Set Bells Palsy Shaklee

Set Bells Palsy Shaklee

Set Bells Palsy Shaklee. Tahukah anda Rawatan Bells Palsy. Wanita hamil berpotensi 3X lebih mudah terkena Bell’s Palsy daripada wanita yang tidak hamil. Penderita diabetes, perokok, dan pengguna ubat-ubatan sejenis steroid berpotensi 4X lebih mudah terserang Bell’s Palsy daripada orang lain. Rata-rata 40.000 orang Amerika setiap tahun menderita Bell’s Palsy.

bell palsy bukan strok

Bagaimana Bells Palsy boleh berlaku?

Tiada kajian secara saintifik ditemui yang boleh menyebabkan terjadinya Bells Palsy. Ada beberapa kajian menunjukkan ia terjadi disebabkan oleh kulat Herpes. Yang mana juga menyebabkan demam campak (chicken pox) ataupun penyakit kayap. Paling ketara, ia terjadi disebabkan oleh tekanan. Mungkin tidak sedar terlalu banyak kerja di pejabat ataupun tertekan dengan peperiksaan. (Ramai anak gadis sedang mengambil peperiksaan dan ada masalah ini). Dan wanita paling mudah terkena Bells Palsy nie tau. Terutamanya bagi ibu yang mengandung. Juga berkemungkinan pengidap migrain mempunyai potensi besar untuk terjadinya Bells Palsy.

Tanda Awal Bell’s Palsy

Tanda awal kepada penyakit ini mungkin biasa di kalangan pengidap migrain. Rasa sakit kepala yang teramat sangat dan tekanan yang kuat pada belakang leher. Jadi, mungkin ada yang berpendapat sakit kepala biasa. Hanya dengan menelan panadol, sakit boleh hilang. Namun, jika ianya Bell Palsy, anda dapat rasakan susulan simptom-simptom seperti di bawah:

  • lidah terasa kebas
  • muka kebas, dan senget
  • mulut tidak boleh ditutup dengan sempurna sehingga mengganggu percakapan, aktiviti makan dan minum, berkumur dan apa jua yang berkaitan mulut
  • mata tidak boleh ditutup atau dibuka dengan sempurna seperti kebiasaan

Simptom-simptom ini berterusan sehingga anda dapat melihat dengan jelas wajah anda herot atau senget apabila memandang cermin. Apabila anda memegang wajah yang terjejas, anda dapat rasakan tulang muka dengan jelas kerana otot dan saraf telah ditarik oleh bahagian muka yang sebelah lagi.

fakta bells palsy

Rawatan Bells Palsy

1. Steriod dan Antiviral

Rawatan yang diberikan adalah Prednisone (steriod) and Antiviral. Rawatan ni perlu diberikan segera untuk mengurangkan radang, tekanan or jangkitan pada nerve seawal yang mungkin. Kesan sampingan dari ubat ini anda akan loya, letih, mengantuk dan tidak boleh menyusukan anak jika anda menyusukan anak

2. Vitamin B12

Anda akan diberi Methycobal or Methylcobalamin untuk jangkamasa panjang. Methycobal adalah vitamin 12 .  Vitamin B 12 boleh membantu mengurangkan keradangan saraf yang injured dan menguatkan sistem immune. Methylcobalamin adalah a form of B12 yang bukan merupakan komponen untuk Basic B-complex vitamins, dan ianya sangat penting untuk pertumbuhan dan maintenance untuk saraf2 yang rosak.

Mahu kah anda selamanya bergantung sepenuhnya pada ubat untuk rawatan bells palsy ?

Apa vitamin yang membantu penyakit Bell’s Palsy dan pastikan vitamin yang anda ambil adalah vitamin semulajadi agar pengambilan untuk jangka masa panjang tidak memberi kesan sampingan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik. Kenapa perlu memilih vitamin yang semulajadi?

1. Kesan kepada tubuh badan

  • Vitamin natural – mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dalam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.
  • Vitamin sintetik – oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, maka kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

2. Kesan jangka panjang

  • Vitamin natural – tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).
  • Vitamin sintetik – mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

set bells palsy shaklee

Vitamin 100% semulajadi untuk Pesakit Bell’s  Palsy Alternatif Rawatan Bells Palsy

1. Vitamin B Complex

Vitamin B membantu mengekalkan kesihatan saraf dan fungsi saraf. Kita tahu bahawa kekurangan vitamin B boleh menyebabkan kerosakan saraf di tangan dan kaki. Satu kajian yang dibentangkan pada bulan Jun 2009 oleh Sesyen Saintifik Tahunan Persatuan Diabetes Amerika mendapati terdapat kaitan di antara B12, neuropati periferal, serta gangguan yang menyebabkan komunikasi yang lemah antara otak dan saraf tunjang. Justeru pengambilan B-Complex adalah sangat penting kepada pesakit Bell Palsy. BComplex Shaklee mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan dalam jumlah yang harmoni untuk kebaikan sistem saraf.

2. Vivix

Vivix mempunyai sifat anti radang yang tinggi. Ini menjadikannya sangat bagus untuk membantu melegakan arthritis atau sakit sendi. Vivix juga mengandungi Ellagic Acid iaitu sejenis bahan antikanser dan antiradang. Polifenol dalam Vivix telah terbukti secara saintifik mampu mengurangkan AGE yang mana memberi impak kepada penyakit yang kronik. Jika AGE bertindak terus ke atas pelindung sel saraf, pelindung sel (myelin) akan merosot dan memperlahan inpuls saraf. Ini akan mengakibatkan kehilangan deria pendengaran dan penglihatan (juga masalah katarak). Disebabkan itu, peranan Vivix untuk mengurangkan AGE agar dapat merawat masalah saraf kepada pesakit Bell Palsy.

Kebaikan VIVIX SHAKLEE

Kebaikan Vivix Shaklee untuk kesihatan sangat banyak dan anda wajib tahu dulu apa manfaat Vivix Shaklee untuk anda
Antara Kebaikan Vivix Shaklee .

Meningkatkan kesihatan imum badan
Melegakan alergi dan lelah
Meningkatkan tahap tenaga
Memperbaiki kualiti tidur
Mengurangkan kompilasi diabetes atau kencing manis
Mengawal selia insulin
Mengawal tekanan darah
Mengawal selia kelikatan darah
Menghalang kejadian tumor
Mengurangkan risiko penyakit jantung
Membantu dalam proses penurunan berat badan
Menyokong kesihatan mata
Membantu glaukoma
Mengurangkan Artritis
Menguatkan tulang
Meningkatkan daya ingatan
Melambatkan simptom alzheimeir
Mengurangkan rambut gugur dan beruban
Membantu dalam proses penurunan berat badan
Meningkatkan pengeluaran sperma
Mencegah masalah prostat
Mengurangkan kedutan halus
Memperbaiki tekstur kulit

testimoni vivix bells palsy

rawatan terbaik bells palsy

bells palsy konsisten vivix 3 bulan

rawatan bells palsy shafini zain3 minggu bell palsy minum vivix shaklee

berpuluh tahun bell palsy pulih

bells palsy testimonial jangan ambil mudah

rawatan-terbaik-untuk-bell-palsy

Bagaimana mahu membeli vitamin untuk rawatan bells palsy ?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *