Set Jantung Shaklee

Set Jantung Shaklee

Apabila berusia 45 tahun kebanyakan kita akan berisiko diserang penyakit jantung (cardiovascular). Untuk mencari maklumat lebih banyak tentang punca penyakit jantung menyerang manusia kajian harus dibuat lebih terperinci. Jadi kita perlukan set jantung shaklee sebagai perlindungan.

Faktor Masalah Jantung

Faktor utama* Jika kurang ilmu pengetahuan tentang pola pemakanan sihat dan diet salah. Apabila kita ambil makanan hari ini kesannya akan mempengaruhi kesihatan kita sepuluh tahun akan datang oleh itu mula dari sekarang kita harus kawal baik baik pengambilan garam, minyak, dan gula.

Faktor statik* Jika kurang aktiviti sukan dan jarang senaman, banyak duduk, kurang bergerak. suka sendirian, kurang pergaulan kemasyarakatan dan cara penghidupan tidak ada perubahan.

Faktor Obesiti* Apabila tabiat suka makan berlebihan, tinggi pengambilan kalori, lemak garam dan gula ini antara penyebab berlakunya Obesiti, Diabetes dan tekanan darah tinggi. Jika Indeks Massa Tubuh (BMI) di antara 25 – 30 atau lebih kita masuk dalam senarai Obesiti. Oleh itu melakukan senam sesuai seperti olahraga dapat kawal tekanan darah tinggi.

Faktor stress* Ketika mengalami tekanan hidup seperti apabila mengalami masalah kewangan, masalah pekerjaan, masalah rumah tangga yang jadi teman setia kita sepanjang masa. Apabila kita stress hormon adrenalin akan bertambah jadi pengepaman darah lebih cepat. Apabila tugas jantung mengepam darah tidak dikawal tempoh jangka panjang kerana beban pengepaman darah bertambah inilah punca risiko sakit jantung. Oleh itu sentiasa berfikiran positif buat kita awet muda.

Faktor tidur*Apabila tidur tidak mencukupi adalah antara punca sakit jantung tetapi jika terlebih tidur menyebabkan kematian.Untuk orang dewasa tidur berkualiti disyorkan antara 7 hingga 8 jam sehari. Faktor rokok* Apabila sejam selepas merokok kerana narkotin di dalam rokok bertindak balas dengan arteri maka 10 mmHg atau lebih tekanan darah meningkat. Oleh sebab itu untuk elak risiko kesihatan elak daripada terhidu bau asap rokok berlebihan.

Faktor alkohol* Jika diambil berlebihan boleh memberi kesan akut dan meningkat tekanan darah oleh itu catu kuantiti alkohol diambil. Untuk wanita tidak melebihi 14 unit dan untuk lelaki tidak melebihi 21 unit seminggu. 1 unit alkohol bersamaan 1/2 pain bir, 20 ml wiski atau 100 ml wain. Bagi mengurang tekanan darah cara terbaik berhenti terus daripada ambil alkohol.

Faktor usia* Bila usia semakin meningkat keanjalan pembuluh darah kita akan berkurang oleh itu lebih baik amal pola pemakanan sihat sejak usia muda apabila di hari tua nanti kita tidak mudah diserang penyakit jantung.

Faktor gender* Melalui kajian di Indonesia mendapati penyakit hipertensi mula menyerang berbeza umur di antara lelaki dan perempuan iaitu pada usia 45 tahun kaum lelaki dan pada usia 65 tahun kaum wanita. Bagi lelaki usia 45 ke atas harus hati hati mengkonsumsi makanan.

Faktor genetik* Jika ada sejarah keturunan datuk atau nenek penghidap sakit darah tinggi maka kita juga berisiko jadi penghidap sakit darah tinggi seperti virus yang bisa menular. Buat tindakan minima sahaja dengan melakukan kegiatan positif penyakit dapat dikawal.

Pencegahan Serangan Jantung

Lebih baik tindakan awal diambil bagi mencegah penyakit jantung ni, sebabnya, sekali kene serang, risiko untuk mendapat serangan seterusnya adalah lebih tinggi dan yang paling ingin dielakkan adalah serangan maut penyakit jantung. Cegah sebelum terlambat!

Percayakah anda? Pasangan yang mementingkan penjagaan kesihatan jantung akan hidup lebih sihat dan sejahtera. Ikutilah 5 tip-tip berikut untuk menjaga kesihatan jantung dan serlahkan jiwa muda anda bersama orang tersayang.

1.KEKALKAN BERAT BADAN YANG SIHAT

Berat badan yang sihat ialah indeks jisim tubuh (IJT) di antara 18.5 dan 24.9. Anda disarankan untuk mengurangkan berat badan jika IJT anda melebihi tahap 25 kerana ia dapat membantu mengurangkan tahap gula darah dan tekanan darah anda.

2.KEKALKAN TAHAP KOLESTEROL, TEKANAN DARAH DAN GULA DARAH DALAM LINGKUNGAN NORMAL

Lakukan pemeriksaan tahunan yang lengkap bagi memantau tahap kolesterol, tekanan darah dan gula darah bagi mengekalkan kesihatan jantung yang baik. Amallah diet yang seimbang dan teruskan gaya hidup yang aktif.

3.AMALKAN DIET YANG BAIK UNTUK JANTUNG

Pilih makanan yang rendah dengan lemak tepu dan kolesterol. Pilih bahagian daging yang kurang berlemak, dan kurangkan makanan bergoreng. Makan ikan setiap hari dan pilih ikan laut dalaman (cth. Ikan Salmon atau Sardin) 2 kali seminggu. Makan buah-buahan dan sayuran kerana mereka merupakan sumber serat, vitamin-vitamin dan mineral, serta fitokimia yang baik untuk jantung anda. Di samping itu, adalah dijalakkan untuk mengurangkan pengambilan garam dan gula.

4.KEKAL AKTIF SECARA FIZIKAL

Tabiat bersenam membantu mengekalkan tahap tekanan darah, gula darah dan kolesterol darah dalam lingkungan yang sihat. Pilihlah aktiviti yang anda suka, dan tingkatkan kekerapan anda mengikut masa. Minumlah Anlene Heart-Plus™ setiap hari sebagai sebahagian daripada amalan diet seimbang anda. Anlene dirumus khas dengan kebaikan susu dan nutrien-nutrien penting untuk membantu menjaga kesihatan jantung anda.

5.PENGURUSAN STRES

Jangan pandang stres sebelah mata. Stres yang berlebihan mungkin merupakan punca tekanan darah meningkat dan meningkatkan bebanan terhadap jantung kita. Anda digalakkan untuk melakukan aktiviti seperti yoga dan meditasi kerana ia dapat membantu menenangkan diri dan mengurangkan stres.

sumber : Anlene

Set Jantung Shaklee

1) Phytocol ST – Mencegah Sakit Jantung

Phytococl St dapat bertindak menghalang kolestrol daripada makanan harian dari memasuki salur darah. Apabila salur darah bebas daripada mendapan kolestrol, maka risiko salur darah (arteri) tersumbat dan risiko sakit jantung menjadi semakin rendah.

2) Omega Guard – Menurunkan Risiko Sakit Jantung

Omega Guard bertindak menurunkan paras LDL (kolestrol jahat yang menjadi punca utama sakit jantung) dalam darah dengan cara meningkatkan paras HDL (kolestrol baik) secara semulajadi.

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan laut dalam (jauh daripada pencemaran) paling tulen dan pembekal HDL terbaik untuk mencegah penyakit jantung.

3) CoQ Health – Menguatkan Jantung

CoQ Health bertindak membekalkan enzim CoQ yang amat diperlukan oleh jantung untuk bekerja. Tanpa enzim CoQ yang cukup, jantung menjadi lemah dan mudah diserang penyakit jantung.

4) Vivix – Melindungi Jantung

Vivix bertindak melindungi sel jantung daripada penuaan, membaikpulih sel jantung yang rosak dan memelihara kesihatan salur darah dan fungsi jantung yang sihat, sekaligus mengelakkan penyakit jantung. Vivix yang mengandungi resveratrol membolehkan baikpulih kesihatan dilakukan sehingga ke peringkat selular (sel DNA).

Vivix mengandungi polifenol yang merupakan sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan yang berperanan memberi warna kepada buah dan tumbuhan sambil melindunginya dari penyakit.

Polifenol memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan, melindungi sel-sel dalam tubuh dari kerosakan oleh radikal bebas termasuk menggalakkan fungsi jantung yang sihat. Kajian menunjukkan polifenol di dalam Vivix yang berkepekatan tinggi membantu dalam:

  • Mengurangkan keradangan (inflammation) dalam salur darah.
  • Menggalakkan dinding salur darah yang sihat.
  • Menggalakkan tekanan darah yang sihat.
  • Mengekalkan tahap pergumpalan (clumping) platelet yang sihat.

Cara Nak Beli Set Jantung Shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *