Set HB Low Shaklee

Set HB Low  Shaklee

Set Hb low shaklee penting untuk wanita mengandung . Low Hemoglobin (HB) masa pregnant adalah common. Ada juga yang mengalami HB low walaupun tidak hamil.

1. Samada kita kekurangan zat/vitamin yang diperlukan melalui diet seharian; ataupun

2. Badan ada masalah menyerap atau proses vitamin.

Bacaan HB yang normal ialah 11.5-15.5. Bawah dari itu menandakan bacaan HB kita adalah rendah. Tanda HB darah kita rendah ialah bila kita mengalami masalah seperti cepat letih, mudah pitam dan sebagainya. Masalah ni berlaku sebab HB ni antara tugas utamanya ialah mengangkut oksigen dari paru-paru ke tisu badan kita.

So bila HB rendah maka kuranglah oksigen yang sampai ke seluruh badan kita. Sebab tu kita mudah letih. Selalunya kita akan hidapi anemia apabila kita kekurangan zat besi (iron), asid folik, vitamin B-12 dan vitamin C dalam diet kita. Jadi tingkatkan pengambilan makanan yang kaya dengan nutrisi dan zat di atas dan elak daripada makanan/minuman yang menghalang penyerapan zat-zat tersebut.

Set hb low Shaklee yang korang amalkan dari mengandung, pantang, menyusu adalah

VITALEA IRON COMPLEX (ZAT BESI)

  • Iron penting untuk pembentukan darah merah
  • Bila pembentukan darah merah cukup, maka oksigen dan nutrien lain mudah dibawa kepada baby
  • Kekurangkan iron akan sebabkan ibu mudah letih dan berisiko dapat anemia
  • Kekurangan iron juga akan sebabkan kelahiran pramatang atau pun gugur.

B-COMPLEX SHAKLEE

  • B-Complex Shaklee dipatenkan sistem nutrien delivery untuk tingkatkan penyerapan yang maksima
  • Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B
  • Ditambah dengan folic acid
  • Membantu tukarkan makanan kepada tenaga
  • Setiap tablet mengandungi 200mcg folate (Folic Acid)

VITAMIN C

  • Kuatkan imun ibu supaya tak mudah demam atau sakit.
  • Sangat membantu kurangkan jerawat dan kulit kusam semasa hamil akibat pertukaran hormon.
  • Membantu penyerapan zat besi (elok di ambil bersama dengan Vitalea Iron)
  • Bantu proses penyembuhan luka seperti luka

Set HB Low Shaklee

Vitamin Tambah Darah Vitalea

ENERGY BOOSTER . Orang yang kurang darah ni kerap pening, pucat. Kalau tak jaga memang lemau je sepanjang hari. Teringat masa pregnant, HB low kan. Hampir nak pengsan. Lemah semacam. Sejak kenal Vitalea ni Alhamdulillah rasa lebih bertenaga, cergas sikit. HB masa pregnant pun normal

Vitalea bukan untuk tambah darah je tau. Untuk tenaga juga. Lelaki wanita boleh ambil. Apa lagi yang dapat saya perolehi dengan mengambil Vita-Lea Iron Formula? Jika diambil setiap hari, in sya Allah Vita-Lea mampu:

  • Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
  • Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
  • Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
  • Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
  • memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
  • Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

Testimoni Set Hb Low Shaklee

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5

TESTIMONI 14 : OLIVIA JESSICA ANDREW

[BACAAN HB PEMBAWA THALASEMIA JENIS BETA MENINGKAT DENGAN SET HAMIL SHAKLEE]

Hai semua! Nama saya Olivia Jessica Andrew dari Beaufort Sabah. Mengenali Shaklee sejak tahun 2013 lagi. Kali ni saya kongsikan cerita semasa mengandung anak kedua saya Awon.

Bila mengandung anak kedua saya mengalami HB low lebih teruk daripada mengandung anak pertama. Saya terpaksa tukar ubat penambah darah sehingga 3 kali. Sembelit semakin teruk walaupun telah makan Ostematrix.

Saya jaga makan dan terpaksa menelan hati ayam walaupun tekak tidak boleh menerima. Saya ambil set lengkap kehamilan juga masa tu kecuali Vitalea Iron Formula sebab tidak yakin sebab saya pembawa talasemia jenis Beta. Bacaan HB semakin teruk sehingga masuk hospital kerana denyutan jantung yang cepat.

Akhirnya kerana tidak tahan, saya beranikan diri bertanya kepada doktor tentang vitalea iron formula. Doktor memberi kebenaran. Gembira hati saya.

Walaubagaimanapun, semasa saya mula ambil vitalea iron formula tu pada bulan ke 8; di mana sudah jadi seminggu sebelum bersalin. Bacaan HB saya naik setiap minggu terakhir daripada 9.5 hingga 11.

Mengandung anak kedua ni juga saya jarang kejang kaki waktu malam daripada mengandung anak pertama. Mungkin sebab saya makan ostematrix juga.

Vitamin set full kehamilan ni boleh ambik semasa berpantang dan sebagai set menyusu juga. Buktinya, anak saya Awon masih menyusu sekarang sudah 3 tahun. Syukur sangat kenal vitamin Shaklee ni.

Terima kasih Shaklee!

mengandung anak thalesemia

Cerita Makan Set Hb Low Shaklee

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE-7
TESTIMONI 32 : JUMAATI AHMAD

Bila ingat balik Akak mmg punye history boleh pitam tiba2… Ms sekolah rendah dlm perhimpunan..panas n lama sgt..tiba2 jatuh..
Ms sekolah menengah, dlm bas nk g sekolah.. xdpt tmpt duduk, berdiri lm sgt..pastu rebah…
Dah keje, pernah teman mak g pasar, ramai sgt org n panas kot, Akak mmg dah rs pitam…terus Akak duduk mencangkung kat pasar tu..takut nnti pengsan..org lalu lalang tgk muka pucat sgt dah….

Bila pregnant, baru tau ooo Akak mmg ada masalah HB low….
Pernah masa baby songsang di minggu ke 36, doktor cakap HB awak ni paras bahaya. Kalau operasi memusingkan kedudukan bayi tidak berjaya, memang kena buat operation.

Alhamdulillah rezeki Allah nak bagi kedudukan normal, minggu ke 38 Akak selamat melahirkan anak pertama.
Bila masuk anak kedua pun mmg Akak masih ada masalah HB. Tapi tiap kali cek Akak akan makan food yg boleh menaikkan bacaan HB mcm jambu batu, dragon fruit juga daging.

Masa anak pertama dan kedua mmg blm jadi member Shaklee, makanya Akak cuma mengambil ion zinc dan obimin dari klinik.
Bila hamil anak no 3, dah jadi member Shaklee, dah tentu Akak mkn Vitalea spjg mengandung.
Alhamdulillah tiada masalah HB.

Tapi pernah satu ketika Akak stop ambil Vitalea. Kebetulan juga masa tu Akak kena batuk teruk sgt..dgn selsema lagi. Anak2 pun dilanda masalah yg sama.
Pergi klinik, doctor ambil darah. Bila cek, doctor kt HB Akak tak berapa bagus bacaannya. Border line. Kebetulan si kecil masih menyusu badan. Tu antara penyebab anak2 pun tak berapa sihat.
Makanya, nak tak nak, Akak usahakan gak beli Vitalea.

Selepas hampir sebulan, Akak perasan Akak dah baik dari batuk. Anak2 pun smuanya dah kurang dgr batuk2 mereka.
Dari situ, Akak percaya Akak wajib ambil VITALEA ni…. Pasni xboleh skip…
Xkisahlah org kt byk sgt supplemen mkn…diri kita kita je yg tahu….

Alhamdulillah Akak jarang sgt nk demam pening selsema… Even dlm certain situasi mcm saat pas bersalin ke, keguguran yg pernah terjadi, doctor tanya ade pening…blh jln ke…ada demam… Alhamdulillah Akak jawab xde semuanye. Syukur Alhamdulillah sihat seadanya….
So korang2.. janganlah ambil mudah bila HB low ni.
HB tu refer kepada hemoglobin dalam darah.
Semakin rendah hemoglobin, semakin rendah kandungan oksigen dalam badan.
Orang yang selalu HB rendah doktor akan sahkan penyakit Anemia. Kekurangan darah merah. Bahaya kalau pregnant darah merah rendah.
Kes HB bawah 8 selalunya akan refer terus ke hospital kerajaan. Dan admit.

Antara Risiko HB rendah ni, letih, sering pening kepala, selalu pengsan dan pitam. Mana yang tahap serius boleh menyebabkan muntah2. HB bawah 4 akan menyebabkan kerosakan organ dalam badan. HB rendah ketika mengandung boleh menyebabkan keguguran dan kematian janin jua risiko kecacatan bayi dalam kandungan. Jika berlaku tumpah darah ketika hamil, ibu yg ada anemia berisiko tinggi dengan maut.
So pilihan yg paling mudah cubalah mkn 2 biji Vitalea setiap hari.
Untuk ibu hamil, sebolehnya ambil full set premium hamil sebab masing2 punye peranan yg saling melengkapi.
Moga pengalaman Akak ni menjadi panduan mereka yg ada masalah HB RENDAH.
Terima kasih Allah
Terima kasih #supermomshakleestory

hb low tiada shaklee

Testimoni Lain

HB Tak Low Dr Nurse Puji Vita-lea Shaklee

HB Naik 2 Minggu Konsisten Vitalea B-Complex Vita-C

BERMINAT NAK ORDER VITAMIN HB LOW

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717/HBLOW

One thought on “Set HB Low Shaklee

Leave a Reply

Open chat