Makan Lecithin Ketika Hamil ?

Makan Lecithin Ketika Hamil ?

Makan Lecithin Ketika Hamil ? Pregnant tp nak kurus?? ada ke? pelik bin ajaib la pulak. tetapi ini soalan yang selalu saya dapat. Kenaiikan berat badan semasa hamil normal cuma jangan la terlalu mendadak. Takut-takut ada kencing manis atau masalah lain. Berat selalunya bukan berat badan kita tetapi termasuk berat air ketuban, uri .

Bila ramai bertanya saya jawabkan. makan lecithin ketika hamil boleh. Sebab lecithin dari soya sahaja. kalau nak tahu soya juga boleh cantikkan kuku, rambut, rendahkan kolestrol. lecithin juga bagus untuk kecergasan otak dimana lecithin mengandungi kolina yang penting dalam fungsi saraf, otak dan daya ingatan

Lecithin vs Omega Guard

lecithin dari kacang soya dan omega guard dari minyak ikan. Antara dua ni saya ambil omega guard sebagai supplement ketika hamil. Sebagaimana kita tahu omega guard memang bagus untuk otak dan boleh membakar lemak

Cadangan saya kepada ibu hamil tu ambil Omega guard compare dengan lecithin. bagus untuk ibu dan bayi. Dalam pantang pun bagus makan Omega sebab omega ni panas. Bagus untuk kesihatan organ dalaman kita.

Kebaikan Lecithin Shaklee

  • Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
  • Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
  • Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  • Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
  • Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
  • Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
  • Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
  • Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS

Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?

Melindungi Jantung Anda* – Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung – Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal – OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia – Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *