Paru Paru Berair Sembuh Dengan VIVIX

Paru Paru Berair Sembuh Dengan VIVIX

Paru-paru berair (pulmonary edema) ialah pembentukan cecair di dalam paru-paru. Cecair tersebut berkumpul di dalam kantung udara membuatkan pernafasan menjadi susah. Ia kebiasaannya disebabkan oleh masalah jantung tetapi terdapat keadaan kesihatan lain yang boleh menyebabkannya. Bagaimana nak paru paru berair cepat sembuh?

Simptom-simptom Paru-paru berair (pulmonary edema)?

Paru Paru Berair Sembuh Dengan VIVIX

Bergantung samada anda mengalami paru-paru berair akut atau kronik, simptomnya adalh sedikit berbeza. Tetapi secara umumnya, anda akan mengalami:

 • Susah bernafas;
 • Kebimbangan atau kegelisahan;
 • Kurang kadar kewaspadaan;
 • Bengkak pada kaki atau abdomen;
 • Kulit pucat;
 • Berpeluh (secara berlebihan).

Simptom-simptom paru-paru berair akut

 • Sesak nafas teruk atau dyspnea yang semakin teruk apabila baring;
 • Rasa seperti tercekik atau lemas;
 • Nafas berbunyi (wheezes) atau tercungap-cungap;
 • Kebimbangan, kegelisahan;
 • Batuk lendir atau darah;
 • Sakit dada jika paru-paru berair disebabkan oleh penyakit jantung;
 • Degupan jantung laju dan tidak sekata (palpitasi)

Simptom-simptom paru-paru berair kronik

 • Menghadapi masalah untuk bernafas apabila menjalankan aktiviti fizikal atau baring;
 • Nafas berbunyi (wheezes);
 • Tidur terganggu disebabkan oleh susah bernafas;
 • Naik berat badan dengan cepat disebabkan pembentukan cecair di dalam badan terutamanya di kaki;
 • Bengkak di bahagian bawah badan terutamanya kaki;
 • Penat.

info

Vivix Bantu Bagi Nutrisi Pada Paru Paru Berair Sembuh

Dingatkan VIVIX ini adalah jus minuman dari buahan tumbuhan terpilih yang melalui pelbagai kajian oleh saintis Shaklee. ianya BUKAN UBAT untuk MERAWAT Penyakit. UBAT RAWATAN doktor sila teruskan ye.

Vivix mengandungi polifenol yang bertindak untuk mengurangkan radang pada paru-paru dan membantu perbaiki sel-sel paru-paru yang rosak dan sebagai anti-oksidan untuk mengelakkan paru-paru bertambah parah.

Vivix adalah vitamin yang bantu lengkapkan nutrisi dan sel sel badan bila sihat, kuat akan sendiri berfungsi membaiki paru paru. Vivix bukan ubat dan jika anda sedang mendapatkan rawatan doktor sila teruskan rawatan doktor dan makan ubat doktor. Vivix masih boleh diambil sebagai minuman kesihatan. Bagaimana Resveratrol di Dalam Vivix Bertindak?

1. Meningkatkan proses biogenesis mitokondria  – Apabila gula berjaya dibawa masuk ke dalam sel, gula ini akan diproses oleh mitokondria yang berfungsi sebagai “stesen janakuasa tenaga” di dalam sel. Pada masa yang sama, resveratrol membantu meningkatkan bilangan mitokondria melalui biogenesis mitokondria. Ini akhirnya akan meningkatkan jumlah tenaga yang dihasilkan dan menjadikan pengamal Vivix lebih bertenaga. peningkatan cellular energy

2. Memperlahankan proses inflamasi/keradangan – Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas. Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada paru-paru dapat dihentikan.

3. Melambatkan proses pembentukan protein AGE – Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan dan penyakit-penyakit kronik termasuklah kerosakan pada struktur paru-paru dapat diperlahankan.

4. Melindungi sel dari kerosakan DNA – Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA.Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif.

Resveratrol telah terbukti membantu melindungi sel daripada kerosakan DNA dan memperlahankan proses pemendekan struktur telomere pada DNA melalui kajian oleh Dr Elizabeth Blackburn, pemenang Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009. 

**Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 Years of Age: Effects of Dietary Supplementation. Harley CB et al. (2014) 55th Annual Conference, JACN, Vol. 33(5), p414.

Sumber Youtube: Elizabeth Blackburn & The Science Behind Vivix

Apabila DNA berjaya dilindungi daripada rosak, kerosakan yang lebih teruk akan dapat dielakkan dan proses penghasilan sel-sel baru yang sihat akan berjalan dengan lebih lancar. 

Paru-Paru Berair : Kembali Sihat Tanpa Ubat Selepas Seminggu

feedback customer makan vivix

Syukur Tak Jadi tebuk

paru paru berair kembali normal

Sebelum ini doktor x-ray paru-paru dan buat check seluruh badan. Suami kena tahan wad 1 minggu pada bulan 6. Doktor maklumkan yang suami perlu di tebuk untuk keluarkan air. Tapi doktor ada pesan yang tebuk ada risiko, tak tebuk pun ada risiko.

Tebuk hanya meredakan dan mengeluarkan air, tapi bukan untuk sembuh. Nur berkeras tak bagi suami di tebuk. Bila suami disahkan paru-paru berair, macam-macam yang doktor suspek termasuk masalah buah pinggang, masalah jantung, darah tinggi dan kencing manis.

Suami makan Vivix dan kemudian pada bulan 11 suami ambil Vivix dan Omega sebab lelah dan sakit sesak nafas. Alhamdulillah tak sangka selepas itu check semua report clear. Subhanallah. Sampaikan kami minta doktor check betul-betul takut tersalah tengok.

Doktor kata dah takde apa-apa. Air dalam paru-paru pun dah takde. Kuman dalam paru-paru dah takde, air kencing clear. Semua normal. Alhamdulillah. Allah menciptakan manusia dengan kesempurnaan sifat mencari ikhtiar. Doa, tawakkal dan Shaklee amazing!

-Puan Nur Alya

Xray Menunjukkan Jangkitan sudah berkurang

Diingatkan bahawa VIVIX & Omega Guard bukan UBAT. Sebagai pesakit anda WAJIB berjumpa doktor dan makan ubat doktor. Itu WAJIB. VIVIX & OMEGA adalah vitamin , makanan yang membantu mempercepatkan proses penyembuhan, bagi badan kat melawan penyakit. Bila badan cukup nutrisi maka badan sendiri akan bina sistem imun badan, askar askar dalam badan pun kuat, barulah kita makin cepat sihat.

SUSAH BERNAFAS, CEPAT PENAT

Akhirnya beliau jadi beli vivix. dan tak sampai 1 bulan amalkan vivix . dah boleh tidur baring dn nak beli vivix lagi

JOM DAPATKAN VIVIX UNTUK BANTU PARU PARU BERAIR SEMBUH CEPAT

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com

www.wasap.my/60133612717

Dingatkan VIVIX ini adalah jus minuman dari buahan tumbuhan terpilih yang melalui pelbagai kajian oleh saintis Shaklee. ianya BUKAN UBAT untuk MERAWAT Penyakit. UBAT RAWATAN doktor sila teruskan ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *