Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV

Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV

Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV ? Gatal, kering, pedih. Ada kes berair pedih sakit nya tuhan sahaja yang tahu. Begitu la eczema. Malah anak saya ada eczema yang sampai trigger asthma. Bila saya amalkan makan Shaklee dan anak juga sama sama makan , ianya sangat mebantu ezcema dia cepat sembuh. dan ini membuatkan saya semangat nak bantu orang lain yang ada masalah eczema gatal berair dan pelbagai jenis lagi untuk kembali sihat ceria hadapi kehidupan.

Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV

Ini kaki anak saya. Ni belum teruk lagi. pernah ada masa lagi teruk dari ini. menjerit jerit pedih sakit. tak boleh nak pakai seluar. Gatal sangat nak garu sakit. Baca lagi kisah anak saya ini di KISAH ECZEMA ANAK

Semua Eczema Gatal berair ke?

Ekzema atau dermatitis ialah sejenis penyakit radang kulit yang sangat lazim ditemui dalam kalangan kanak-kanak dan dewasa.

Penyakit ekzema berkait rapat dengan faktor genetik dan kerap berlaku dalam kalangan ahli keluarga yang sama. Faktor genetik menyebabkan kulit mengalami kerosakan, tindak balas sistem keimunan yang berbeza seterusnya, menyebabkan kulit hilang fungsi sebagai pelindung, berlaku alahan (allergy) dan rengsa (irritation).

Tanda-tanda ekzema di kulit agak berbeza bergantung kepada jenis ekzema. Kawasan kulit yang terjejas oleh ekzema juga berbeza mengikut jenis ekzema. Antara sifat utama penyakit ini ialah menyebabkan kulit berasa sangat gatal dan merah. Ruam berbiji atau berair mungkin dialami pada bahagian muka, kulit yang berlipat seperti leher, depan siku dan belakang lutut. Kulit juga akan kelihatan kering. Masalah ini biasanya akan berkurangan dengan rawatan. Episod ini akan berulangan atau kekal untuk jangka masa yang lama apabila ekzema berada pada peringkat yang serius.

Jenis Eczema

Eczema terbahagi kepada 2: endogenous & exogenous. Endogenous bermaksud eczema yang berlaku secara semulajadi, manakala exogenous adalah eczema yang berlaku disebabkan faktor luaran. Hari ini kita fokus endogenous ekzema dulu.

image dari O2 Klinik Medical

1. Atopic eczema (AE)

Ini yang paling kerap kita jumpa. Kebanyakannya berlaku dalam kalangan kanak-kanak (15-30%) tetapi boleh juga berlaku dalam orang dewasa (2 -10%). AE kelihatan seperti kulit merah, kering & gatal yang mengganggu kawasan tertentu kulit.

Bagi kanak-kanak usia kurang dari 2 tahun, tempat yang selalu kena adalah pipi, badan, luaran tangan atau kaki. Semakin meningkat umur, AE selalunya kena di kawasan pelipat, leher dan tapak tangan.

2. Seborrheic (se-bo-rik)

Ekzema jenis ini pula berlaku di kawasan banyak kelenjar minyak i.e kepala, celah hidung, belakang telinga, kening dan bahagian atas badan.

Jika anda ada kelumumur yang banyak, berkemungkinan anda ada penyakit ini. Disebabkan ia dtg dari kelenjar minyak, kulit mati penyakit ini kelihatan berminyak (greasy scales), berbanding dengan ekzema yang lain.

3. Stasis eczema

Ekzema jenis ini yang berlaku kerana darah tidak beredar dengan elok i.e poor circulation. Maknanya, darah statik di bahagian hujung kaki. Sebab tu namanya stasis eczema. Selalunya orang berumur lebih 50 tahun, dan perempuan lebih banyak kena dari lelaki.

4. Nummular

Nama lainnya discoid eczema. Senang nak kenalpasti ekzema ini. Ia kelihatan bulat-bulat seperti duit syilling, size selalunya dalam 1 -3 cm. Nummular tu dalam bahasa latin maksudnya coin (duit syilling). Menarik kan?

5. Hand & Feet eczema

Seperti namanya, selalu kena pada bahagian tangan dan kaki. Ada kalanya ia menjadi sangat kering sehingga merekah kulit. Ada kalanya, sisik menjadi sangat tebal dan keras.

6. Pompholyx (pom-pho-liks)

Pompholyx atau dyshidrotic ekzema adalah satu type hand & feet ekzema. Ekzema ini pun saya suka hehe. Sebabnya, pompholyx ini maksudnya buih dalam latin.

7. Asteatotic atau craquele (krek-ke-ley)

Ekzema ini adalah ekzema yang berlaku disebabkan kulit yang terlalu kering. Kering sangat sehingga merekah kulit itu. Sebab itu panggil craquele ie the skin cracks.

Dapatkan rawatan segera sekiranya anda mengalami masalah ekzema yang teruk.

Sumber: SirapLimau

Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV

Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV

Bagaimana ResV membantu Eczema Gatal Berair Berkurang?

Info dari www.healthline.com

2010 research review showed that the free radical molecules that resveratrol fights against create the effects of aging in skin and can damage any cell in the body.

Redness

Thanks to its calming properties, resveratrol can also minimize skin inflammation and redness, according to a small 2013 study.

Dry skin

Dry patches may be a thing of the past if resveratrol is added to your body.

One small 2012 studyTrusted Source noted the hydrating effects of the ingredient after including it in a dietary supplement. Conditions like eczema and psoriasis also improved with use of resveratrol, according to a 2020 research review.

Rough skin

Texture can be improved, too, with the same small 2012 studyTrusted Source above finding that skin felt smoother after 60 days of a resveratrol supplement.

Dalam ResV Vivix ada 4 bahan utama yang sangat unik.

1. Polygonium Cuspidatum (Japanese Knotweed)

2. Elderberry Eropah

3. Lobak Ungu

4. Anggur Muscadine

Kalau perasan, 3 daripada bahan ni semuanya berwarna ungu. Warna ungu ni bagus, sebab buah atau sayuran yang berwarna ungu ni kaya dengan athocyanins dan kaya dengan antioksidan untuk melawan radikal bebas.

Radikal bebas ni la yang merosakkan sel dan membawa kepada eczema. Eczema sangat memerlukan antioksidan yang tinggi untuk melawan radikal bebas ni.

Selain tu, kajian daripada ‘Journal of Agriculture & Food Chemistry’ menunjukkan anggur muscadine yang terdapat dalam ResV Vivix tu terdapat sumber ellagic acid.

Ellagic acid ni penting utk mengembalikan sel supaya dapat berfungsi dgn normal. Ia juga mengandungi lebih tinggi vitamin C dan juga antioksidan.

ResV Vivix juga mengandungi oligenic procyaridins (OPCs) yang kaya dengan bioflavinoids. Fungsi bioflavinoids ni adalah untuk membantu mencantikkan kulit kita, kurangkan keradangan dan juga menyokong imun badan.

Eczema Berkurang, hidup lebih aktif Gembira

Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV
Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV
Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV
Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV
Eczema Gatal berair 2 tahun Hilang Dengan ResV

Berminat nak cuba Resv Vivix Untuk Masalah Eczema Gatal Berair

Tak tahan gatal, pedih sakit. jangan sampai ezcema merendahkan keyakinan diri kita, meghalang kita untuk hadapi pelbagai aktiviti harian dengan gembira

Jom Order Sekarang !!

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

NAK COD BOLEH KE?

ye boleh. kami boleh hantar terus ke pintu rumah anda yang berada di kawasan Shah Alam, Setia Alam, Klang, Puncak Alam, Puncak perdana, UITM, Subang Bistari, Denai Alam, Cahaya SPK, Elmina, Kampung Melayu Subang, Damansara, Sg Buloh, PJ, USJ, Subang Jaya, Puchong, Universiti Malaya, Menara TM

cod vivix

Nak Order Boleh Hubungi kami di www. wasap.my/60133612717/resvvivixezcema

Ainul Mustafa Certified Product Trainer dan Pengguna Sejak 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *