Bebas Tibi Dengan VIVIX

Bebas Tibi Dengan VIVIX

JANGKITAN KUMAN PADA PARU-PARU HILANG, SAH BEBAS TB. BEBAS TIBI DENGAN VIVIX

Assalamualaikum. Nama saya Azura Mamat, berusia 35 tahun dan ibu kepada 3 orang cahayamata. Zura nak kongsikan pengalaman Zura disyaki terkena penyakit TB dan bagaimana suplemen Shaklee membantu Zura.

Bebas Tibi Dengan VIVIX

Kisah bermula apabila Zura rasa kurang sihat kerana susah nak bernafas. Rasa berat saja nak bernafas dan masalah batuk yang terlalu lama. Itupun Zura kebetulan pergi buat check up di klinik sebab terpaksa ambil cuti jaga anak Zura, Aidan, apabila Tokma dia terpaksa balik kampung sebab emergency. Memang dah lama Zura tak sihat ni.

Bila jumpa doktor tu dan Zura terangkan simpton yang Zura alami tu dia terus suruh Zura refer doktor pakar takut Zura dijangkiti “batuk kering ” iaitu TB lah kan.

Masa tu terus berdegup laju jantung ni. Siapalah tak takut kan? Tapi, apa-apa hal pun Zura terus buat appointment dulu untuk berjumpa pakar.

Bila tiba hari untuk jumpa pakar tu, nurse tu suruh Zura ambik ujian darah dan buat x-ray paru-paru.

Lepas dah dapat result, doktor terangkan katanya ada jangkitan kuman kat paru-paru Zura di sebelah kiri. Daripada simptom yang Zura terangkan pada doktor dia juga turut suspect yang Zura terkena TB.

Berkaca mata ni sekejap. Tapi tarik nafas dalam-dalam dan beristighfar. Sedih sangat hati masa tu. Tapi doktor beritahu yang dia belum habis diagnos Zura lagi untuk confirmation. Next, Zura diminta untuk buat ujian kahak pula.

Doktor juga beri Zura pilihan samada nak admit hospital atau just berulang-alik saja ke hospital setiap pagi untuk hantar sample serta ambil antibiotik.

Zura pilih untuk berulang saja ke hospital. Doktor bagi Zura MC 5 hari. Haaa 5 hari? Terkejut kita tau. Bila pegi ofis nak submit MC pun kawan-kawan terkejut sebab dalam MC lama macam tu.

Zura balik rumah teruskan macam biasa rutin Zura ambik daily supplement, cuma Zura double dose kan Omega Guard kepada 6 biji sehari, Vivix 2 sudu besar sehari dan Nutriferon 3 sachet sehari.

Alhamdulillah, selepas 3 hari Zura amalkan rutin begitu; iaitu makan antibiotik yang dibekalkan doktor bersama rutin suplemen Shaklee double dose, masalah batuk Zura semakin berkurangan dan bernafas pun dah tak rasa berat macam sebelum ni. Zura continue aje.

Lepas tu, tibalah hari untuk follow up di hospital. Macam biasa juga Zura kena ambik ujian darah dan xray sekali lagi.

Bila tiba turn Zura doktor panggil untuk terangkan keputusan ujian dan xray .. berdebar jantung ni jangan cakaplah.

Doktor tunjuk kat Zura gambar result xray dan terus Zura cari mana tompok-tompok putih yang Zura nampak sebelum ni. Tompok-tompok tu dah takde! Doktor maklumkan kuman pada paru-paru Zura dah takde dan Zura bebas TB.

Allahu rasa nak sujud syukur kat situ juga bila doktor beritahu macam tu. Alhamdulillah ..

Paling best apabila doktor explain pula result darah Zura satu persatu. Semua bacaan clear dan in good condition, termasuklah bahagian ‘renal. Alhamdulillah.

Zura bersyukur sangat-sangat masa tu. Yelah, ramai yang cakap makan vitamin banyak-banyak ni nanti boleh rosakkan buah pinggang Zura. Tapi ternyata suplemen Shaklee tidak begitu.

