Seks Selepas Bersalin Kenapa Sakit Bersama

Seks Selepas Bersalin Kenapa Sakit Bersama

Seks Selepas Bersalin Kenapa Sakit Bersama? takut la nak bersama, tak selesa, sakit ketika bersama dan bagaimana nak atasi masalah ini. Nampak biasa tapi boleh datangkan pelbagai masalah lain jika dibiarkan berlarutan. Tips seks selepas bersalin yang dapat membantu anda dan pasangan

Anda telah selamat melahirkan dan sudah tamat tempoh berpantang. Secara fizikalnya anda telah kembali normal dan menjalani kehidupan sebagaimana sebelum anda hamil. Bagaimanapun apabila melakukan hubungan seks, ia amat menyakitkan.

Tidak ramai wanita ingin berbincang tentang masalah ini kerana ia dianggap ‘taboo’ tetapi ramai yang tertanya-tanya mengapa ia terjadi atau apakah penyebab kepada masalah ini.

Kenapa Wanita Mengalami Sakit Ketika Bersama Selepas Bersalin

FARAJ ANDA BELUM SEMBUH SEPENUHNYA

Semasa kelahiran faraj meregang dengan kuat dan luka menjadi lebih serius apabila ia disertai dengan prosedur seperti episiotomi, vakum dan forsep. Secara kasar, faraj akan sembuh sepenuhnya selepas 6 minggu tetapi jika luka lebih besar ia mungkin mengambil masa yang lebih lama.

LIANG FARAJ LEBIH SEMPIT

Jahitan yang tidak rata atau luka tercantum pada tempat yang tidak sepatutnya boleh menyebabkan liang faraj anda menjadi sempit. Ini menyukarkan penetrasi penis dan seterusnya kesakitan semasa hubungan seks.

JANGKITAN KUMAN PADA LUKA

Luka menjadi lambat sembuh sekiranya berlaku jangkitan kuman pada faraj dan seterusnya menyebabkan kesakitan.

Jangkitan kuman pundi kencing

Ini juga boleh menjurus kepada kesakitan semasa hubungan seks kerana kedudukan organ ini berhampiran. 

PARUT EPISIOTOMI MASIH KERAS

Bagi sesetengah wanita, parut yang kasar boleh menyempitkan liang faraj dan menyebabkan ia tidak elastik seterusnya menyebabkan kesakitan semasa hubungan seks. Tunggu dulu untuk sebulan dua sehingga sakit betul betul hilang.

OTOT PELVIS DAN PERUT MASIH SAKIT

Pembedahan c-section merupakan pembedahan besar di mana 7 lapisan perut yang dihiris memerlukan masa yang lama untuk sembuh dan kadang-kadang sehingga 6 bulan.

FARAJ ANDA KERING

Perubahan hormon iaitu kekurangan hormon estrogen yang bertanggung-jawab memberikan lubrikasi semulajadi  pada faraj menyebabkan ia menjadi kering. Ini juga berlaku kerana kekurangan rembesan dari kelenjar serviks.

ANDA MENYUSU BADAN

Menyusukan anak dengan kerap menyebabkan anda kekurangan tenaga. Menyusu juga menghalang ovulasi seterusnya menyebabkan vagina anda kering dan menjurus kepada kesakitan semasa hubungan seks.

ANDA TIDAK BERNAFSU

Keinginan anda untuk melakukan hubungan seks turun secara mendadak selepas bersalin dan dalam tempoh menyusu. Sekiranya anda memaksa diri semata-mata bagi menjaga hati suami, ia mungkin akan menyakitkan.

Info : AlamHamil

Bagaimana nak Naikkan Nafsu Seks Selepas Bersalin?

Pastikan tubuh anda sembuh sebelum memulakan kehidupan seks

Kebanyakan wanita menerima ‘OK’ daripada doktor mereka untuk melakukan hubungan seks antara empat hingga enam minggu selepas bersalin.

Sebelum anda memulakannya semula, anda tidak sepatutnya mempunyai apa-apa lelehan faraj (vaginal discharge) selepas bersalin, yang dikenali sebagai lochia.

Sama ada kelahiran secara normal (melalui faraj) atau c-section, semua wanita yang melahirkan perlu melalui tempoh ini selama beberapa minggu selepas itu.

Mempunyai hubungan seks sebelum lelehan berhenti meletakkan anda risiko jangkitan.

Jika anda mempunyai banyak jahitan semasa bersalin, mendapatkan kebenaran untuk meneruskan seks mungkin mengambil masa lebih lama. Pengalaman jahitan luka banyak sampai tak boleh duduk jalan

Jahitan yang belum sembuh sepenuhnya berisiko untuk terbuka semula. Jika itu berlaku, jumpa doktor anda dengan serta-merta.

Supplement Bagi Tenaga Selepas Bersalin & Ketatkan Faraj Barulah Lebih HOT

1.GLA Complex – untuk stabilkan hormon & elak kekeringan faraj

2. Alfalfa Complex – untuk ketatkan mana yang longgar terutama selepas bersalin normal . Sangat bagus untuk dalaman wanita. Ketatkan faraj , anjalkan payudara. Anda amalkan ini sebeleum bersama efeknya lain macam tau. nak tahu kena cuba dulu

alfalfa complex shaklee

3. Vitamin E – meningkatkan hormon libido iaitu hormon seks untuk masalah tiada nafsu (sesuai diambil isteri dan suami) &lebih mudah terangsang

4.  ResV – untuk bertahan lama (sesuai diambil isteri dan suami) . bahan special dalam ResV mampu untuk naikkan nafsu, lebih bertenaga ketika bersama

resv tingkatkan nafsu seks Seks Selepas Bersalin

Banyaknya nak kena ambil ni? Kalau nak 1 je yang All in 1 so ambil RESV. Paling Power dalam semua ni

ResV Shaklee Naikkan Nafsu Seks Kembali

ResV adalah penemuan revolusi terbaru daripada Shaklee. Ia dihasilkan secara saintifik dan direka untuk kesihatan dan kehidupan yang lebih bersemangat.

Ia diperbuat daripada pelbagai campuran semulajadi polifenol dan ekstrak botani seperti Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Japanese Knotweed, Buah Delima, Chebulin Myrobalan, Anggur Hitam dan Hampas Anggur dan Anggur Merah.

resv shaklee Seks Selepas Bersalin

Kelebihan ResV Selain Dari Bantu Naikkan Nafsu Seks Selepas Bersalin

  • ResV Untuk Kulit Sihat – Melindungi kulit dari kerosakan oleh sinaran ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas. Meningkatkan penghasilan kolagen17 dan mengurangkan garis halus serta kedutan.
  • ResV Untuk Peredaran Darah Yang Sihat – Mengurangkan keradangan kronik, yang menjadi punca utama penyakit jantung serta menurunkan tekanan darah dan tahap kolesterol LDL (jahat) dan meningkatkan tahap kolesterol HDL (baik).
  • ResV Untuk Tahap gula Darah Yang Sihat – Menurunkan tahap gula darah semasa berpuasa, meningkatkan toleransi glukosa dan meningkatkan kepekaan insulin.
  • ResV Untuk Menyokong Detoks Yang Berkesan  – Meningkatkan kesihatan hati dengan mengawal stress dalaman badan, mengurangkan kemerahan dan pembengkakan, dan mengurangkan kematian sel pada hati9 dan menyerupai kesan positif berpuasa atau diet rendah kalori, yang boleh membantu menurunkan berat badan.
  • ResV Untuk Fungsi Otak Yang Sihat – Pengambilan jus anggur setiap hari selama 12 minggu11 meningkatkan memori orang dewasa yang mengalami masalah mental ringan. Pengambilan polifenol setiap hari secara konsisten meningkatkan aliran darah ke otak, meningkatkan ingatan dan daya tumpuan.

Manfaat ResV Shaklee

  • ResV Untuk Meningkatkan Tenaga dan kekuatan Otot – Mempercepatkan penghasilan mitokondria, penjana utama tenaga badan anda. Ia juga meningkatkan jisim otot dan penghasilan semula otot dikalangan individu yang berusia, terutamanya apabila diamalkan bersama dengan senaman.
  • ResV Untuk Perkembangan Sel Yang Sihat – Polifenol adalah salah satu daripada sebatian untuk mengurangkan risiko kanser kerana ia dipercayai menghalang pertumbuhan dan perkembangan pelbagai sel-sel kanser.
  • ResV Untuk Memelihara dan menyokong Kesihatan Sendi – Mengelakkan penipisan dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi.Melalui kajian secara klinikal, pengambilan polifenol secara konsisten membantu meningkatkan fungsi sel dengan membuatkan sel-sel kelihatan lebih muda dan bertahan lebih lama. Bila sel-sel menjadi sihat, anda pun sihat.

ResV Shaklee Bantu Masalah Seks Selepas Bersalin

Bahan didalam ResV iaitu Chibulic Myrobalan adalah salah satu bahan RAHSIA yang membantu naikkan nafsu, tenaga dalaman seks wanita dan lelaki. tingkatkan nafsu seks.

Menurut PIORLIVING

Enhancing Sexual Health

Chebulic Myrobalan Fruit (Haritaki) has long been used as an aphrodisiac in India. Haritaki is a powerful Rasayana herb, and can be used to bring balance to the different energetic channels of the body ensuring good reproductive health and virility. It is also a potent libido booster.

tingkatkan nafsu seks Seks Selepas Bersalin
tingkatkan nafsu seks Seks Selepas Bersalin
tingkatkan nafsu seks Seks Selepas Bersalin
tingkatkan nafsu seks Seks Selepas Bersalin
tingkatkan nafsu seks
tingkatkan nafsu seks
tingkatkan nafsu seks
testimoni nafsu seks
vitamin cinta shaklee
alfalfa keputihan
alfalfa hubungan intim
grip suami puas shaklee
alfalfa keputihan

Jangan biarkan masalah Seks Selepas Bersalin berpanjangan sehingga memberi efek kepada rumahtangga anda. Nampak biasa tapi inilah punca utama meruntuhan rumah tangga

Bagaimana nak Order Supplement ini?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *