Set Kulit Kering Shaklee

Set Kulit Kering Shaklee

KULIT KERING PUNCA WAJAH NAMPAK CEPAT TUA. Kulit muka kering membuatkan kulit wajah anda tampak lebih tua & kusam walaupun bersolek dan mengenakan blusher di pipi bagi menaikkan seri wajah. Kulit muka kering terjadi disebabkan oleh faktor pemakanan, penjagaan kulit wajah dan tindak balas produk kecantikan yang digunakan. Ramai wanita mahupun lelaki yang mengalami masalah kulit kering yang menyebabkan muka menjadi semakin kasar, kulit tidak flawless malah berkerutu. Jadi wajib amalkan set kulit kering shaklee

Tips Jaga Kulit

Tips Jaga Kulit

Ramai sebenarnya wanita kat luar tu yang ambil mudah bab jaga kulit ni. Dorang rasa macam leceh lah.

Aihh siapa kata leceh. Meh iols nak share 7 tips mudah untuk uols.

1- Minum air secukupnya dalam 2liter sehari. Minum air masak tau. Bukan air manis. Air suam lagi elok. Bonus, kita tak sembelit dan proses detox berjalan lancar.

2- Cuci muka dengan pencuci muka 2-3kali sehari. Persekitaran kita terdedah dengan udara tercemar dan panas kering. At least kita cuci muka tu, muka tampak bermaya dan menghilangkan kotoran yang kita tak sedar melekat di muka.
Tak percaya?
Cuba jangan basuh muka seharian, dan esok amik satu cotton pad, basahkan sikit, tonyoh kat muka. Komfirm hitam ok.

3- Sebelum tidur muka kena bebas make up tau. Bila kita tidur, satu badan kita rehat. Biarkan kulit kita bernafas bebas. Nak sapu krim malam lagi elok.

4- Buat skrub seminggu sekali. Cari produk skrub yang ada biji halus je tau. Jangan kasar sangat. Rosak muka kita.
Tak ada skrub?
Lenyekkan Vitamin C dengan Alfalfa je pun ok. Dijamin puas hati.

5- Guna pelembap setiap masa.
Kalau lepas solat tu tak nak touch up make up pon takpe. Asal tepek moisturizer. Tak la rasa togel sangat muka.

6- Krim SPF.
Tak kira bekerja di pejabat atau duduk rumah saja. Krim SPF penting untuk elak jeragat ketika di mamah usia.
Duduk rumah pon kena pakai ke?
Ehhh, opkos. Takkan duduk rumah uols tak sidai kain kat luar?
Kena juga matahari kan?

7- Kalau kita ada jerawat, jangan la picit. Kalau picit nanti ada parut dan ada kesan hitam. Nak pulih dari kesan tu, mak aih. Makan tahun.
Simple je tips kan? Kalau uols tak sayang wajah tu siapa lagi nak sayang kan.

set kulit kering shaklee

Set Kulit Kering Shaklee Agen Shaklee Shah Alam

Kekurangan air juga memberi kesan tersendiri pada badan dan keadaan kulit terutama kulit muka. Kulit muka menjadi kusam, kasar dan kering.

Antara tanda kulit kering adalah terbentuk garis kedut halus, terutama di tulang pipi, sekitar mata dan dahi diiringi rasa gatal, kaku dan kemerahan pada kulit. Apabila keadaan ini dibiarkan terlalu lama, sel kulit akan mati hingga mengelupas seterusnya menjadi kusam.

Vitamin Shaklee Untuk Kulit Kering adalah

1. Vitamin C

Fungsi vitamin C membantu untuk kulit kering

1. Berfungsi sebagai anti-oksidan

Anti-oksidan berfungsi untuk melindungi kulit dari radikal bebas.

Vitamin C melepaskan elektron yang dapat menghentikan radikal bebas sehingga dapat mencegah terjadinya kulit kering.

2.Membantu pembentukan kolagen

Manfaat vitamin C untuk kulit kering adalah menjaga kekenyalan, kelenturan dan kehalusan kulit yang dilakukan oleh serabut protein yang sering juga disebut sebagai kolagen.

Kolagen juga dapat membantu mempercepat penyembuhan luka.

3.Mencerahkan kulit

Ketika kulit sudah kering, maka kulit akan menjadi kusam dan kasar.

Vitamin C dapat mencerahkan kembali kulit yang kering.

2. Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan.

Fungsi utamanya dalam penjagaan kulit adalah melindungi daripada kerosakan matahari. Ini boleh membantu menghalang bintik-bintik dan kedutan.

Tubuh hasilkan vitamin E melalui sebum (bahan berminyak yang dikeluarkan melalui liang kulit).

Sebum membantu menjaga keadaan kulit dan mengelakkan kulit kering.

Vitamin E juga membantu merawat keradangan kulit.

3. ESP

  • Protein menggalakkan penghasilan, pertumbuhan dan perkembangan sel-sel kulit yang baru.
  • Protein juga terlibat dalam pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Protein menghasilkan hormon yang sihat dan enzim yang penting untuk kulit.
  • Protein membekalkan asid amino yang penting (tidak dihasilkan oleh badan) untuk fungsi kulit yang optimum.
  • Protein juga menyokong penghasilan asid amino glutation yang bantu melindungi kulit sel-sel kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari.

Sel kulit lama dan sel kulit mati perlu di ganti. Protein membantu untuk hasilkan sel-sel kulit yang baru. Barulah kulit jadi sihat dan cantik!

ESP Shaklee atau Energizing Soy Protein merupakan minuman yang lazat dan kaya dengan protein soya yang berasaskan tumbuhan. Ia dapat membantu kulit yang lebih sihat dan nampak muda dengan cara mempembaharui sel kulit pada kadar yang optimum.

4. OMEGA GUARD

Pengambilan minyak ikan berkualiti tinggi mampu mengatasi masalah kulit kering. Menurut laman LiveStrong, Omega-3 (minyak ikan) dapat membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengelakkan radang yang boleh menyebabkan kulit kering.

Selain daripada itu, Omega-3 juga
-membantu mengawal pengeluaran minyak pada kulit.
-mengurangkan masalah penuaan pramatang pada kulit.
-mengurangkan masalah jerawat.
Rujukan : HealthLine

MAKAN MINYAK IKAN KALAU NAK KULIT CANTIK

Omega 3 bukan sahaja penting untuk kesihatan otak kita tetapi mereka boleh membantu membuat kita kelihatan sihat dan berseri.

1. Membantu Kulit Kering

Minyak ikan kaya dengan lemak tidak tepu yang membantu memulihkan kulit dan membasmi kekeringan.

2. Membaiki Sel Kulit

Omega- 3 memainkan peranan penting dalam kesihatan membran sel badan kita. Ia membaiki kerosakan membran sel untuk membantu menjadikan kulit kuat dari ancaman dalaman dan luaran.

3. Mengurangkan Keradangan Kulit

Ciri-ciri anti -radang dalam Omega -3 membantu mengurangkan kemerahan dan kerengsaan pada kulit . Individu terdedah jerawat boleh mendapat manfaat yang besar daripada memakan makanan yang cukup yang kaya dengan asid lemak Omega- 3.

Nak omega guard shaklee klik jer link bawah. Harga mur mur jer time promo bulan ni.

set kulit kering shaklee

 

 

set kulit kering shaklee

Berminat nak order Set Kulit Kering Shaklee ini

Full set RM415 yang ada ESP, vitamin E (120biji), vitamin C ( 180biji)

Untuk order boleh whatsapp ke

www.wasap.my/60133612717/setkulitkering

Leave a Reply

Open chat