Kehamilan Sihat Anak Sihat

Kehamilan Sihat Anak Sihat

Kehamilan Sihat Anak Sihat, BEZA PREGNANT MAKAN SUPPLEMENT DENGAN BETUL. Masa pregnant kan Anak 1st Ainul baru 26tahun. Alahan teruk. terbaring je. badan lemah, kulit kusam, hb low bacaan paling tinggi 10 je masa tu. huhu.

dan Arreessa lahir walaupun cukup 37w berat dia hanya 2.04kg. sebab ada masalah Short Umbilical Cord. Masa pregnantkan anak no 2 , umur dah 30tahun. orang selalu cakap mengandung diusia 30an akan lagi teruk.

alahan tetap ada tapi 3bulan je. HB normal, dan pada awalnya doktor pakar cakap berat baby no 2 akan lagi kurang dari yang 1st sebab masalah Short Umbilical Cord dulu. dan kemungkinan kena czer lagi

Kehamilan Sihat Anak Sihat

Masa mengandungkan Maryam, Ainul konsistent amalkan supplement Shaklee dari awal pregnant , pantang, menyusu dan sampai mengandung Dahlia 3 tahun selepas tu . Alhamdulillah Maryam lahir berat 2.46kg dan berjaya lahir secara normal.

walaupun ramai cakap kenapa nak membazir beli supplement ni sedangkan dapat yang free. masalahnya yang free pun tak dapat. tak tau kenapa. dapat zincofer je bila ada masa hb jatuh sikit ke bacaan 11, 10. ni paling rendah kalau dulu ni paling tinggi

jadi dah tak dapat takkan nak redha je kan. kita kerja penat penat cari duit, belanja la duit untuk diri sendiri dan anak anak. nak sihat kan. ini yang saya amalkan 2 kali pregnant, pantang, menyusu. saya sendiri makan, guna sejak 2011. Menyusu + pantang + mengandung + supplement harian .

Pengambilan makanan yang seimbang ketika hamil sangat penting kerana pada ketika ini, nutrisi lengkap bukan sahaja buat ibu malahan buat bayi yang sedang mengalami proses tumbesaran dalam rahim ibu tersebut. Sedangkan ketika tidak hamil pun, kaum wanita amat sukar untuk melengkapi nutrisi dalam diet harian, apatah lagi dengan dugaan mabuk hamil yang selalunya membikin seorang wanita hamil itu tak mahu makan. Ketika inilah, pengambilan vitamin untuk wanita hamil sangat penting.

Di awal kehamilan biasanya obygyn akan mewajibkan pengambilan asid folik. Kenapa? Kerana pengambilan asid folik yang mencukupi akan membantu melindungi bayi yang dikandung daripada kecacatan saraf tunjang. Terbaik, pengambilan asid folik harus bermula pada mereka yang baru bercadang mahu mengandung, sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum mengandung dan diteruskan juga sepanjang 3 bulan pertama kehamilan sebelum mengambil multivitamin prenatal

Selain itu, pengambilan kalsium, iron (zat besi) dan DHA juga penting ketika hamil. Anda boleh mendapatkan nutrien-nutrien ini melalui amalan makanan yang seimbang, atau sekiranya ada kekangan, dapatkannya melalui pengambilan vitamin khusus untuk wanita hamil.

Panduan makan vitamin Shaklee untuk ibu hamil

❤ Vitalea

Vitalea adalah multivitamin jadi ibu-ibu tidak perlu mengambil multivitamin prenatal yang lain. Dilengkapi dengan zat besi dan juga 200 mg asid folik Ibu hamil yang mengalami anaemia, pening atau mudah pitam amalkan secara konsisten untuk kesihatan yang lebih baik (inshaALLAH). Wanita hamil yang mengalami masalah Hb rendah juga digalakkan mengambil Vitalea ini.
Anaemia amat berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin, oleh itu pastikan pencegahan awal dilakukan.

❤ B Complex

B Complex yang lengkap dengan asid folik dan biotin (sumber b yang mahal harganya). Asid folik mustahak untuk membantu pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Pengambilan asid folik adalah sekurang-kurangnya 400 mg sehari (2 biji b complex ATAU 1 biji b complex + 1 biji Vitalea).

❤ Vitamin C

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Ia juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Vitamin C membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh badan (immune booster). Selain daripada itu, vitamin C penting untuk kadar serapan zat besi yang optima dalam tubuh kita.

❤ Ostematrix

Wanita hamil memerlukan kalsium sekitar 1000 mg ke 1300 mg sehari. Istimewanya Ostematrix kerana ia ia bukan sahaja kalsium, malahan lengkap dengan magnesium dan vitamin D (bantu penyerapan). 1 biji Ostematrix mempunyai 250 mg kalsium. Magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang lalu menguatkannya, manakala vitamin D pula meransang penyerapan kalsium.
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Bagi wanita hamil pula, ia penting untuk ransangan saraf dan mengelakkan kekejangan otot ketika hamil. Kalsium juga penting untuk denyutan jantung dan tekanan darah yang stabil. Kalsium yang cukup ketika hamil amat penting kerana sekiranya bayi dalam rahim tidak mendapat bekalan kalsium yang cukup, bayi akan ‘menarik’ kalsium daripada ibunya, yang mana akan memberi kesan kepada ibu hamil seperti osteoporosis di kemudian hari.

❤ Omega Guard

Pengambilan Omega Guard Shaklee disarankan bermula pada trimester kedua dan ketiga. Penting untuk membantu pembentukan otak bayi daripada peringkat awal. Mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk otak dan mata bayi. Juga membantu mengawal kadar kolestrol dalam badan wanita hamil.

❤ ESP

Protein sangat penting untuk membina, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel, tisu dan hormon dalam tubuh. Protein juga penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang baik dan berkualiti penting untuk kesihatan keseluruhan yang baik, kerana sel yang sihat menyerap lebih nutrien daripada sel yang tidak sihat. Bagi wanita hamil, pengambilan ESP membantu memberi tenaga terutamanya ketika mengalami alahan (kurang/tak lalu makan). Selain daripada itu, protein ESP ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ-organ bayi.

Jom nikmati perjalanan kehamilan yang indah dengan set hamil Shaklee.

Kehamilan Sihat Anak Sihat

Siapa kawan kawan yang sedang pregnant , mencari supplement untuk bagi extra pada diri sendiri & baby boleh cuba set ni. Ainul sendiri makan bukan masa mengandung je. berpantang, menyusu dan setiap hari ambil

Tak salahkan berbelanja lebih untuk diri sendiri lebih sihat dan lebih gembira dengan perjalanan kehamilan. Bila kita sihat, baby sihat tiada benda lebih berharga dari ini kan

Kehamilan Sihat Anak Sihat

SPECIAL PEMBELIAN SET PRENATAL BULAN NI

1. FULL SET DISCOUNT 10%
2. FREE MEMBERSHIP
3. FREE POSTAGE

dan yang beli dengan Ainul, Ainul akan bantu korang untuk penyusuan susu ibu juga. Alhamdulillah Ainul berjaya menyusu 3 orang anak sampai 2 tahun walaupun bekerja

Kehamilan Sihat Anak Sihat

Kehamilan Sihat Anak Sihat

 

Kehamilan Sihat Anak Sihat

Kehamilan Sihat Anak Sihat

Kehamilan Sihat Anak Sihat

 

Yang berminat boleh contact Ainul

www.wasap.my/60133612717/sethamil

Leave a Reply

Open chat