Petua Untuk Hamil. Berjaya Hamil Selepas Amalkan Ini

Petua Untuk Hamil. Berjaya Hamil Selepas Amalkan Ini

Sudah lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan zuriat? masih mencuba pelbagai cara untuk hamil? Mari saya kongsikan petua untuk hamil dan supplement Shaklee yang membantu untuk cepat hamil. Ianya berkesan sebab saya sendiri pun pernah ttc 4 tahun Alhamdulillah berjaya hamil

Hampir semua pasangan suami isteri mahukan bayi dilahirkan tidak lama selepas berkahwin. Biarpun ada yang terpaksa ditangguhkan atas faktor tertentu, kedatangan bayi mereka tetap dinantikan. Malangnya, tidak semua pasangan bertuah. Ada pasangan yang terpaksa menunggu kehamilan dalam tempoh yang lama, sehingga bertahun-tahun. Jika ini berlaku, anda perlu segera berjumpa pakar sakit puan berhubung punca dan punca kesukaran untuk hamil, baik pada lelaki mahupun wanita.

7 PUNCA UTAMA WANITA TIDAK SUBUR

Sepasang suami isteri dikatakan mengalami kemandulan jika isteri tidak hamil selepas 12 bulan berkahwin. Biasanya kemandulan berlaku apabila isteri telah mengandung, tetapi mengalami keguguran. Namun, terdapat syarat lain yang menyukarkan pasangan untuk mendapatkan zuriat.

7 PUNCA UTAMA WANITA TIDAK SUBUR

Kesuburan seseorang wanita berkait dengan keupayaan mengeluarkan telur atau benihnya.

Benih perempuan akan keluar sekali dalam satu pusingan haid dan pada waktu tertentu sahaja.

Terdapat beberapa cara atau kaedah bagi menentukan seseorang wanita itu mengeluarkan benih atau tidak dan bilakah masanya benih tersebut keluar.

Waktu mengeluarkan benih inilah waktu subur. Oleh itu bagi pasangan yang inginkan cahaya mata, inilah masa yang sesuai untuk melakukan aktiviti seksual.Antara penyebab utama wanita mengalami masalah infertiliti ialah:

1.Stres

Stres akibat gaya hidup seharian dan pekerjaan memainkan peranan besar dalam masalah ketidaksuburan.Ianya bakal menyumbang kepada gangguan hormon dan ovulasi, menurunkan produktiviti dan frekuensi hubungan suami isteri.

2.Masalah ovulasi

Ada wanita yang mempunyai masalah kegagalan untuk mengeluarkan telur daripada kilang ovari pada waktu tertentu ataupun dikelani sebagai masalah ovulasi.Ia biasanya disebabkan oleh gangguan hormon wanita.Keadaan ini bakal membawa kepada suatu keadaan yang dinamakan “polycystic ovary” di mana wanita ini akan mempunyai ovari yang bengkak disebabkan telur yang terperangkap.Masalah gangguan pengeluaran telur ini juga mungkin boleh disebabkan oleh kandungan hormon susu ataupun prolactin yang tinggi ataupun dipanggil ‘hyperprolactinemia’dan juga masalah tiroid (hipo atau hipertiroid).

Wanita yang mengalami masalah ini biasanya menunjukkan gejala haid yang tidak teratur, seperti jarang-jarang berlaku ataupun tidak datang langsung dan juga meningkat berat badan.

3.Saluran telur tersumbat

Saluran telur yang tersumbat menyebabkan sperma tidak mampu bertemu dengan sel telur sehingga menghalang dari terjadinya kehamilan.Pakar akan melakukan pemeriksaan seperti x-ray atau melalui kaedah laparoskopi bagi mengesan masalah ini.

Tiub Tersumbat berjaya Hamil.baca SINI

4.Telur yang tidak normal/lemah

Walaupun ovari mempunyai beribu- ribu telur, namun tidak semua dari telur ini sesuai untuk disenyawakan kerana bersifat lemah ataupun abnormal.Telur perlu berada dalam bentuk yang normal, sihat untuk berjaya disenyawakan. Sekiranya anda mempunyai kualiti telur yang tidak baik, sukar untuk anda hamil.

5.Kelainan pada sel Telur

Kelainan pada sel telur dapat mengakibatkan infertiliti yang umumnya merupakan manifestasi dari gangguan proses pelepasan sel telur (ovulasi).Lapan puluh peratus penyebab gangguan ovulasi adalah sindrom ovarium polikistik. Gangguan ovulasi biasanya direfleksikan dengan gangguan haid. Haid yang normal memiliki tempoh antara 26-35 hari, dengan jumlah darah haid 80 cc dan lama haid antara 3-7 hari.Jika haid anda tidak seperti yang dinyatakan,lakukan pemeriksaan segera ke doktor.

6.Endometriosis

Secara saintifiknya endometriosis menjelaskan mengenai selaput rahim yang tumbuh di luar daripada rahim seperti usus, pundi kencing, salur kencing, tiub falopian dan bahagian lain di luar kawasan pelvik.Ianya bukan senggugut, tetapi senggugut yang teruk ialah simptom endometriosis.Masalah ini menyumbang 1/3 daripada punca ketidaksuburan di kalangan wanita. Pesakit akan mengadu mengenai kekejangan, kesakitan bahagian bawah belakang dan pelvik manakala kesakitan itu makin teruk dari semasa ke semasa.

7.Berat badan berlebihan

Menurut kajian yang dilakukan,berat badan berlebihan mampu mengugat kesuburan seseorang wanita.Jadi,jaga berat badan anda dengan mengamalkan pemakanan seimbang dan juga bersenam.  Tisu lemak yang berlebihan atau dikenali sebagai adipose menghalang telur yang matang dihasilkan untuk berlaku persenyawaan bagi wanita yang ingin hamil secara normal.

Petua Untuk Hamil. Berjaya Hamil Selepas Amalkan Ini

Petua Untuk Hamil

RESVERATROL UNTUK WANITA – Resveratrol melindungi telur yang belum atau hampir matang dari kesan radikal bebas. Apabila telur dilindungi ini selamat dari rosak, ia meningkatkan peluang yang lebih tinggi untuk survive, membesar dan disenyawakan.

RESVERATROL UNTUK LELAKI – Resveratrol melindungi dan memperbaiki kualiti sperma. Sekiranya sel sperma mempunyai kecacatan, Vivix membantu untuk memperbaiki sperma supaya kecacatan tidak berulang. Vivix juga memberi tenaga kepada sperma.

MACAM MANA RESVERATROL MEMBANTU UNTUK SUBUR?

Petua Untuk Hamil


RESVERATROL ni membantu untuk kesuburan dimana :-

1)detox tubuh dari segala toksin yg menyebabkan penyakit dan merendahkan tahap kesihatan seseorang untuk pregnant.

2)bertindak sebagai anti-radang dimana mencegah segala masalah keradangan yang melibatkan organ wanita.
Contoh: endometritis. Jangkitan pada rahim.

3)melancarkan peredaran darah.

4)bertindak sebagai antioksida untuk meneutralkan radikal bebas yang merosakkan sel termasuk sel rahim dan sebagainya.

5)bertindak untuk memelihara ovari dan oocytes yang bakal menjadi ovum/telur wanita supaya sempurna dan berkualiti. (Reverse oocyte biological age)

6)Kajian menunjukkan reseveratrol membantu wanita yang mengalami masalah endometriosis, cyst, fibroid dan kanser rahim atau kanser payudara.

Betul Ke Petua Untuk Hamil Ni Berkesan?

Petua Untuk Hamil

BERJAYA HAMIL selepas 13 Tahun menanti zuriat dengan izin Allah ❤

Alhamdulillah, syukur Ya Allah

Sesungguhnya Engkau yg Maha Baik😭😍😍😍

Umur 46 tahun

Konsisten 3 ni:

✅ GLA

✅ ResV

✅ B complex

Customer ni sebenarnya cari Shaklee sebab dok tor kata dah Pre Menopause.

So,ambil pro duk utk stabilkan mood , kurangkan simptom Menopause , stabilkan hormon.

Bagi GLA , Bcomplex dan Res v.

Alhamdulillah lepas konsisten ResV 3 botol period dia datang.

Tiba2 dia mesej dia pregnant ,yang dia ingat dah Menopause🤰

Jadi,,

Memang rezeki Tak disangka2 buat mereka suami isteri.

3 bulan dia consume set ni.

Petua Untuk Hamil
Petua Untuk Hamil
Petua Untuk Hamil

NAK ORDER RESV VIVIX

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com

www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *