Pengalaman Saya Makan Omega Guard Shaklee

Pengalaman Saya Makan Omega Guard Shaklee

Pengalaman Saya Makan Omega Guard Shaklee ? Pernah dengar omega guard shaklee tak? Omega ni minyak ikan. Rasanya ramai yang pernah makan fish oil terutama masa pregnant. Fish oil memang bagus untuk otak, kolestrol. Dan jangan tak tahu minyak ikan bagus untuk turunkan berat. Ni minyak ikan special bukan minyak goreng ikan ye

Ainul nak berkongsi pengalaman ainul makan omega guard. Bukan ainul je makan tapi seisi keluarga. Anak, husband pun makan. So 1 botol untuk 1 family. Malah mertua, adik beradik pun makan.

Batuk ketika hamil

Ainul start konsistent makan omega masa pregnantkan maryam. Masuk je 12w terus makan. Asalnya makan sebab ada batuk. 2minggu batuk teruk. Stress batuk time pregnant ni. Risau pun ada. Sebab kawan kakak ipar batuk teruk masa pregnant sampai air ketuban pecah. Anak premature. Ada kawan juga batuk teruk sampai keguguran. Bukan boleh main-main ye.

Omega ni memang bantu clearkan paru paru kita. Makan je esoknyer batuk sampai keluar kahak berketul-ketul. Tak tipu ni pengalaman sendiri. Arreessa pun kalau batuk, selsema ainul bagi makan omega. Arreessa kunyah je. Kalau anak tak boleh telah pecahkan minyak omega masukkan ke dalam susu dia.

Bagus untuk otak bayi & kanak-kanak

Ainul bagi Arreessa makan masa dia 2tahun. Memang feberet dia la. Sampai kena sorok omega tu. Kalau tak dia makan banyak. kesan buruk nya cirit birit. Omega ni panas sikit. kalau over dose akan cirit birit je

Masa pregnant kan maryam, ainul lebih konsistent makan. Alhamdulillah Maryam sihat, jarang sakit. Baru 2 bulan respon dia sangat bagus. Suka nak borak. Suka tengok tv. discovery channel lagi. takde la tu babah dia tengok.Maryam pun tengok sekali

ikut kakak layan upin ipin. macam faham je apa yang upin ipin cakap.

Berat badan turun

Ni mama Arreessa & Maryam paling suka. hehe. Dulu sebelum pregnant bukan main susuh nak turunkan berat. Sekali masa pregnant makin kurus pulak.  Mulanya takut jugak berat turun berat baby pun turun.Alhamdulillah Maryam lagi lagi berat dari Arreessa. Kepada sesiapa yang belum pernah cuba Omega guard ni WAJIB la cuba. pasti jatuh cinta 🙂 Pengalaman Saya Makan Omega Guard Shaklee

6 sebab kenapa perlu memilih Omega Guard Shaklee ini

1. Omega Guard Shaklee adalah terbaik dipasaran kerana ianya bergred farmaseutical, maksudnya Omega yang terkandung didalamnya adalah tulen dan selamat. Kebanyakan omega dipasaran mengandungi banyak lemak ikan (tidak tulen)

2. Omega Guard Shaklee terbaik dipasaran kerana ianya disuling sebanyak 3 peringkat untuk menyingkirkan TOKSIN merbahaya. seterusnya menghasilkan kandungan omega-3 yang tulen dan PEKAT. Tujuannya untuk memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar.

Minyak ikan yang lain dipasaran melalui proses penyulingan sebanyak 1-2 kali sahaja kerana proses ini melibatkan kos yang tinggi.

3. Omega guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana mengandungi kepekatan EPA & DHA paling tinggi, boleh cek sendiri di farmasi.. adakah yang boleh tandingi 546mg EPA dan 360mg DHA?

4. Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak Omega -3 tulen, termasuklah EPA, DHA, ALA, DPA, Omega-6, Omega-9 dan Omega-11.

Khasiat bagi setiap 3 kapsul Omega Guard bersamaan dengan 1 ekor ikan yang sihat.

5. Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana ia mempunyai bau dan kesan hanyir yang MINIMA, maksudnya … kalau sendawa, tidaklah rasa mau muntah atau berbau.

6. Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana mendapat pengiktirafan daripada persatuan ‘Friends of The Sea’. (sila roger mr. google yer) maksudnya… Syarikat Shaklee sendiri menggunakan teknologi satelit (bukan main rembat yer) untuk memilih dan menangkap ikan yang telah matang dan tidak bertelur bagi memastikan sumber Omega-3 tidak pupus dari dalam laut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *