Rawat Buasir Ketika Hamil Sebelum Bernanah Busuk

Rawat Buasir Ketika Hamil Sebelum Bernanah Busuk

Rawat Buasir Ketika Hamil & Selepas Bersalin Sebelum Ianya BERNANAH BUSUK ? Buasir (piles) ialah sejenis urat simpul (vena varikos) yang berlaku di bahagian dubur, dan ia boleh menyebabkan kesakitan. Terdapat beberapa salur darah lembut di dalam salur dubur.

Salur dubur ialah tiub pendek yang menghubungkan rektum dengan dubur (anus). la membantu anda mengeluarkan najis dengan cara merembeskan mukus semasa anda membuang air besar. Salur darah di dalam salur dubur ini boleh membengkak dan terkeluar semasa atau selepas anda membuang air besar.

Anda mungkin boleh merasanya sebagai benjolan kecil dan lembut di dalam atau di sekeliling dubur anda.

Simptom-simptom lain yang boleh dikesan adalah:

– Darah merah terang selepas anda membuang air.
– Gatal di sekeliling dubur.
– Atau rasa seperti ada sesuatu yang terkeluar di dubur.

Mengapakah wanita hamil mengalami buasir?

Semasa anda hamil, jumlah darah dalam badan anda bertambah. Pada masa yang sama, tahap hormon progesteron yang tinggi mengendurkan dinding salur-salur darah. Salur-salur darah di bawah uterus (rahim) anda pula lebih berkemungkinan untuk membengkak dan meregang akibat tekanan yang diterima daripada berat bayi anda yang sedang membesar.

Inilah sebabnya mengapa anda lebih berkemungkinan mengalami buasir dan urat simpul apabila anda hamil. Sembelit, satu lagi masalah berkaitan kehamilan, juga boleh menyebabkan buasir.Anda juga mungkin mendapat buasir apabila selepas bersalin, iaitu semasa anda meneran untuk mengeluarkan bayi. Dianggarkan seorang dalam lima orang ibu mendapat buasir sehari selepas melahirkan. Ramai ni… Buasir adalah perkara biasa semasa hamil. Tapi ianya tidak selesa dan amat menyakitkan.

Jika anda pernah mengalaminya sebelum hamil, anda mungkin akan mengalaminya lagi. Ramai juga wanita yang mendapat buasir untuk kali pertama semasa mereka hamil. Dianggarkan kira-kira 1 daripada 10 wanita mendapat buasir dalam trimester ketiga.

5 Cara Merawat Buasir Ketika Hamil & Selepas Bersalin Sebelum Ianya BERNANAH BUSUK

1. Makan makanan yang berserat tinggi termasuk roti dan pasta bijirin penuh, nasi beras perang dan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. Antara buah yang bagus elak sembelit seperti oren, prune

2. Minum di antara enam dan lapan gelas air sehari supaya anda tidak ternyahhidrat. Minum air banyak juga bangus untuk susu ibu

3. Cuba bersenam dengan kerap walaupun anda hanya mempunyai masa dan tenaga yang cukup sekadar untuk berjalan.

4. Pergi ke tandas sebaik sahaja anda terasa hendak membuang air. Jika anda tunggu, najis anda akan jadi keras dan kering.

5. Cuba naikkan kaki ke atas bangku semasa anda membuang air besar. Ini boleh membantu meluaskan ruang untuk najis keluar.

supplement untuk buasir

Rawat Buasir Ketika Hamil Dengan Set Buasir Shaklee

Sudah cuba pelbagai cara..namun tetap tidak berjaya. Jom cuma vitamin ketika berpantang yang banyak membantu ramai wanita bebas dari sembelit, buasir yang menyakitkan

Omega guard : mengurangkan bengkak akibat buasir, kurangkan radang dan kesakitan
Osteomatrix: melembutkan najis dan memudahkan proses pembuangan najis

Buasir terlalu TERUK sampai luka jahitan terbuka? Nak cepat luka jahit juga sembuh?

vivix yang terbukti berkesan membantu mempercepatkan proses luka jahitan yang teruk sembuh dalam masa 3 hari. Anda bersalin czer juga boleh mengambil nya . kisah Luka Jahit Bersalin terbuka sampai Tak boleh jalan, tak Boleh duduk dan selepas minum vivix ini yang terpaksa wanita ini lalui…

Dapat vitamin ini sekarang supaya anda tidak terus menderita akibat sembelit buasir yang menyusahkan. Kita wanita berhak untuk berpantang dengan gembira dan ceria. Jangan kerana sembelit, buasir ini menambah tekanan dan boleh buat kita meroyan.

Buasir Ibu Berpantang Rawat Makan Shaklee

Bagaimana mahu dapatkan set buasir ini?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *