Vitamin C Sustained Release

Vitamin C Sustained Release

JOM DAPATKAN VITAMIN C  SUSTAINED RELEASE PLUS SHAKLEE . Orang selalu cakap VITAMIN C SHAKLEE ni baguss sbb dia *SUSTAINED RELEASE.* Okeyy!! Tapiii maksud sustained release tu apa?? Yaa maksudnya pelepasan secara berperingkatt. Tapii kurangg faham fungsi & kgunaanya?? Kan??

Maksud Sustained Release

Maksudnyaa..pada pil vitamin C Shaklee ni ada satu lapisan yg fungsinya untuk kawal pelepasan vitamin C ke tubuh badan.. Lapisan ni akan boleh kan 1 pill Vita C tu lepaskan 100mg Vitamin ke dalam darah setiap satu jam.. Kenapa mau kasi lepas satu” jam.. Satu kali kan lagi baguss.. satu kali jalan org bilang .

Hehehe no no guys.. tubuh badan kita cuma boleh terima vitamin C 100 mg dalam 1 jam.. kalau kasi lepas 500 mg sekali.. yg lagi 400 mg dia akan buang ke urine (air kencing) ..MEMBAZIR LAA!! Berminat nak vitamin C Shaklee?? Banyak maanfaat yg kita boleh dapat tauu . Sekarang ada HARGA PROMO utk awak semuaa.

sintetik vs natural vitamin c

Teknologi

Rugi makan Vitamin C sebab nanti masuk air kencing je. Ye rugi! Sebab sel badan kita tak mampu nak serap banyak, 100-200mg saja setiap jam dalam keadaan biasa. Kalau ambil lebih dari 100mg, memang Vitamin C tu masuk ke air kencing la untuk dibuang keluar. Vitamin C ni jenis larut air. Tak kan jadi overdose. Cuma yang lebih tu dibuang lah. Tu yang jadi air kencing mahal! Rugi. Tapi….

BERBEZA dengan Vitamin C Shaklee 500mg. Dengan teknologi SUSTAINED RELEASE, pelepasan berperingkat. Iaitu 100mg Vitamin C dilepaskan ke dalam badan setiap 1 jam selama 5 jam.
Power kan? Tak banyak brand Vitamin C ada teknologi sustained release ni. Jadi pilih yang terbaik. Ambil yang semulajadi beyond organic, bukan sintetik!

Of course saya pilih ONLY yang terbaik saja nak bagi masuk dalam badan. Badan kita ni mana ada spare parts. Ferrari kalau rosak boleh cari alat ganti tapi badan kalau satu part rosak kat mana nak cari spare part oiii Sebab tu la bab kesihatan ni kena bagi hanya yang terbaik dan no.1 saja

Vitamin yang terbaik confirm lah Shaklee sebab tu lah sampai NASA pun bagi angkasawan dia makan Shaklee, atlet Olympic US pun makan Shaklee, artis2 yang lawa2 pun makan Shaklee
Vitamin C Shaklee ni harga pun berbaloi sangat. Sebijik 43 sen je! Untung ke untung?

Vitamin C shaklee Special

SPECIALNYA VITA C NI !Vita C Shaklee vs Vita C lain di pasaran . Jom kita baca

  • SUMBER DARI KANJI JAGUNG – Vita C Shaklee dihasilkan dari corn starch , iaitu sumber ASLI vitamin C
  • KAEDAH SUSTAINED RELEASE – Ini yang super duper best ! Vitamin C tablets tu akan dilepaskan ke dalam badan secara perlahan lahan – selama 5 jam untuk memastikan korang akan mendapat khasiat vitamin c disaat korang memerlukannya . 1 jam : khasiat 1.5 biji oren tau !
  • MENGANDUNGI BIOFLAVONOIDS – Mengandungi 120mg bioflavonoids untuk membantu penyerapan vitamin c yang lebih berkesan. Yang paling penting vitamin c shaklee memang selamat  halal & 100% effective tau
  • 180 BIJI UNTUK HARGA RM XX,FREE POSTAGE pula tu – Murah sangat kan ? Tak sangka bayar 1 botol untuk 6 bulan Siapaaaa untung ? Koranglah !

Vitamin C Sustained Release FREE DELIVERY AREA SHAH ALAM

Saban hari kes makin naik sampai keadaan tak terkawal dah. Apa ikhtiar kita untuk elak terkena jangkitan @ dapat simptom yang teruk? Selain vaksin, yang perlu kita buat adalah kuatkan pertahanan badan kita. VITAMIN C

  •  Menyokong aktiviti normal sel-sel imun
  •  Menurunkan keradangan yang melampau akibat respond sistem pertahanan badan terhadap virus
  • Membantu proses baikpulih sel

Vitamin C ni selain berfungsi sebagai suplemen kecantikan, Vita C sinonim jugak dengan suplemen untuk tingkatkan imunisasi badan. Ketika musim macam ni, setiap orang wajib untuk consume Vitamin C untuk membantu boost immune system kita. Antara fungsi lain Vitamin C :

  • Mengurangkan risiko diserang selesema, batuk, demam
  • Mengurangkan masalah gusi berdarah
  • Membantu mengurangkan kedutan
  • Mengurangkan masalah resdung
  • Membantu menguatkan tulang dan gigi
  • Membantu mengurangkan jerawat, jeragat
  • Membantu mencerahkan kulit dan masalah sunburn
  • Menurungkan kadar asid urik dan mengurangkan masalah gout
  • Membantu mengurangkan parut jerawat
  • Membantu menghasilkan kolagen semulajadi

Vitamin C shaklee ni berbeza dari yang lain kerana Vitamin C shaklee ni bersifat SUSTAINED RELEASED, which bila kita consume, ia akan dibebaskan setiap jam 100mg selama 5 jam..

Vitamin C Shaklee FREE COD Shah Alam

Kenapa Vitamin C Sustained Release 500 mg ?

Ada orang bertanya.. Vitamin C Shaklee tak ada ke yang 1000 mg. Saya tengok, vitamin C lain ada yang 1000 mg. Tidak ada wahai adik yang cantik. Betul memang bagus dan sangat hebat Vitamin C 1000 mg. Akak faham semua orang nak cantik cepat, nak kulit cerah, sihat berseri. Nak telan 1000mg terus betul? Tapi jom akak jelaskan kenapa… Jom kita ingat balik sifat Vitamin C. Vitamin larut air. Bila kita makan Vitamin C, badan kita akan serap apa yang sempat dan diperlukan pada masa itu.

Yang lain-lain ke mana? Keluar/flush out ke dalam air kecing. Katakan kita beli Vitamin C 1000mg RM1. 10 sen diserap dalam badan, lagi 90 sen keluar ke dalam air kencing. Wow! Mahal betul air kencing tu. Boleh guna balik? Tak kan?

Oleh itu juga, kita perlu bekalkan Vitamin C & Vitamin B secara berterusan untuk badan kita, kerana Viatmin B dan C tidak disimpan dalam waktu yang lama dalam badan. Kita juga perlu memastikan meminum air putih yang cukup bagi membantu badan meyerap vitamin dengan baik.

KENAPA SHAKLEE SEDIAKAN VITAMIN C 500MG? Keistimewaan Vitamin C yang TIDAK BOLEH ditandingi dengan Vitamin C lain adalah dengan adanya kebolehan SISTEM SUSTAINED RELEASED. Apa faedah sistem ini? Dengan sistem ini, hanya 100mg Vitamin C akan dilepaskan dari tablet setiap sejam. Lapisan demi lapisan Vitamin C diurai dan dilepaskan.

Badan akan serap 100mg setiap jam. Jadi satu tablet akan meyediakan 100mg selama 5 jam. Katakan kita nak lebih Vitamin C. Nak kulit cantik kan..atau masa kita dalam keadaan kurang sihat. Kita boleh amik 2 tablet Vitamin 2 setiap 5 jam. 200mg vitamin c akan dilepaskan dalam badan kita selama 5 jam. Haaa..Cerdik ke bijak? Maka air kencing kita tidak la diperkaya dengan Vitamin C.

Oleh itu buat lah pilihan yang bijaksana lagi cerdik pandai. Pastikan nilai untuk setiap wang anda. Berapa harga sebiji Vitamin C Shaklee? Tak sampai RM1 atau lebih kurang 50 sen sebiji bagi harga bukan ahli. Sebotol 180 tablet. TAHUKAH ANDA ? 1 tablet Vitamin C bersamaan manfaat 7 biji buah oren.

1 tablet tahan 5 jam dalam badan kita. Maka setiap jam manfaat 1 1/2 biji oren akan dilepaskan dalam badan. Mampukah kita habiskan 7 biji oren sehari dengan memakan 1 1/2 biji oren setiap jam ? Berapa pula kos 7 biji oren sehari ? Adakah lebih jimat dan lebih efficient dari 1 tablet Vitamin C ?

*Special lagi, ia bukan bersumber dari oren. Tapi dari extrak jagung. Oleh itu ia sesuai untuk semua dan tak perlu risau diserang gastrik. Ada ditambah BIOFLAVONOID tau..jadi penyerapan Vitamin C lebih efficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *