dan Acute Respiratory Distress Syndrome. Ia disebabkan oleh Cytokine Storm yang menyebabkan oxidative stress yang teruk dan akhirnya menyebabkan kerosakan pada tisu-tisu dibahagian paru-paru mereka. Ia antara kesan serangan wabak Covid-19.

Berdasarkan artikel tersebut, ujian telah dilakukan ke atas dua kumpulan yang berbeza umur dan dijangkiti Covid-19 (Kumpulan A dan B). Kedua-dua kumpulan ini telah diberikan ubat-ubatan yang biasa digunakan bagi merawat pesakit Covid-19. Cuma Kumpulan A diberikan Vitamin C dengan dos yang tinggi bersama pemantauan dari doktor.

Hasil daripada kajian tersebut, kumpulan A yang mengambil Vitamin C itu tadi;

1. Pesakit dapat keluar 9 hari lebih awal dari hospital (57%) dengan kesihatan baik (tiada kekurangan).
2. Hanya 14 peratus kadar kematian, lebih rendah berbanding kumpulan yang tidak mengambil Vitamin C (iaitu 5 peratus lebih rendah, maksudnya kadar kematian berkurang / sedikit).
3. 5.6 hari lebih cepat berjaya bebas Extubation.
4. 7.6 hari lebih cepat bebas dari alat sokongan pernafasan berbanding kumpulah satu lagi.

Dari hasil kajian ini, kita boleh lihat perbezaan dari segi kesihatan yang lebih baik bagi kumpulan A (Vitamin C tambahan) berbanding dengan kumpulan B (tiada ambil Vitamin C).

Penggunaan Vitamin C dengan dos yang tinggi ini merupakan salah satu cara untuk menambah potensi pesakit untuk cepat sihat. Kajian ini masih lagi dijalankan dengan beberapa lagi faktor yang perlu diambil kira seperti kegagalan fungsi organ (peparu) dari punca yang berlainan.

Nutriferon

 • Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat.
 • Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.
 • Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon – Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon
 • Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik 4 elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.
 • Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
 • Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di Nutriferon.
 • Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
 • Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, Nutriferon telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.
 • Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini
 • Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron

Testimoni Shaklee Covid19

Diingatkan Vitamin C & Nutriferon bukan ubat, rawatan cegah covid ye

Ianya supplement yang bantu kuatkan sistem imun badan. Sistem imun badan sendiri akan lawan virus

Yang belum kena kita ambil untuk mencegah.yang dah kena kita ambil supaya proses nak sembuh cepat

Set Immune Booster Shaklee Cod Shah Alam Klang PJ Subang

Jadi kepada sesiapa yang berminat untuk dapatkan Set immune booster shaklee boleh whatsapp ke www.wasap.my/60133612717/setimmunebooster

One thought on “Set Immune Booster Shaklee Cod Shah Alam Klang PJ Subang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *