Nutriferon Rawat Demam ?

Nutriferon  Rawat Demam ?

hahaha biasanya bila budak demam, kita mak bapak kasi dia rehat, tapi kalauvteruk sangat jawabnya kena jumpa doktor jugak. Sebab mesti ingat, demam adalah simptom kepada penyakit, yang besar besar jugak. Tapi demam jugak satu petanda sel lemah dan badan lemah perlukan rehat. Jadi kena makan nutriferon shaklee.

Kalau kita duk biar dia makan ubat je, jawabnya budak budak boleh hilang keupayaan antibodi dia untuk lawan virus patogen yang menyerang. Jadi nak keluarkan antibodi nih, badan kanak kanak perlukan nutrisi untuk lawan demam yang sikit sikit nih.

Dr Kojima paling cool berjaya mendapatkan 4 bahan utama dalam satu serbuk penguat antibodi yang dinamakan NUTRIFERON. Nutriferon ni memanf formula patented untuk Shaklee je, company lain tak leh tiru formula nih. Nutriferon ni adalah makanan kepada badan supaya antibodi senang menghasilkan INTERFERON.

Interferon nilah protein yang akan mematikan patogen yang datang menyerang badan kita. Penghasilan interferon ni penting, kalau tak virus akan serang badan kita kaw kaw, hingga kalau dia masuk ke pertahanan paling dalam, badan kita boleh dapat sakit teruk. Jadi , masa demam, pun boleh ambil, jadi ganti panadol. Tapi yang terbaik amalkan selalu. Cegah dulu sebelum kena. Memang terbaik, sedap yehaaa.

Manfaat Nutriferon

Membantu mempertingkatkan sistem imun badan

Membantu melindungi badan daripada virus, microb termasuk flu dan influenza

Menggalakkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi dengan baik untuk membunuh bakteria

Membantu mengurangkan hipertensi tahap kolesterol yang tinggi

Merangsang pengeluaran microfag untuk mengurangkan radikal gbebas, virus dan kuman

Membantu mengurangkan infeksi dan pesakit Hepatitis B dan C

Membantu mengurangkan simptom PMS

Nutriferon Shaklee Boost Immune

NUTRIFERON DARI SHAKLEE JUGA BAGUS UNTUK BOOST IMMUNE TAU

APA ITU NUTRIFERON?!!

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak pada sistem imun tubuh @ immune booster.

Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

NUTRIFERON SHAKLEE BERASAL DARI BAHAN 100% SEMULAJADI TAU . ANTARA BAHAN YANG ADA DALAM NUTRIFERON ADALAH

  • Biji labu
  • Benih plantago
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle
  • Bunga safflower

terbukti secara klinikal SELAMAT, BERKESAN DAN 100% SEMULAJADI. Bagi yang ahli keluarga, anak-anak yang kerap demam, jatuh sakit dan juga selesema bolehlah mencuba kebaikan nutriferon shaklee yang sememangnya meningkatkan kembali imuniti tubuh kita.

Pada musim covid-19 ni, nutriferon sgt penting untuk meningkatkan immune sistem badan kite supaya peluang kite dijangkiti covid-19 dapat dikurangkan IN SHAA ALLAH NUTRIFERON SHAKLEE

SEMULAJADI
SELAMAT
BERKESAN

Nutriferon Shaklee Boost Immune

Nutriferon Shaklee Kuatkan Sistem Imun Demam Cepat Sembuh Lagi Power Dari Vit C

Sistem Imun membantu melindungi kita dari penyakit yang disebabkan oleh “penyerang” (atau patogen) seperti virus, bakteria dan parasit. Sistem Imun terdiri daripada ORGAN, SEL dan TISU khas yang bekerjasama membinasakan patogen ini. Oleh itu, Sistem Imun yang kuat amat penting untuk mengekalkan kesihatan badan kita. Tanda-Tanda Badan Lemah Sistem Imun:-

1. Kesihatan Usus yang lemah, sering sembelit atau cirit-birit.
2. Mudah jatuh sakit ketika melancong dan travel.
3. Kerap jatuh sakit dan berpanjangan.
4. Luka lambat sembuh.

Nutriferon lagi Power dari Vitamin C Untuk Kuatkan Sistem Imun Badan. Ianya dicipta Oleh Pakar Dari Jepun

Tahun 1954 – Dr Yasuhiko Kojima dari Jepun, Immunologist terkenal dunia berjaya menemui Interferon dalam badan.

Tahun 1994 – Beliau mencipta NUTRIFERON. Selepas hasil kajian ke atas lebih 200 jenis tumbuhan selama 40 tahun, akhirnya beliau jumpa 4 jenis tumbuhan yang betul-betul terbukti mampu meningkatkan penghasilan Interferon dalam badan kita.

So, ingredients NUTRIFERON ni terhasil lepas 40 TAHUN kajian tau, bukan 40 hari atau 40 bulan!

Manfaat Utama Nutriferon Shaklee

1.Mengukuhkan sistem imun dalam 3 hari

Sebagai satu-satunya interferon semulajadi didunia dan dari kajian, ia mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh T-cell, B-cells dan makrofag.

2. Melawan kanser dan tumor

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi

3. Melindungi daripada influenza

Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

4. Meringankan stres dan kelesuan

Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang baik.

5. Melambatkan penuaan

Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran mikrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Oleh itu, sel-sel akan menjadi lebih sihat.

6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C

Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B & C

7. Mengawal Simptom Menopaus

Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

8. Mengawal Simptom PMS

Terbukti secara klinikal, ia berupaya mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, tender breast, masalah jerawat, kegelishaan, insomnia dan mood swing.

Bagaimana  Bertindak?

NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu:

  • Meningkatkan penghasilan interferon dalam badan secara semulajadi
  • Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
  • Menggerakkan “pasukan cari dan musnah” dalam sistem imuniti badan

Tingkatkan Sistem Imun Anak Pergi Sekolah

Musim² sekarang ni..risau sangat dengan keadaan anak² kat sekolah dan taska kan? Mesti terfikir :

  • Dapat ke mereka disiplin jaga jarak 1 meter antara kawan²
  •  Cuci tangan tak sebelum makan dalam kelas?
  • Bersentuhan tak dengan kawan²?
  • Anak boleh disiplin pakai mask tak dalam kelas ??

Kita tak dapat nak jaga anak² sepanjang masa, tapi kita boleh ikhtiar dari rumah. Inilah salah satu ikhtiar yang berkesan. Nutriferon berfungsi meningkatkan sistem imunisasi badan dengan meningkatkan penghasilan interferon.

InsyaAllah. Usaha, doa dan tawakkal. Nak dapatkan Nutriferon, boleh wasap saya ya

 

 

 

 

 

 

nutriferon

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

3 thoughts on “Nutriferon Rawat Demam ?

Leave a Reply

Open chat