Ubat Untuk Hilangkan Cyst

Ubat Untuk Hilangkan Cyst

Cyst merupakan benda normal terjadi pada lelaki dan wanita. ehh lelaki pun ada ke? ada ada ye sebab cyst bukan ada wujud pada ovari sahaja. tapi boleh juga pada organ lain, badan kita seperti tangan, badan. Ada ke ubat untuk hilangkan cyst?

Kenali Cyst

Cyst merupakan ketumbuhan tidak normal yang mengandungi cecair di dalamnya sama ada air, cecair becampuran protein atau darah, darah beku, darah haid, minyak atau lemak. Cyst ini juga kadang kala boleh terjadi bersama dengan ketumbuhan daging seperti kanser, rambut, tulang dan banyak lagi.

Cyst ini juga boleh menandakan wujudnya penyakit yang kemungkinan boleh membawa masalah yang tidak diingini kepada pesakit. Oleh itu, ianya lebih baik untuk dikeluarkan atau dibuangkan. Walapun demikian, cyst ini memang selalunya tidak membahayakan dan bersifat ketumbuhan tidak berbahaya.Contohnya, cyst ovari yang terjadi kepada wanita selalunya disebabkan oleh kitaran haid yang tidak sekata serta ketidak seimbangan hormon dalam badan.

Cyst yang melibatkan sistem reproduktif wanita adalah seperti:

 • Corpus luteal cyst
 • Follicular cyst
 • Ovarian cyst
 • Dermoid cyst

Cyst yang boleh terjadi kepada golongan wanita serta golongan lelaki ialah seperti:

 • Sebaceous cyst
 • Ganglion cyst
 • Baker’s cyst
 • Pancreatic cyst
 • Renal cyst
 • Thyroglossal cyst

Oleh itu, janganlah kita keliru dan dan perlu faham yang cyst boleh terjadi kepada kedua-dua golongan tidak kira jantina.Fokusnya lebih kepada jenis cyst yang wujud.

Apa perbezaan cyst dengan fibroid

 1. Wanita haruslah peka dan tahu membezakan antara fibroid dan cyst. Hal ini kerana kedua-dua keadaan ini berbeza dan akan menunjukkan simptom yang agak berbeza atau kadang kala serupa. Fibroid merupakan sejenis ketumbuhan yang berlaku pada dinding rahim wanita. Ia dikenali dengan nama ‘leiomyoma’ atau ‘myoma’. Selain itu, fibroid juga sering terjadi kepada wanita dalam lingkungan umur 30an – 40an. Ini tidak bermaksud wanita dalam lingkungan umur lain tidak boleh mendapatnya.
 2. Fibroid mengandungi tisu sahaja di dalamnya dan bukan seperti cyst yang mengandungi cecair. Ini bermaksud fibroid lebih keras apabila ditekan berbanding dengan cyst yang berasa lembut apabila ditekan.
 3. Selain itu juga, cyst boleh terjadi kepada golongan lelaki mahu pun perempuan tetapi fibroid pula tertumpu kepada wanita sahaja kerana lokasinya pada dinding rahim. Cyst yang terjadi kepada golongan wanita atau lelaki serupa sahaja kecuali sistem reproduktif.

Ubat Untuk Hilangkan Cyst

Ini bukan lah ubat ye tapi makanan tambahan yang membantu stabilkan hormon. Bila hormon badan stabil, cyst dengan sendiri akan mengecut dan hilang. Antara makanan tambahan yang terbaik terbukti berkesan adalah :-

Vivix ResV

Ubat Untuk Hilangkan Cyst

Bagaimana VIVIX RESV Membantu Kecutkan Cyst ?

Minuman ini bukan ubat yang merawat cyst ye. Minuman ini hanya minuman kesihatan yang membantu badan sihat, hormon stabil dan badan kita sendiri yang akan melawan penyakit. Ingat cyst sepatutnya boleh hilang secara semulajadi. Ianya makin membesar sebab badan kita sendiri. 4 bahan utama di dalam vivix yang berfungsi membantu kecutkan cyst.

Muscadine Grape

Anggur hebat ini satu-satunya anggur semulajadi yang ada lebih 1 kromosom. Ahli saintis menunjukkan profil polyphenolnya berpotensi membantu kesihatan terutamanya untuk kecutkan cyst. Phyto nutrient yang ada dalam anggur ini bersifat Anti virus, anti-bakteria & boleh. Kelebihan buah anggur ini ialah kerana mempunyai Resveratrol & Polyphenol (bertindak sebagai anti-oksida yang terbaik). Bertindak untuk membantu mengecutkan Cyst di ovari dan Bartholin Gland Cyst di luar rahim & mengelakkan daripada cyst untuk kembali semula.

Purple Carrot

Buah purple carrot ini mempunyai sumber terbaik vitamin A. Dalam karet ini juga mempunyai Anthocyanins yang berfungsi sebagai antioksidan utama. Sifat Anthocyanins ini akan bertindak sebagai anti-oksidan, anti-mikrobial, anti karsinogen & mampu untuk mengecutkan Cyst daripada terus membesar di dalam ovari & juga luar rahim (bartholin gland cyst)

Elderberry

Di dalam Elderberry ini ada Flavonoid yang mempunyai anti oksidan yang kuat. Pada masa yang sama ianya kaya dengan sebatian Anthocyanins yang akan memberi kesan kepada anti keradangan (mengurangkan rasa sakit Cyst). Elderberry ini juga akan kuatkan sistem imun badan dan akan mengurangkan rasa stress bagi orang yang sakit Cyst.

Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum adalah tumbuhan perennial yang besar berasal dari Asia. Tumbuhan ini mempunyai sifat seperti Resveratrol (anti oksida) yang boleh mengecutkan Cyst & Elak Cyst untuk muncul kembali.

GLA Complex

Ubat Untuk Hilangkan Cyst

GLA Complex adalah alternatif yang patut diambil oleh wanita yang mengalami masalah cyst. GLA atau nama panjangnya Gama Linolenik Acid berfungsi menstabilkan hormon dalam badan dan membantu membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon serta memperbaiki simpton pms.

Vitamin E yang terkandung dalam GLA sebagai Antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh bagi menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

 • membantu mengecutkan cyst / fibroid dengan cepat
 • membantu penghasilan prostaglandin
 • membantu mengurangkan bengkak atau kemerahan pada rahim yang menyebabkan kesakitan
 • membantu menghalang salur darah tersumbat
 • membantu menstabilkan hormon wanita.

Carotomix

Ubat Untuk Hilangkan Cyst

Carotomax berfungsi sebagai antioksidan penting untuk membunuh hormon xenoestrogen. Ia melindungi cyst atau fibroid dari tumbuh kembali.

Perkongsian Customer yang ada cyst 4cm dan ambil set VIVIX, GLA & CARATOMAX Ubat Untuk Hilangkan Cyst

Ubat Untuk Hilangkan Cyst
Ubat Untuk Hilangkan Cyst

CYST 10CM MENGECIL KE 2CM SELEPAS AMALKAN Ubat Untuk Hilangkan Cyst DALAM MASA 3 MINGGU

Ubat Untuk Hilangkan Cyst
Ubat Untuk Hilangkan Cyst

Pengguna Set ini Untuk Bartholin Cyst

Cyst ini pula terbentuk akibat kelenjar Bartholin tersumbat dan menjadi bengkak. Apabila kelenjar ini membengkak,maka terjadilah Bartholin cyst. Ianya dilihat seperti bisul di bahagian vagina dan berlaku di bahagian dalam. Bartholin cyst ini akan menjadi semakin menyiksakan dan sakit apabila di jangkiti kuman bakteria.

Nak Order Ubat Untuk Hilangkan Cyst

tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. 

COD Area : Setia Alam, Shah Alam, Klang, Meru, Kapar, Puncak Alam, Saujana Utama, Elmina, Denai Alam,Kampung Melayu Subang, Bukit Jelutong, Petaling Jaya, USJ, Subang Jaya, Alam Impian, Kota Kemuning, Universiti Malaya, Menara TM, Kampung kerinchi, Bangsar

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *