Haid Tak tetap Sukar Hamil. Pengalaman sendiri & Berjaya Hamil

Haid Tak tetap Sukar Hamil. Pengalaman sendiri & Berjaya Hamil

Haid Tak tetap Sukar Hamil? Betul ke ni? Ada yang cakap takde kena mengena. katanya hanya mitos semata. hari ni saya nak berkongsi pengalaman saya sendiri yang ada masalah haid tak tetap sejak dari akil baligh sampai saya berkahwin. Sebelum berkahwin saya anggap itu biasa. Ada masa seronok pulak bila haid tak datang masa bulan Ramadan. Jadi boleh la puasa penuh kan. Haid saya tak teratur datangnya. Ada masa 30hari, 50hari. Berubah rubah sentiasa bertahun tahun.

Bila dah berkahwin dan kita mestilah plan nak pregnant kan. dan masa ini agak sukar untuk saya kesan waktu subur saya.

Adakah mengetahui kitaran haid itu penting?

Jawapannya, ya. Terdapat segelintir wanita yang mempunyai kitaran haid yang teratur dan hal ini amat membantu wanita untuk menganggar waktu kesuburan dengan lebih tepat. Kitaran haid wanita boleh berubah daripada 28 hingga 35 hari. Bagaimanakah cara untuk mengira tempoh kitaran haid anda? Kiraan bermula daripada hari pertama datang haid sehingga hari sebelum haid seterusnya berlaku.

Menganggar waktu ovulasi

Ovulasi ialah proses di mana ovum daripada wanita dikeluarkan daripada ovari. Maka, jika sperma bertemu dengan ovum sewaktu tempoh ini berlaku, terdapat kebarangkalian yang lebih tinggi untuk anda mendapat zuriat. Ovulasi kebiasaannya berlaku ketika separuh daripada kitaran haid anda. Oleh itu, mengira kitaran haid anda penting kerana jika kitaran haid anda berlangsung selama 28 hari, waktu ovulasi berlaku adalah pada hari yang ke-14.

info 

Saya pernah TTC 4 tahun kerana haid tak tetap ni. dan akhirnya saya jumpa supplement Shaklee. dan haid saya tetap sampai sekarang walaupun dah nak masuk 40tahun

Haid Tak tetap Sukar Hamil. Pengalaman sendiri & Berjaya Hamil

sukar

Supplement Shaklee Yang saya Amalkan Untuk bagi haid Teratur Dan Hamil

Cepat Hamil Dengan Cecair Kesuburan Banyak

 

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari.

 

Supplement lain kena ambil juga ke?

kalau ada budget terbaik tambah supplement lain juga untuk kesan yang terbaik. Supplement untuk suami dan isteri .

Set Kesuburan Isteri Shaklee

 

 

Bagaimana B-Complex hebat ini mampu membantu meningkatkan kesuburan wanita. Fungsi B-Complex yang memberi rasatenang, rilex dan menghindarkan diri dari stress. Kajian mendapat wanita yang bekerja dan selalu stress susah untuk dikurniakan zuriat kerana ketidaksuburan. Jangan jadikan stress sebagai faktor menghalang anda dari dikurniakan zuriat. Tenangkan minda dengan pengambila b-complex ini amatlah sesuai.

ESP ataupun nama panjangnya Energizing Soy Protien pula amatlah membantu wanita dalam membekalkan protien kepada sel-sel badan. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Jika protien tak cukup, ia akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunyai masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat disarankan ambil lah ESP ni.

 

Nak cuba Set Kesuburan Shaklee Untuk Ikhtiar Hamil

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *