Manfaat Herbal Blend

Manfaat Herbal Blend

Manfaat herbal blend ini banyak .RUAM MERAH-MERAH/ PARUT DEMAM CAMPAK/KULIT ALLERGIC/SENSITIF/ KESAN GIGITAN NYAMUK/ ELAKKAN PARUT STRETCHMARK IBU MENGANDUNG.

Manfaat Herbal Blend Untuk Semua

Herbal Blend ini sesuai untuk kegunaan semua peringkat umur. Dari bayi hinggalah ke dewasa.Boleh tahan 5-6 bulan penggunaan.

Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga.Ramai yang dah mencuba memberi feedback POSITIF tentang penggunaan herbal blend ini ke atas anak-anak eczema .

Alhamdulillah sangat membantu. Kalau terkena gigit nyamuk, semut atau serangga lain pun boleh sapu. InsyaAllah ianya selamat dan berkesan .

Ubat luka / melecur
InsyaAllah boleh ganti sebagai minyak gamat. Seeloknya bila ada luka atau lecur, sapu cepat2. Sediakan setiap rumah 1 herbal blend. Jadi tidak risau lagi kalau terkena percikan minyak panas ke, kena cakar kucing ke, terus sapu .

Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu. Bila puting ibu terkena gigitan anak, pastinya terasa pedih lebih-lebih lagi kalau sampai terluka .

Jadi, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, boleh sapukan sahaja krim ini. Herbal blend ini sangat natural, tiada bahan sintetik dan dijamin selamat. Jadi tidak perlu risau .

Menghilangkan parut.Kalau anda atau anak anda terkena chicken pox atau campak, cuba sapukan cepat-cepat dengan herbal blend. InsyaAllah parut yang ada akan pudar dan hilang .

Ruam pada bayi.Bayi sangat-sangat senang terkena ruam terutamanya ruam lampin. Cuaca yang sangat panas pun bayi senang terkena ruam. Jadi sapukan sahaja krim ini insyaAllah ia akan melegakan rasa pedih dan akan merawat ruam .

Losyen harian.Krim herbal blend ini boleh dijadikan sebagai losyen harian. Ia dapat melembutkan tangan anda. Herbal blend tidak berminyak, jadi tidak akan mengganggu kerja seharian anda .

Herbal Blend Kurang Gatal Wajah

Herbal Blend Kurang Gatal Wajah

Antara kelebihan dan Manfaat Krim Herbal Blend Shaklee ialah :

Merawat kulit gatal
Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
Losyen harian untuk kulit kering
Krim urut badan lenguh
Merawat kesan luka melecur
Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah.
Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala
Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
Ubat luka atau melecur
Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Menghilangkan parut
Losyen harian
Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan.
Sesuai untuk pesakit autoimun seperti SLE, reumatoid arthritis (RA) dan vericose vein.
Merawat sakit gigi (sapu pada pipi)

Adakah ia selamat digunakan ke atas bayi?
Krim Herbal Blend Shaklee sudah berada di pasaran sejak 15 tahun dan ia terbukti selamat dan berkesan . Ia bebas paraben dan steroid, diperbuat daripada shea butter. Shaklee menggunakan African Shea Butter yang kaya dengan natural moisturizer. Shea butter selamat digunakan ke atas bayi kerana ia adalah bebas toksin dan cukup lembut untuk kulit bayi yang sensitif.

Herbal Blend Krim Gigitan Nyamuk

Nyamuk serangga kecil yang boleh membawa pelbagai penyakit terutama denggi, dasn terbaru virus zika. Virus Zika dikatakan tidak jauh bezanya dengan denggi kerana ianya juga berpunca daripada gigitan nyamuk Aedes. Apa yang paling menggerunkan hingga ke saat ini masih belum ada lagi vaksin atau ubat untuk mencegah virus Zika ini.

Cara mengelak gigitan nyamuk :

  1. Pakai baju lengan panjang dan seluar panjang untuk mengelak digigit nyamuk.
  2. Elak dari berada di bilik atau kawasan yang tidak bertingkap atau berpintu untuk mengelak nyamuk di luar bangunan.
  3. Tidur di dalam kelambu jika anda berada di kawasan yang mempunyai masalah nyamuk dan denggi yang teruk.
  4. Gunakan semburan penghalau nyamuk jika perlu. Elakkan dari menyembur penghalau nyamuk jika bersama bayi atau kanak-kanak.

Tahukah anda Rosemary herba yang bagus untuk menghalau nyamuk

gigitan nyamuk

Daun rosemary menghasilkan bau seperti minyak kayu putih. Bau ini sememangnya tidak disukai nyamuk.

sumber 

Nyamuk tak suka akan bau sage leaf. bau nya yang wangi akan menghalau nyamuk jauh dari kita

sage leaf

sumber

Kedua dua herbal ini bagus namun begitu cukup kah ianya ditanam dirumah? bagaimana jika kita mahu keluar, pulang ke kampung atau travel? perlu ke bawa tumbuhan ini bersama? nyamuk ada dimana mana.

