Tiroid Hilang Minum Vivix ? 14 Hari Dah Rasa Perubahan ?

Tiroid Hilang Minum Vivix ? 14 Hari Dah Rasa Perubahan ?

Tiroid Hilang Minum Vivix ? 14 Hari Dah Rasa Perubahan ? TIROID adalah satu kelenjar yang terletak di bahagian hadapan leher dan menjaga beberapa fungsi utama badan. Penyakit tiroid boleh mempengaruhi hampir kesemua bahagian-bahagian badan dan juga merbahaya untuk kesihatan.

Penyakit tiroid lebih kerap berlaku di kalangan wanita berbanding lelaki. Penyakit ini juga boleh berlaku semasa dan selepas kehamilan. Rawatan untuk penyakit ini bagaimanapun selamat serta mudah.

Terdapat 2 jenis hormon tiroid iaitu tiroksin(T4) dan triodotironin (T3). Selain berfungsi mengeluarkan hormon tiroid, terdapat beberapa fungsi lain yang dijalankan oleh kelenjar tirod. 

Antaranya:

 • mengekalkan kadar tubuh dengan menggunakan karbohidrat dan lemak
 • membantu mengawal suhu tubuh badan
 • mermpengaruhi kadar degupan jantung dan membantu mengawal penghasilan protein.
 • Kalenjar tiroid juga menghasilkan kalsitonin iaitu sejenishormon yang mengawal jumlah kalsium dalam darah. 

Jenis Penyakit Tiroid

1. Hypertiroidism / Tirotoxicosis

dalam kes ini hormon tiroid T3 dan T4 didapati lebih tinggi daripada orang biasa. Antara penyebab penyakit ini adalah:

 • Grave disease antibodi di dalam badan menyebabkan tiroid membesar dan mengeluarkan lebih hormon, Selalunya semua atau sebahagian besar sel tiroid orang yang menghidapi penyakit ini mengeluarkan hormon berlebihan.
 • Tiroditis atau tiroid bengkak: Selalunya keadaan ini boleh elok sendiri
 • Toxic nodule goitre: terlalu banyak iodine di dalam makanan

2. Hypotiroidisim

Orang yang menghidap hypothyroidism pula tidak mempunyai hormon tiroid yang cukup.

Tanda-tanda tiroid

Hypertiroidism

 1. Memiliki keringat berlebih
 2. Mengalami penurunan berat badan meski nafsu makannya normal
 3. Gemetar
 4. Gelisah, mudah panik dan lekas marah
 5. Tidaktoleransi terhadap udara panas
 6. Mudah lelah
 7. Konsentrasi berkurang
 8. Mata melotot (seperti mau keluar)
 9. Menstruasi yang tidak teratur atau terlalu sedikit
 10. Detak jantung yang tidak beraturan atau lebih cepat
 11. Kelemahan otot yang terjadi di lengan atas dan paha
 12. Insomnia

Hypotiroidisim

 1. Kelelahan
 2. Tidak toleransi terhadap udara dingin
 3. Kulit serta rambut yang kering dan kasar
 4. Tingkat kolesterol meningkat
 5. Denyut jantung dan konsentrasi menurun
 6. Rasa sakit atau nyeri yang samar-samar
 7. Kenaikan berat badan yang tidak diketahui penyebabnya
 8. Sembelit
 9. Otot kram
 10. Sering mengalami keguguran

Petua Rawatan Tiroid

1. Memperbanyakkan makanan yang kaya dengan iodin seperti ikan air masin dan rumpai laut.

2. Mengurangkan kobis, turnip, kacang tanah dan mustard yang menghalang penggunaan iodin oleh badan.

3. Memperbanyakkan makanan yang kaya dengan vitamin B seperti ikan, bijirin dan benih untuk mengatasi masalah kehilangan berat badan.

4. Makanan kaya protein seperti ikan dan telur untuk penggantian tisu otot dalam kes kehilangan berat badan yang serius.

5. Mengurangkan rokok, alkohol dan kafein yang dapat meningkatkan kadar metabolisme.

Tiroid Hilang Minum Vivix Baru 14 Hari ?

tiroid hilang minum vivix

Vivix Shaklee boleh membantu masalah tiroid ini kerana Vivix bertindak memperbaiki dari peringkat sel lagi.

Malah, ia juga memberikan tenaga dan memulihkan imun badan serta mengatasi masalah keseluruhan yang biasa dialami oleh pesakit tiroid.

masalah tiroid vivix shaklee

Apa itu Vivix Shaklee?

Vivix Shaklee adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani daripada Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang membuatkan Vivix ini unik.

Vivix Shaklee berupaya melawan penuaan pada peringkat sellular. Di dalam kajian makmal, ramuan botani Vivix Shaklee telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap sellular iaitu:

1. Memperbaiki DNA

Setiap hari, setiap masa dan setiap saat sel-sel dalam tubuh kita berganti dan bertukar baru. Ini adalah proses normal yang berlaku. Tetapi diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Vivix Shaklee berfungsi untuk mempertahankan dan memulihkan DNA sel tubuh dengan memperlahankan proses tersebut.

2. Memperbaiki tenaga

Dalam sel kita ada satu penjana tenaga iaitu Mitochondria. Tapi apabila peranan dan fungsi mitochondria semakin menurun dari hari ke hari, tenaga sel juga akan menurun. Keadaan ini menyebabkan sel-sel menjadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit dan melakukan fungsi-fungsi normal. Vivix Shaklee berfungsi untuk menggalakkan pembetukkan tenaga baru mitochondria sekaligus membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.Kesannya ke atas fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga dapat berfungsi dengan lebih efisyen.

3. Melambatkan pembentukan protien AGE

Protin AGE (advance glycation end products) adalah bendasing yang terhasil akibat daripada lebihan GULA dan protin. Tahu tak, penimbunan berlebihan protin AGE ini boleh menyebabkan kerosakan sel dan ia akan mempengaruhi keutuhan sel dan jangka hayat sel.Ramuan Vivix berjaya melambatkan pembetukan protin AGE ini.

4. Kawalan genetik

Proses penuaan membawa kepada kemerosotan umur pada tahap selular. Ujian klinikal membuktikan bahawa ramuan Vivix Shaklee boleh mengaktifkan satu kawalan genetik utama yang akan membantu memperlahankan penuaan pada tahap sel.

Bagaimana Resveratrol di Dalam Vivix Bertindak? Tiroid Hilang Minum Vivix ?

Resveratrol antara paling sesuai untuk membantu penyakit tiroid tidak kira hypothyroidism ataupun hyperthyroidism.

1. Resveratrol boleh membantu untuk stabilkan hormon tiroid Ini diperakui melalui kajian dan journal yang dikeluarkan iaitu Resveratrol and Thyroid Function dimana; “Resveratrol dipercayai mengawal beberapa proses biologi, terutamanya metabolisme dan penuaan.

Resveratrol juga mempengaruhi fungsi tiroid dengan meningkatkan perangkap iodida dan, dengan meningkatkan rembesan TSH melalui pengaktifan laluan sirtuins dan phosphatidylinositol- 4-fosfat 5 γ kinase (PIP5Kγ) , yang mana memberi kesan positif kepada metabolisme.”

2. Meningkatkan proses biogenesis mitokondria Resveratrol membantu meningkatkan bilangan mitokondria melalui biogenesis mitokondria. Ini akhirnya akan meningkatkan jumlah tenaga yang dihasilkan dan menjadikan pengamal Vivix lebih bertenaga.

3. Memperlahankan proses inflamasi/keradangan Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas.  Radikal bebas adalah punca utama berlakunya keradangan atau inflamasi pada tubuh badan manusia.

Nak Tiroid Hilang Minum VIVIX ?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *