Set CoronaVirus Shaklee

Sekarang musim corona nih, jawabnya set coronavirus shaklee menjadi pilihan untuk melindungi dari bahaya virus membunuh ini. Menurut WHO, coronavirus adalah keluarga besar virus yang menyebabkan penyakit daripada selesema biasa kepada penyakit yang lebih berbahaya seperti sindrom pernafasan akut teruk (Sars) dan sindrom pernafasan Timur Tengah (Mers-CoV).”Tanda biasa jangkitan termasuk gejala pernafasan, demam, batuk, sesak nafas dan kesukaran bernafas.

“Dalam kes yang lebih teruk, jangkitan boleh menyebabkan radang paru-paru, sindrom pernafasan akut yang teruk, kegagalan buah pinggang dan malahan membawa maut,” kata organisasi kesihatan itu.

Adakah ubat atau vaksin untuk menangani coronavirus?

Menurut Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly Ahmad, tidak ada ubat atau vaksin untuk virus baru itu. Beliau berkata satu-satunya rawatan yang boleh digunakan untuk pesakit positif dengan virus tersebut adalah melalui kuarantin dan merawat gejala seperti batuk, selesema dan demam.

  1. sentiasa cuci tangan anda dengan sabun handwash
  2. Tutup hidung jika batuk atau selsema
  3. Elak berjumpa orang yang berisiko, ada gejala batuk selsema.
  4. Pastikan telur, daging ayam masak dengan betul
  5. Elak sentuh haiwan, daging & kandang

Vitamin C Shaklee TERBAIK untuk Lawan Kuman Coronavirus

Kes Covid19 Malaysia

Kes Covid 19 di Malaysia makin hari makin meningkat dan kemungkinan ianya akan makin meningkat lagi tinggi. Apa yang kita boleh lakukan sekarang adalah jaga SOP, ikut apa yang KKM sarankan dan tidak perlu keluar rumah jika tiada urusan penting. dan selain itu kita kenalah jaga pemakanan, gaya hidup sihat, makan supplement untuk bantu kuatkan sistem imun badan. Ye kita masih boleh dijangkiti akan tetapi orang yang ada sistem imun kuat akan lebih cepat sembuh, dan kadangkala tiada simptom

info dr HelloDoktor 

Untuk sembuh daripada COVID-19, kita bergantung sepenuhnya kepada sistem pertahanan badan dan sel imun. Sel  imun ini dikenali sebagai sitokin. Ia ibarat polis yang ditugaskan untuk menangkap penjenayah (COVID-19). Sitokin adalah molekul pengisyaratan yang dirembeskan oleh badan untuk mengaktifkan proses keradangan dan membasmi jangkitan kuman.

Namun, dalam sesetengah kes, badan boleh menghantar lebih banyak sel imun untuk  membasmi wabak virus tersebut. Tindak balas besar-besaran ini bukan sahaja akan membunuh virus  tersebut, malah sel sihat. Fenomena ini dikenali sebagai ribut sitokin. Ia memerlukan rawatan namun, perkara tersebut melibatkan penggunaan agen untuk menurunkan fungsi sistem pertahanan badan.

Supplement Shaklee Untuk Bantu Pesakit Covid Kuatkan Sistem Imun Cepat Sembuh

Kuatkan Imun Badan

Coronavirus masih terkawal, so jangan panik dulu. Tapi, jangan tarik brek. Ini mungkin klu kepada kita bahawa kita kena kuatkan askar dalam badan kita, iaitu sistem imun kita. Sebab Corona ni ialah virus yang baru, so ubat, vaksin semua masih lagi dalam kajian. Namun, ada saintis lain yang mengkali bagaimana kita sendiri, badan kita sendiri nak hadapi virus ni. Ataupun mungkin virus-virus baru yang mungkin muncul di masa depan.

Saya nak share medical news yang dikeluarkan KHAS sempena #coronavirus – yang mengkaji vitamin2 yang boleh bantu kuatkan imun & lindungi badan manusia daripada serangan kuman2 ni. Senarai vitamin yang membantu melindungi badan kita.  Vitamin C 3000mg (atau lebih). Sebab vitamin C diserap dalam jumlah tertentu je dalam 1 masa, maka perlu dapatkan vitamin C jenis sustained released atau pecah2 kan dos vitamin C tersebut.

Vitamin D3 2000mg IU setiap hari, (Start with 5000 IU/day for two weeks, then reduce to 2000),  Magnesium 400mg daily (in citrate, malate, chelate, or chloride form),  Zink 20mg setiap hari, . Selenium 100mcg setiap hari

Vitamin C, Vitamin D, Magnesium, Zink & Selenium telah menunjukkan keupayaan untuk MENGUATKAN SISTEM IMUN BADAN UNTUK MELAWAN SERANGAN VIRUS. Sangat2 penting untuk kita tahu bahawa mencegah & merawat jangkitan sistem pernafasan dengan vitamin C dalam jumlah yang besar adalah kenyataan yang disokong oleh kajian.

Set Coronavirus Shaklee

Diingatkan supplement bukan ubat atau vaksin untuk merawat. Supplement adalah makanan tambahan yang bantu supaya nutrisi yang kita dapat membantu kuatkan sistem imun, sistem pertahananan badan. dan badan kita sendiri akan melaan virus yang masuk. Ini apa yang bekas pesakit Covid amalkan dan mereka berjaya bebas dari covid, cepat keluar dari hospital

1. VIVIX & RESV

  • immune booster, antioksidan serta sumber polifenol terbaik
  • Mempercepatkan tindakbalas sistem imun terhadap jangkitan
  • Menghalang proses replikasi virus yang terpilih di dalam badan
  • Boleh menguatkan tindakbalas imun seseorang dan mempercepatkan tempoh pemulihan

2. Vitamin C

  1. Menyokong sistem imun – Memperkuatkan sistem pertahanan tubuh badan dari dijangkiti dan melawan penyakit.
  2. Antioksida – Membantu melawan radikal bebas & anti penuaan.
  3. Untuk kesihatan kulit – Menyokong pembentukan kolagen oleh protein
  4. Membantu penyerapan zat besi – Membantu penyerapan zat besi oleh tubuh.
  5. Memberi keanjalan pada salur darah – Mengelak salur darah menjadi rapuh dan pecah.
  6. Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
  7. Menyokong kesihatan tulang, gigi dan juga gusi.

3. Omega Guard

Pesakit covid yang teruk apabila berlakunya sesak nafas dimana virus telah serang sistem pernafasan. Omega Guard bantu kuatkan paru Paru. Omega Guard membantu mengeluarkan air dalam paru paru secara semulajadi. Omega Guard yang kaya dengan EPA & DHA juga membantu kuatkan paru paru, Omega Guard kaya dengan Omega 3 dan ada kajian yang menyatakan Omega 3 membantu mengurangkan jangkitan pada paru paru > Omega 3 Fatty Acids May Reduce Bacterial Lung Infections 

Elak Covid 19 dengan Vitamin C Set Coronavirus Shaklee

“Makan Vitamin C Shaklee ni baru boleh elak dari kena covid 19 “

Wah ! pernah terdengar baca statement ini.  berani nya mengaku macam ni. Salah tau. Makan Vitamin C Shaklee bukan bermakna 100% tak kena covid 19 ye. Bukan salah faham tu. Vitamin C bantu kuatkan sistem imun badan sahaja. dan sistem imun badan kita akan kuat lawan virus yang masuk. Tapi kita tetap berisiko untuk dijangkiti Covid19 walaupun makan berbotol botol Vitamin C .

Cuba proses untuk sembuh mungkin akan lebih cepat . Sama macam selsema, demam.Semua ada risiko dapat . tapi makan vitamin C Shaklee membantu proses nak sembuh dari selsema, demam lebih cepat.

Patuh SOP walaupun dah makan Vitamin C Shaklee

dah makan Vitamin C bukan bermakna kita kebal sehingga boleh lawan SOP yang KKM tetapkan ye. Wajib ikut juga SOP itu. Vitamin C makan untuk bagi badan kita kuat, askar askar dalam badan kita bertenaga, sihat, kuat bersedia nak lindung badan kita dari virus jahat

26 Januari 2020: Kenyataan telah dikeluarkan di Orthomolecular Medicine News Service bahawa penyebaran wabak CoronaVirus COVID-19 (virus corona) yang mula merebak ke serata dunia boleh di kekang (samada dihentikan atau diperlahankan) dengan segera dengan pengambilan Vitamin C pada dos yang tinggi.

Berikut adalah cadangan nutrisi tambahan yang penting bagi menangani masalah jangkitan virus, contohnya seperti yang kita hadapi sekarang ini; Influenza dan CoronaVirus atau virus corona COVID-19:

  • Vitamin C: 3000mg setiap hari diambil secara berperingkat.
  • Vitamin D3 : 2000 IU setiap hari (mulai dengan 5000 IU untuk 2 minggu, kemudian disambung dengan 2000 IU setiap hari)
  • Magnesium: 400mg setiap hari
  • Zinc : 20mg setiap hari
  • Selenium : 100mcg setiap hari

Gabungan kelima-lima nutrisi tambahan tersebut telah terbukti dapat menguatkan sistem imun pertahanan badan untuk melawan jangkitan virus, termasuklah Influenza dan virus corona COVID-19. Sebenarnya penggunaan Vitamin C pada dos tinggi untuk melawan virus sudah terkenal sejak 1940 (zaman melawan penyakit Polio). Namun hebahan mengenai perkara tersebut di media massa hampir tiada. Ramai yang tidak tahu.

Perkara penting perlu kita tahu ialah penggunaan Vitamin C pada dos tinggi untuk mencegah dan merawat penyakit berkait masalah pernafasan telah lama terbukti dan diakui pakar perubatan. Artikel ini dikeluarkan oleh Orthomolecular.org Untuk lebih yakin, sila layari laman rasmi mereka; Orthomolecular.org di sini.

Peranan vitamin C dalam sistem imun

Vitamin C atau asid askorbik merupakan zat penting yang diperlukan oleh tubuh badan yang sihat. Manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C sendiri, jadi ia perlu diambil daripada makanan seharian. Kekurangan vitamin C dalam tubuh boleh menyebabkan masalah serius salur darah rapuh, tisu penghubung rosak, masalah keletihan dan boleh membawa kematian.

Namun sekarang, vitamin C sangat popular kerana orang tahu vitamin C boleh membantu sistem imun. Sel imun mempunyai pembawa molekul aktif vitamin C pada membran sel untuk mengepam vitamin secara aktif ke dalam sel apabila vitamin diperlukan. Contohnya, ketika keradangan berlaku, sel perlukan vitamin C lebih banyak.

Pembawa molekul ini akan memastikan jumlah aktiviti cukup dalam sel, mungkin lebih 100 kali lebih tinggi daripada darah. Inilah sebabnya kenapa vitamin C dalam darah menurun bila terdapat jangkitan. Untuk fungsi imun yang optimum, ramai pakar mencadangkan pengambilan 1000mg vitamin C setiap hari dalam makanan harian. Berikut adalah peranan vitamin C dalam sistem imun tubuh manusia

1. Vitamin C sebagai anti oksida yang efektif

Antioksida adalah sangat penting untuk mencegah kerosakan pada sel akibat radikal bebas dan keradangan. Vitamin C adalah sejenis anti oksida dan ia boleh menderma elektron kepada sel yang tidak stabil apabila diserang oleh toksin dan persekitaran tercemar, contohnya asap rokok. Sebab itu perokok perlukan vitamin C yang lebih tinggi.

Selain vitamin C, vitamin A, vitamin E dan poilfenol tumbuhan juga merupakan antioksida penting untuk tubuh badan manusia. Berikan tubuh anda anti oksida yang mencukupi, sistem imun dapat berfungsi dengan lebih efisyen.

2. Vitamin C  dan fungsi sel darah putih

Sel darah putih adalah salah 1 sel imun dalam badan kita. Untuk menjalankan fungsi imun yang baik, sel darah putih bukan saja perlu banyak bilangannya, tapi juga perlu sihat dan berkualiti. Sama macam askar kan? Bukan saja perlu ramai, tapi mestilah sihat dan sado. Sel darah putih mengandungi 50 kali lebih tinggi vitamin C berbanding plasma darah.

3. Vitamin C dan antibodi

Selain bantu meningkatkan penghasilan sel darah putih, vitamin C juga membantu badan menghasilkan antibodi penting : iaitu protein yang menyerang microb dengan mengikatnya.

Kajian ke atas manusia menunjukkan vitamin C bukan sahaja mengurangkan tempoh selsema biasa, tetapi boleh mengurangkan rasa demam dan kesejukan.

Keberkesanan vitamin C dalam merawat gejala pneumonia sebenarnya telah pun dilakukan seawal tahun 1900. Malah dalam tahun 1940an, ada kajian dilakukan ke atas pelajar- pelajar dan tentera di UK. Dalam tahun 2013, terdapat satu kajian yang dijalankan ke atas warga emas yang mengalami gejala pneumonia, pesakit telah diberikan rawatan vitamin C bagi mengurangkan gejala pneumonia dan mengurangkan risiko kematian akibat pneumonia.

Kukuhkan Sistem Imun Tubuh Melawan Jangkitan Virus

Dalam satu laporan akhbar New Strait Times yang memetik temubual bersama Presiden Malaysian Medical Association (MMA) Dr. N. Ganabaskaran, beliau mencadangkan vitamin C sebagai salah satu vitamin penting diambil bagi meningkatkan sistem imun tubuh.

Selain vitamin C, Dr. N. Ganabaskaran juga mencadangkan pengambilan Vitamin E, Vitamin B6, zinc dan vitamin D.

Set Coronavirus Shaklee

Vitamin C Set Coronavirus Shaklee Bantu Kuatkan Sistem Imun. Dah jarang Demam, Selsema

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Set Coronavirus Shaklee

Omega Guard Shaklee Bantu Masalah Sesak Nafas

Antara tanda tanda covid 19 adalah sesak nafas. dan peringkat ini sangat bahaya terutama mereka yang ada masalah pernafasan, masalah penyakit kritikal. dan kalau kita lihat statistik kematian disebabkan covid adalah mereka yang ada latar belakang penyakit kronik dimana penyakit kronik akan menyebabkan sistem imun badan makin lemah

Kajian oleh Hindustantinmes.com , Mereka yanga amalkan Omega 3 kurang risiko kematian akibat covid19. Banyak kajian yang Omega 3 sangat membantu kuatkan paru paru. Apapun omega 3 adalah makanan yang membantu kurangkan risiko bukan merawat covid ye

A  new paper published in August in the American Journal of Epidemiology sheds some light on whether omega-3s can play a role in protecting the lungs, which is particularly important these days given the coronavirus pandemic.

omega 3 berfungsi sebagai agen anti-radang dan membantu meningkatkan sistem imun, baik pada orang dewasa maupun kanak-kanak. info : https://omegaquant.com/new-evidence-shows-omega-3-dha-may-protect-the-lungs/

Omega Guard Shaklee Bantu Masalah Sesak Nafas

Omega Guard Shaklee Bantu Masalah Sesak Nafas

 

Omega Guard adalah Omega 3 yang kaya dengan EPA DHA .

Mengurangkan keradangan di salur nafas
Meningkatkan sistem imun tubuh
Membantu menyihatkan paru-paru
Mengurangkan bronkitis, penyakit lelah, hepatitis.

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuardTM menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar.
Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut

Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

omega 3 bantu sesak nafas asthma 

omega 3 bantu sesak nafas asthma 

omega 3 bantu sesak nafas asthma 

omega 3 bantu sesak nafas asthma

Mari kuatkan Sistem Imun Badan Dengan Set Coronavirus Shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set coronavirus shaklee mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717/CORONAVIRUS