Jadi untuk memudahkan kita, dua herbal ini telah dijadikan dalam bentuk cream. yang lebih mudah untuk kita bawa ke mana mana

herbal blend

beberapa tumbuhan herbal lain dicampur bersama bagi membantu kulit lebih moist, bagus untuk luka, eczema. sesuai untuk baby sebab cream ini tiada bahan kimia langsung

manfaat herbal blend

Betul ke Berkesan Cream ini?

testimonial herbal blend

testimonial herbal blend

testimonial herbal blend

testimonial herbal blend

Kudis Sembuh

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 4

TESTIMONI 33 : NAJIHAH RAZALI

[KUDIS BERANSUR SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN HERBAL BLEND SHAKLEE]

Kira-kira 2 bulan lepas, Aqeef macam kene kudis . Habis satu badan naik bintik-bintik besar mcm chicken pox.

Gatal sangat dan dia tak tahan jadi setiap masa menggaru sahaja. Doktor kata sebab eczema dia jugak. Eczema dia mmg agak terkawal sebelum ni. Sedikit kat leher kalau terlalu berpeluh.

Kesian sangat sebab satu badan kena, muka je takde. Memang dah macam chicken pox je rupa dia.

Dan lagi menyedihkan lagi, baju dan seluar memang penuh dengan kesan darah. Sampaikan cikgu tegur dan ada yang kasi pelbagai petua.

Ibu ikhtiar dengan Herbal Blend.
Ibu istiqomah kan diri, sapu Herbal Blend pagi petang kat seluruh badan Aqeef, ayah pun sentiasa pastikan kuku dia pendek supaya tidak la teruk kesan kalau dia menggaru lagi.

Nampak perubahan yang besar dah. Tak aktif dah kudis tu, takde dah peristiwa berdarah, cuma meninggalkan parut la sebab memang agak teruk dia menggaru dulu. Sekarang misi nak menghilangkan parut pulak.

Sebenarnya, semasa kami bawa jumpa doktor, doktor ada beri ubat makan dan ubat sapu tetapi tiada perubahan. Mujur ada alternatif lain dan ya, ini salah satu #ShakleeEffect keluarga kami.

Kudis Sembuh Dengan Herbal Blend Shaklee

Luka Melecur Sembuh Dengan Herbal Blend Shaklee

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 41: SITI NURFIZAH BT. AHMAD. LUKA MELECUR PADA TANGAN ANAK BERANSUR SEMBUH SELEPAS DISAPU KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE.

Anak adalah anugerah Allah. Bila si anak terluka sikit, pedihnya hati ibu susah untuk diungkapkan. Lagi-lagi apabila ianya berlaku ketika kita tidak bersama mereka.

RISAU ANAK LUKA MELECUR

Saya bekerja dan anak tinggal bersama babysitter. Luluh hati bila dimaklumkan oleh babysitter tangan anak saya iaitu Izzah (setahun dua bulan) melecur terkena kuah panas.

Saya ikhtiar, sapukan Herbal Blend Shaklee serta merta. Hari keempat sapu, saya dan suami agak resah sebab nampak luka makin basah. Tapi atas nasihat upline Shaklee saya iaitu Nur Salwa menyarankan untuk terus sapu Herbal Blend tersebut, kami teruskan. Anak pun selesa. Krim yang selamat dan tidak memedihkan.

Alhamdulillah. Semakin hari semakin cantik kulit Izzah. Ternyata krim Herbal Blend Shaklee sesuai untuk mengubati kulit Izzah yang melecur terkena kuah panas. Tragedi yang pedih tapi lega apabila melihat kulit Izzah pulih seperti biasa.

Herbal Blend Shaklee harga mampu milik dan beri kesan yang terbaik. Satu Rumah Satu Herbal Blend.

Luka Melecur Sembuh Dengan Herbal Blend Shaklee

BONUS : HERBAL BLEND SHAKLEE

Cream ini adalah cream kulit yang serba guna yang boleh dipakai pada kulit sesiapa sahaja. Bayi sangat disyorkan menggunakan cream kulit serbaguna ini bagi mengatasi masalah eczema, gigitan nyamuk, ruam-ruam dan sebagainya.

Saya suka sgt guna cream ni untuk buat-buat sapu pada luka-luka kecik atau kena gigit nyamuk. Pastu kan cream kulit ini dingin berangin ja dan menenangkan. Dipekkan sebanyak 4oz dalam 1 botol dgn harga yg agak murah dan yang penting berbaloi dari segi pemakaiannya.

Semua ahli keluarga boleh gunakan cream ni sbab cream ni tidak ada sebarang bahan kimia, selamat dan berkesan. Yg plg penting herbal Blend Multipurpose Cream ni tak berminyak dan melekit. Herbal blend juga telah diuji secara klinikal di mana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.

  1. Membantu merawat eczema dan gatal-gatal gigitan serangga
  2. Melembutkan kulit yang kasar (di kawasan lutut dan tangan/siku)
  3. Memperbaiki kulit pecah (contohnya tumit kaki)
  4. Menghilangkan parut termasuk demam campak dan chickenpox
  5. Melembabkan bibir yang kering
  6. Menghilangkan ruam susu bayi
  7. Menghilangkan ruam pada bayi (di bawah leher dan pelipat)
  8. Menyelesaikan masalah kulit gatal-gatal
  9. Losyen kegunaan harian
  10. Baik untuk demam (disapu pada seluruh badan dan kandungan ‘sage’ yang ada dalam herbal blend membantu menurunkan suhu badan)
  11. Menghilangkan selulit dan bagus untuk memecahkan lemak
  12. Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda

Leave a Reply

Open chat