Alhamdulillah dah lebih enam tahun Zura amalkan macam-macam vitamin Shaklee dan kesihatan Zura berada pada tahap yang baik.

Terima kasih Shaklee!

Tuberkulosis (TIBI) adalah penyakit berjangkit berpunca daripada bakteria M.Tuberculosis sp dan BOLEH MEMBAWA MAUT.

Bebas Tibi

Tibi aktif, tibi terpendam

Simptom penyakit batuk kering terbahagi kepada dua, tibi aktif atau tibi terpendam. Gelaja paling biasa kurang selera makan dan berat badan. Sentiasa berpeluh dan demam berpanjangan pada waktu malam.

Oleh kerana tibi boleh berlaku pada mana-mana organ atau kelenjar, adanya pertambahan simptom seperti batuk berpanjangan melebihi dua minggu, ‘rigors’ (menggigil walaupun tidak kesejukan), sakit perut, cirit dan sebagainya.

Bagi tibi terpendam, selalunya individu ini memiliki tubuh yang sihat namun terdedah kepada Mycobacterium tuberculosis yang disebarkan melalui batuk, bersin, ketawa pesakit tibi.

Oleh kerana sistem imun yang kuat, tubuh dapat mengawal kuman berkenaan. Namun begitu, golongan ini sangat berisiko menjadi pesakit tibi aktif sekiranya sistem pertahanan badan mereka menjadi lemah.

Bebas Tibi Dengan VIVIX

Mereka dengan sistem imun yang lemah atau menghidap penyakit tersembunyi juga berisiko lebih tinggi untuk dijangkiti TB Aktif ~Gleneagles

vivix shaklee

vivix bukan ubat tetapi ianya minuman dari buah tumbuhan yang membantu kuatkan sistem imun badan

  1. VIVIX™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
  2. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.
  3. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
  4. Resveratrol yang terkandung di dalam vivix mampu mengurangkan inflamasi atau keradangan dan membersihkan saluran pernafasan.
  5. Resveratrol telah terbukti mampu mengurangkan pertumbuhan sel tumor paru-paru.
  6. Ia juga membantu meningkatkan imunisasi tubuh.

Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Masalah Tibi?

1. Vivix ada kandungan RESVERATROL.
Dipercayai resveratrol boleh membantu kurangkan inflamansi atau keradangan dan boleh juga membersihkan saluran pernafasan.

2. RESVERATROL juga terbukti berkesan membantu mengurangkan pertumbuhan sel tumor pada paru-paru.

3. Kandungan utama Vivix iaitu Anggur Muscadine, Knotweed (Polygonum Cuspidatum), Eldeberry Eropah & Purple Carrot mengandungi antioksida yang tinggi. Ia juga merupakan anti-viral yang membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

https://www.youtube.com/watch?v=kP3_bfume_k

Vivix Bantu Perubahan Batuk Berkurang seawal 3hari dan Bebas Tibi dengan vivix dalam masa 2 minggu

Pengalaman pengguna vivix untuk masalah tibi . testimoni anak berusia 13 tahun diserang penyakit TIBI, selepas 3 hari mencuba Vivix nampak perubahan positif pada anak ini.

Bebas Tibi Dengan VIVIX

Alhamdulillah, selepas 2 minggu sudah boleh ke sekolah. Syukur dengan izin Allah swt.

Batuk Berbulan Bulan Takut Ada Tibi, Nak Mencegah Atau Sudah Ada dan Nak Bantu Kuatkan Imun Supaya Cepat Sembuh Tibi

Diingatkan semula bahawa vivix, nutriferon, vitamin c bukan ubat untuk merawat mana mana penyakit. ianya Supplement yang bantu kuatkan sistem imun badan. Berminat nak dapatkan set ini

Boleh hubungi saya di 013-3612717 atau klik link ini >www.wasap.my/60133612717/tibi

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang shaklee mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *