Pneumonia Radang Paru Paru Sembuh

Pneumonia Radang Paru Paru Sembuh

SATU daripada 10 kematian dalam kalangan lelaki dan wanita di Malaysia dilaporkan pada 2021 adalah disebabkan oleh penyakit Pneumonia radang paru-paru. Di Malaysia, pneumonia adalah punca utama kematian kedua selepas penyakit jantung koronari. 

Sebanyak 13,817 (18.2%) kematian disebabkan oleh Ischaemic heart diseases adalah dalam kalangan lelaki, manakala sebab kematian utama bagi perempuan adalah pneumonia iaitu 7,201 (14.3%).

Ketua Perangkawaan Malaysia, Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin berkata, sakit jantung koronari merupakan sebab kematian utama bagi semua kumpulan etnik utama di Malaysia yang mana Melayu (17.3%), Cina (14.7%) dan India (21.1%) kecuali bumiputera lain yang merekodkan pneumonia (11.5%) sebagai sebab kematian utama.

Apa itu Pneumonia Radang Paru Paru?

Pneumonia adalah jangkitan pada paru-paru kita yang menyebabkan pembengkakan tisu halus paru-paru. Kita juga boleh bercakap tentang orang yang mempunyai ‘jangkitan dada’ atau jangkitan saluran pernafasan yang lebih rendah (‘LRTI’), yang mana kedua-duanya mungkin radang paru-paru.

Pneumonia boleh menjadi serius dan menyebabkan komplikasi yang mengancam nyawa seperti sepsis ataupun terdapatnya nanah di dalam paru-paru. Pneumonia berpunca daripada virus, bakteria dan adakalanya kulat. Tindak balas sistem imun tubuh terhadap jangkitan oleh mengakibatkan keradangan tisu alveoli – kantung kecil di dalam paru-paru di mana gas-gas ditukar

Apa yang menyebabkan pneumonia?

Pneumonia ialah jangkitan yang berpunca daripada mikrob ataupun kuman. Mikrob ini terdiri daripada:

  • Bakteria: Terdapat beberapa jenis bakteria yang boleh menyebabkan radang paru-paru. Kebanyakan komuniti yang diperolehi disebabkan oleh bakteria. Pneumonia bakteria biasanya boleh dirawat dengan baik dengan kursus antibiotik.
  • Virus: Jenis virus yang paling biasa yang menyebabkan pneumonia pada orang dewasa adalah virus influenza atau ‘selesema’. Virus tidak terjejas oleh antibiotik. Pada kanak-kanak, pneumonia biasanya disebabkan oleh virus yang dipanggil ‘RSV’.
  • Kulat: Pneumonia juga boleh berkembang daripada jangkitan yang didapati apabila anda bernafas di dalam spora kulat-kulat tertentu. Hal ini sangat jarang berlaku, tetapi apabila ianya berlaku, mereka yang mempunyai sistem imun terjejas lebih cenderung untuk mendapatkannya.

Tanda-Tanda dan Gejala Pneumonia

Antara tanda-tanda umum pneumonia termasuklah rasa sakit, mual serta letih. Sesetengah individu mungkin mengalami tanda-tada jangkitan yang lebih spesifik seperti demam dan ada juga yang mengalami kekeliruan.

Tanda-tanda spesifik yang menandakan jangkitan dada atau masalah pernafasan akut adalah:

  • Batuk, terutamanya jika anda mengeluarkan kahak yang pekat
  • Sesak nafas ketika bersenam dan adakalanya juga ketika berehat
  • Sakit dada, yang boleh bertambah teruk apabila bernafas dan batuk

Doktor atau pakar penjagaan kesihatan yang lain boleh memeriksa lebih banyak tanda-tanda jangkitan dengan mengukur kadar oksigen, mendengar bunyi nafas anda atau dengan memerhatikan tanda-tanda penting seperti tekanan darah dan kadar degupan jantung.

VIVIX Untuk Bantu Pneumonia Radang Paru Paru Cepat Sembuh

6 Bulan Amalkan VIVIX

1. VIVIX 

Vivix mengandungi polifenol yang bertindak untuk mengurangkan radang pada paru-paru dan membantu perbaiki sel-sel paru-paru yang rosak dan sebagai anti-oksidan untuk mengelakkan paru-paru bertambah parah.

  • Vivix adalah vitamin yang bantu lengkapkan nutrisi dan sel sel badan bila sihat, kuat akan sendiri berfungsi membaiki paru paru.
  • Vivix bukan ubat dan jika anda sedang mendapatkan rawatan doktor sila teruskan rawatan doktor dan makan ubat doktor.
  • Vivix masih boleh diambil sebagai minuman kesihatan.

Bagaimana Resveratrol di Dalam Vivix Bertindak?

1. Meningkatkan proses biogenesis mitokondria  – Apabila gula berjaya dibawa masuk ke dalam sel, gula ini akan diproses oleh mitokondria yang berfungsi sebagai “stesen janakuasa tenaga” di dalam sel. Pada masa yang sama, resveratrol membantu meningkatkan bilangan mitokondria melalui biogenesis mitokondria. Ini akhirnya akan meningkatkan jumlah tenaga yang dihasilkan dan menjadikan pengamal Vivix lebih bertenaga. peningkatan cellular energy

2. Memperlahankan proses inflamasi/keradangan – Resveratrol, anthocyanin daripada ekstrak Elderberry dan polifenol-polifenol lain di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan yang efektif dalam menghalang pembentukan radikal-radikal bebas. Radikal bebas adalah punca utama berlakunya kerosakan sel melalui proses inflamasi dan apabila proses ini dapat diperlahankan, kerosakan yang lebih teruk pada paru-paru dapat dihentikan.

3. Melambatkan proses pembentukan protein AGE – Dengan membantu melambatkan penghasilan protein AGE yang terhasil akibat kerosakan sel, pelbagai turutan proses yang membawa kepada penuaan dan penyakit-penyakit kronik termasuklah kerosakan pada struktur paru-paru dapat diperlahankan.

4. Melindungi sel dari kerosakan DNA – Sebarang penghasilan sel adalah berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada DNA.Jika DNA rosak, sel-sel yang terhasil adalah tidak sihat dan tidak dapat menjalankan tugas dengan efektif.

Dah tak batuk berdarah dah

3 hari lepas, seorang customer nak beli Vivix untuk adiknya. Kena jangkitan kuman dalam paru-paru. Darah penuh dah sebelah paru-paru. Batuk berdarah. Dah seminggu kat hospital, doktor nak tambah antibiotik lagi kuat sebab nampak worse. Hampir kena tebuk keluarkan cecair.

Semalam dia telefon. Nak beli Vivix lagi. Untuk pesakit sebelah katil adiknya pula.

Bila ditanya, macammana keadaaan adik. Alhamdulillah, dah improve sangat katanya,

Sampai ke hospital semalam, sempat berborak dengan adiknya. Katanya sebelum makan Vivix, bila batuk aje mesti berdarah. Darah fresh merah pulak tu.

Baring mengiring pun darah boleh keluar dari mulut begitu sahaja.

Alhamdulillah, lepas ambil megadose Vivix, esoknya dah tak ada darah bila batuk. Keadaan dah improve sangat-sangat dengan kuasa Allah.

Masa sampai hantar Vivix, ibunya tanya ‘satu je ke?’. Rupanya bukan seorang pesakit dalam wad tu yang berminat nak beli. Ada dua orang lagi. Mungkin nampak improve adik ni banyak sangat.

Kisah Puan Rahimah Koma dan vivix bantu Pneumonia cepat sembuh dan kini lebih sihat

Pneumonia Cepat Sembuh
Pneumonia Cepat Sembuh Pneumonia Radang Paru Paru

December 2020, allah uji severe pneumonia, masuk ICU dan di intubate. Taktahu punca, sekelip mata jadi dan sekelip mata juga progress sembuh.

Doktor cakap “lepas ni awak tak normal dah seperti sebelum ni”. Banyak lagi la negatif yang di sampaikan. Namun Kak imah nekad aku nak sihat.

Doktor bagi antibiotik, dan Dari katil hospital tu kak imah telan vivix, esp, nutriferon, vitamin c, bcomplek, omega.

Miracle happen, Allah pelihara amazingly selepas sebulan pi check up, kak imah kembali sihat beyond dari apa yang doktor tafsirkan. Seperti mati hidup semula. Doktor pun heran paru paru puan jadi elok cepat pulak.

Now i”m taking shaklee for health dan di teruskan misi sebarkan manfaat & lebih ramai lagi dapat kesihatan lebih baik.

Pengalaman Orang lain juga

Pneumonia Cepat Sembuh
Pneumonia Cepat Sembuh Pneumonia Radang Paru Paru
Pneumonia Radang Paru Paru
Pneumonia Radang Paru Paru
Pneumonia Radang Paru Paru

VIVIX BUKAN UBAT UNTUK MENGUBATI MERAWAT MANA MANA PENYAKIT

Dingatkan ye vivix adalah kategori food yang bantu beri nutrisi pada badan. Bukan ubat atau rawatan

JOM DAPATKAN VIVIX UNTUK BANTU PNEUMONIA RADANG PARU PARU SEMBUH CEPAT

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,Puncak Alam, Saujana Utama, Elmina, Meru , Kapar,Setia Alam, Bandar Bukit Raja

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com

www.wasap.my/60133612717

Dingatkan VIVIX ini adalah jus minuman dari buahan tumbuhan terpilih yang melalui pelbagai kajian oleh saintis Shaklee. ianya BUKAN UBAT untuk MERAWAT Penyakit. UBAT RAWATAN doktor sila teruskan ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *