ESP Shaklee Minuman Sahur Bagi kenyang Lama Bertenaga

ESP Shaklee Minuman Sahur Bagi kenyang Lama Bertenaga

ESP Shaklee Minuman Sahur Bagi kenyang Lama Bertenaga. kenapa ramai pilih sahur minum ESP bukan nasi sahaja. Sampaikan demand ESP melonjak di bulan puasa.

Nasi adalah makanan TINGGI GLISEMIK. Tapi bukan semua jenis beras tau. Ada je beras “sihat”.

Bila kita makan nasi yang banyak semasa sahur, memang tak heran lah kita akan rasa lapar dalam masa 2-3 jam.

Sebab badan kita akan mengalami “Insulin Spike”.

 

 

Ketika fasa ini, insulin akan dikeluarkan dengan mendadak dari pancreas untuk membantu menukarkan glukosa kepada tenaga di dalam sel.

Tapi kalau tidur selepas subuh macam mana? Haaa glucose tidak jadi tenaga. Tapi glucose (dari nasi) akan bertukar jadi FAT ! Patutlah orang lain puasa kurus, korang jadi apam kembang 😅

Ok back to akibat Insulin spike tadi. Kadar gula dalam darah turun secara mendadak. Otak akan mula berfikir bahawa badan kekurangan sumber glukosa.

Krokkk krokkkk bunyi perut keluarkan isyarat laparrrrr.

Baru pukul 10 pagi ni. Aduii pedih perut lah. Macam mana tahan sampai maghrib ni.

Jadi, untuk mengekakkan episode ini berlaku, kita perlu elakkan makan nasi banyak, minum atau makan manis-manis masa sahur.

Elakkan berlaku “insulin spike”

Sebab tu lah memang wajib minum ESP Shaklee masa sahur. Indek glisemik 39 sahaja. GI RENDAH !

Paras gula dalam tidak naik melonjak dan tidak turun mendadak. Gula dalam darah stanil, menyusut secara slow and steady.

Perut rasa just nice ! Tak ada bunyi bunyi kerongcong. Tenaga pun maintain.

ESP Shaklee Minuman Sahur Bagi kenyang Lama, Bertenaga

 

 

 

Nak order ESP UNTUK BANTU SAHUR LEBIH MUDAH, KENYANG LAMA, BAGI TENAGA

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam

1 tin RM161 Postage RM10

OFFER 3 Tin RM387 Free Postage, Free Membership JIMAT RM141

Untuk order boleh whatsapp ke www.wasap.my/60133612717/ESPpuasa

ESP Review

ESP Review

BESTNYA ESP!! TERBAIK!!

Kebaikan ESP Shaklee

1. Esp untuk Kulit

✅Mengekalkan kulit muda dan sihat.
✅Memudarkan dan menghilangkan kulit berparut, bekas jerawat dan strechmark.
✅Mencerahkan kulit satu badan.
✅Kulit lebih berseri tak kusam.
✅Menganjalkan dan menegangkan kulit termasuk payudara dan punggung.
✅Memperbaiki kulit berminyak dan juga kering.
✅Memudarkan jeragat.
✅Memulihkan kedutan pada kulit.
✅Melambatkan proses penuaan kulit.
✅Mempercepatkan proses penyembuhan luka.
✅Kuku juga lebih cantik dan sihat. Tak mudah patah atau berkupik kulit di sekitar.

2. ESP untuk Kesihatan

✅Meningkatkan sistem imunisasi tubuh.
✅Memperbaiki migrain dan insomnia.
✅Membantu mengurangkan paras kolesterol.
✅Merendahkan bacaan Diabetes dengan menstabilkan paras glukosa.
✅Mencegah osteoporosis, tulang reput atau rapuh. Di dalam ESP ada kandungan kalsium juga.
✅Mencegah penyakit jantung.
✅Menghalang pembentukan batu karang yang kebiasaanya dialami oleh orang lelaki.
✅Kandungan asid amino penting bagi membantu membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

3. ESP untuk Rambut
✅Melambatkan proses rambut yang beruban.
✅Memperbaiki dan mengawal rambut gugur. Protien dalam ESP akan membantu menguatkan rambut.

4. ESP untuk Tenaga

✅Memberi dan membekal tenaga segera kapada tubuh. Tubuh tak mudah berasa letih dan mengantuk sebaliknya berasa lebih cergas.

5. ESP untuk Lelaki

✅Memulihkan dan menjaga kesihatan fungsi prostat lelaki.

6. ESP untuk Memori

✅Membantu menguatkan memori dan ingatan serta lebih fokus.

7. ESP untuk Cegah kanser

✅Genistein yang ada di dalam kacang soya berkeupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah perebakan sel-sel kanser. Ia juga penting untuk memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Secara tidak langsung, ia membantu mecegah kanser rahim dan ovari dan prostat.

8. ESP untuk Kesuburan / Ikhtiar Hamil

✅Membantu menguatkan otot dan memelihara rahim wanita.
✅Membaikpulih sel-sel yang rosak kepada sel yang sihat untuk sistem badan yang sempurna.
✅Membantu menstabilkan hormon wanita agar lebih teratur.
✅Untuk lelaki, ia membantu menghasilkan sel sperma yang lebih berkualiti.
✅Menurunkan koelsterol tinggi kerana ia boleh menjejaskan kesuburan kerana hormon yang mematangkan telur tidak dapat dihasilkan.
✅Mengawal paras gula dalam darah. Gula tinggi boleh merosakkan sel telur yang akan membawa kepada risiko keguguran atau kecacatan janin.

9. ESP untuk Ibu Hamil/Mengandung

✅Menguatkan rahim si ibu.
✅Protein ESP penting untuk membantu dalam pembentukan otot bayi.
✅Membantu si ibu lebih cergas masa hamil.

10. ESP untuk Penyusuan

✅ESP membantu meningkatkan dan membanyakkan susu ibu. Susu ibu jadi lebih pekat dari biasa dan bayi cepat kenyang.

11. ESP untuk hormon wanita

✅ESP mengandungi kacang soya yang ada kadungan Isoflavon. Isoflavon ini baik untuk hormon wanita dan membantu memulihkannya. Ia mengeluarkan darah kotor dan menggantikan dengan protein yang diperlukan.
✅ESP juga membantu mengawal emosi yang tidak stabil semasa datang bulan atau PMS dan wanita yang menopause.

12. ESP untuk Kurus

✅Meminum ESP akan memberi anda rasa kenyang yang agak lama. Jadi ia dapat mengawal selera dan nafsu makan anda. Bila selera makan terkawal, ia memudahkan lagi proses kurus anda.

13. ESP untuk Gastrik

✅Disebabkan ESP membuatkan anda rasa kenyang, maka ia dapat membantu mencegah gastrik datang.
✅Ia juga membantu mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut terutama orang gastrik.
✅Protein ESP dapat membaik pulih sel-sel di dinding perut yang rosak akibat hakisan asid gastrik. Ini boleh memperbaiki pedih ulu hati dan sakit perut apabila ada gastrik menyerang.

14. ESP untuk Puasa

✅ESP memberi tenaga jadi anda dapat menjalani ibadah puasa dengan lebih baik dab cergas. ✅Malah, ESP juga boleh dibuat minum pada waktu sahur dan dicampur dengan kurma untuk rasa lebih sedap!

Set Ramadhan Shaklee

JADIKAN RAMADHAN KALI NI YANG TERBAIK BERBANDING YANG LEPAS!

Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan melangkah ke bulan Ramadhan yang penuh dengan Barokah!
No wonderlah, ramai yang berpusu-pusu dapatkan SET RAMADHAN sebagai salah satu persediaan wajib mereka..
Antara yang menjadi HOT SELLING sepanjang Ramadhan ialah :

ESP
CINCH SHAKE
MEALSHAKES
PERFORMANCE DRINK

Sungguh lakuuuuuu keras!
Buat mereka yang tercari-cari SET RAMADHAN pada tahun ini, wany highly recommend untuk consume sebagai pengganti sahur dan ketika waktu berbuka..
Percayalah, anda akan rasai “NIKMAT BERPUASA” yang sangat luar biasa!
Antaranya,

Lebih energertic!
Kenyang yang berpanjangan.
Milkbooster buat ibu yang menyusu.
Kurangkan rasa haus!
Kulit semakin cantik.

Percayalah cakap wany, SET RAMADHAN SHAKLEE ni adalah yang terbaik diambil ketika bulan Ramadhan. Mudah-mudahan, Ramadhan yang disambut pada tahun ini adalah yang terbaik!

COD SHAKLEE Kuala Lumpur & Selangor. KLCC, Pavillion, Midvalley, Starling Mall, Quill City Mall, Intermark Mall, Paradigm Mall, Petaling Jaya, Kelana Jaya, Ara damansara, Tropicana, Kepong, Lembah subang , Glenmarie, Damansara Damai, TTDI, Damansara Perdana, Mutiara Damansara, Oasis Damansara , One Utama, Mont Kiara, Sungai Buloh, Subang Bestari, Kg Melayu Subang, Shah Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Taman Medan, Sungai Way, Bukit Naga, Shaklee SACC Mall , I City Sentral.

Postage ada setiap hari ke seluruh Malaysia.
Boleh contact kami 0133612717 untuk dapatkan shaklee supplement anda

InshaAllah wany akan berikan consulation yang terbaik untuk anda

Leave a Reply