Set Keputihan Shaklee Elak Sukar Hamil Sperma Mati

Set Keputihan Shaklee Elak Sukar Hamil Sperma Mati

Kenapa wajib beli Set Keputihan Shaklee ? Bagaimana Keputihan Busuk Gatal Punca Sukar Hamil Matikan Sperma? Bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan akan menyerap masuk ke dalam faraj seterusnya menyerang kawasan penghasilan ovum. Apabila kawasan atau kilang ini terganggu, sudah pasti ovum yang terhasil mempunyai masalah dari segi keabnormalan. Ovum yang tidak normal tidak akan mampu bertahan lama atau boleh dikategorikan sebagai cacat.

Yang keduanya, keputihan yang terhasil menyebabkan penyumbatan berlaku pada leher faraj. Sperma akan berhadapan kesukaran untuk menembusi leher faraj sekiranya terdapat keputihan yang banyak. Selain itu, kulat atau bakteria yang ada di sekitar faraj juga boleh mengganggu kualiti sperma yang memasuki faraj.

Masalah Keputihan

Lazimnya, keputihan yang berwarna jernih atau keputihan-putihan dianggap normal. Ia menandakan tiada jangkitan berlaku. Tetapi jika ia berubah warna menjadi kekuningan atau kehijauan, disertai dengan radang, kegatalan serta bau yang hanyir menandakan jangkitan ada berlaku. Candida merupakan bakteria yang selalu menyerang wanita yang mengalami masalah keputihan. Simptom-simptom keputihan yang dijangkiti bakteria atau kuman:

  • keputihan berwarna kuning pekat atau hijau
  • gatal yang amat sangat
  • berbau busuk atau hanyir
  • tidak selesa ketika bersama suami
  • terpaksa memakai panty liner setiap hari

punca keputihan

Masalah Faraj Berbau

Keputihan yang keluar dari faraj berfungsi sebagai proses pembersihan sistem reproduktif wanita yang membantu untuk menjaga kawasan keintiman supaya bersih dan lembap serta mengurangkan jangkitan bakteria daripada berlaku. Masalah keputihan bergantung kepada masa dalam kitaran haid. Adakalanya berwarna putih jernih atau susu, tebal, melekit, licin dan mungkin berbau

  • Bau seperti roti basi: jangkitan kulat biasanya menyebabkan gejala seperti kegatalan atau kesakitan semasa buang air kecil tanpa disertai bau. Apabila vagina berbau seperti ragi atau roti kemungkinannya anda menghadapi jangkitan punca daripada kulat.
  • Bau busuk: bau ini terjadi apabila tampon yang digunakan terperangkap di dalam vagina dan hanya boleh dikeluarkan oleh doktor pakar. Penggunaan tampon untuk tempoh yang sangat lama tanpa digantikan dengan tampon yang baru boleh mengakibatkan penyakit yang teruk seperti sindrom kejutan toksik (“toxic shock syndrome”).
  • Bau hanyir seperti ikan: bau ini boleh menanda dua jenis jangkitan faraj iaitu vaginosis bakteria dan “trichomoniasis”. Vaginosis bakteria adalah akibat pertumbuhan bakteria yang berlebihan sehingga menyebabkan gangguan kepada keseimbangan pH di dalam faraj. Jika bau ini menjadi lebih kuat selepas hubungan seksual, kemungkinannya anda mengalami vaginosis bakteria. “Trichomoniasis” pula jangkitan yang mengeluarkan bau hanyir bersama gejala seperti lendiran berwarna kehijauan dan kesakitan semasa membuang air kecil.
  • Bau musky/kasturi: bau vagina ini adalah paling kuat. Bau ini sering berlaku apabila anda berpeluh dengan banyak, memakai seluar dalam yang terlalu ketat atau seluar dalam yang berbahan sintetik.
  • Bau seperti logam: bau ini dikeluarkan semasa haid. Bau logam ini terhasil daripada kombinasi bau darah dan bau semulajadi faraj.
  • Bau seperti cecair peluntur atau klorin: bau vagina ini adalah normal dan selalunya disebabkan oleh penggunaan kondom atau pelincir semasa hubungan seksual.
  • Bau manis atau bau bawang putih: punca bau faraj ini pula ialah disebabkan makanan yang dimakan. Sekiranya anda makan buah asam seperti limau atau nanas, vagina akan berbau manis. Pengambilan makanan yang mengandungi banyak bawang merah, bawang putih, atau brokoli boleh menyebabkan vagina berbau begini.

Atasi Masalah Keputihan Busuk

Antara perkara yang anda boleh lakukan untuk mengelak Busuk Gatal Punca Sukar Hamil Matikan Sperma adalah :-

  • Sentiasa memastikan bahagian faraj dalam keadaan bersih dan kering.
  • Elakkan penggunaan pembersih faraj yang mengganggu kestabilan PH atau menyebabkan kegatalan.
  • Sentiasa menukar atau mengganti tuala wanita ketika menstruasi (haid).
  • Gunakan pelapik seluar dalam (panty liner) pada saat yang diperlukan saja. Elakkan juga pemakaian seluar dalam yang ketat dan diperbuat daripada satin.
  • Jangan guna sebarang produk wangian seperti bedak atau ubat sembur pada bahagian faraj.
  • Elakkan pengambilan ubat secara berterusan tanpa nasihat doktor.
  • Kurangkan pengambilan makanan yang mempunyai kandungan gula yang tinggi.
  • Amalkan gaya hidup sihat dengan mengelakkan aktiviti seks rambang atau hubungan kelamin dengan lebih daripada seorang.
  • Elakkan kehadiran benda asing di dalam faraj seperti kondom yang tertinggal selepas aktiviti seks.
  • Basuh bahagian sulit dengan air bersih dan buang air kecil selepas aktiviti seks.
  • Berjumpa pegawai perubatan dengan segera dan melakukan pemeriksaan vagina jika ada tanda yang dinyatakan di atas.
  • Melakukan aktiviti yang menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan seperti melancong.

set keputihan shaklee murah

Set Keputihan Shaklee

1. Alfalfa Complex

  • Mengurangkan rasa gatal akibat jangkitan cengan cepat.
  • Menghilangkan bau busuk pada faraj.
  • Membuang toksik dalam tubuh.
  • Tubuh lebih kuat melawan jangkitan kuman.

2. Garlic Complex ( Anti-biotik Semulajadi )

  • Menghalang jangkitan kuman dan kulat pada faraj.
  • Menghilangkan keputihan dengan cepat.
  • Mengimbangi tahap gula pesakit diabetis dan mengurangkan keputihan.

3. Gla Complex 

  • Menstabilkan hormone wanita dan pada masa yang sama membantu menghalang bakteria daripada merebak
  • Pengurangan bakteria ini akan mengurangkan masalah keputihan

Kenapa Alfalfa Complex Shaklee Power ?

Actually alfalfa tu lelaki dan wanita boleh amalkan.Kat bawah ni saya listkan kebaikan-kebaikan Alfalfa yang lain untuk tatapan anda semua.

  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat athma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Membuang angin dalam badan
  20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan

Testimoni Rawat Keputihan Dengan Alfalfa

Testimoni Rawat Keputihan Dengan Alfalfa

Saya dah amalkan makan Alfalfa Complex ni selama 1 bulan. Iaitu masa saya jadi Shaklee Distributor pada bulan lepas. Emm segan juga nak share ni sebab ia membabitkan hal kaum-kaum wanita. Tapi sharing is caring kan, so malu tu letak jauh-jauh sat..Actually, dulu saya ada mengalami masalah keputihan yang tidak berapa teruk. Tapi since mengandungkan *****, keputihan menjadi semakin banyak dan semakin teruk.

Keputihan ni sebenarnya adalah satu jenis jangkitan. Sehinggakan bila ***** selamat dilahirkan, baby saya kena diwarded kan sebab doktor nak monitor keadaan baby. Sebab doktor takut ketika baby lahir, keputihan tu beri infection tak elok pada baby. Risau sangat2 hanya Allah yang tahu. Yela, disebabkan diri saya, baby pula yang kena..emmm..Alhamdulillah,pada result doktor tiada any infection pada *****.

Selepas beberapa bulan masuk kerja semula, saya dah kuat dan sihat untuk mengGoogle, saya nekad untuk cari solution supaya keputihan tersebut hilang dan takkan memberi masalah pada saya dan baby seterusnya (jika ada rezeki lagi pada masa akan datang). Google punya google,saya jumpa majoriti testimonial pengguna mengatakan kebaikan Alfalfa Complex produk dari Shaklee. Why not mencuba kan, bukan sampai beribu ringgit pun harga dia.

Asalkan kesihatan saya dan baby terjamin. Sehari boleh ambil maximum 10 biji. Tapi saya cuba sedikit demi sedikit dulu. Saya try 2 biji masa 1st consume dan semakin bertambah dari hari ke hari. Dan dalam seminggu tu, masalah keputihan dah semakin berkurang dan rasa badan makin bertenaga.Alhamudlillah, now keputihan dah takde, so tak perlu dah pakai panty liner. Jimat duit tak perlu beli panty liner lepas ni.Hihi.

Makan Alfalfa Makin Teruk ?

Sejak bersalin anak kedua ni masalah keputihan makin teruk, menjadi jadi. Adakah sebab bersalin normal? Anak 1st dulu bersalin czer takde pulak..Serius sangat tidak selesa ok. Pantyliner tukar banyak kali. Underwear pun terpaksa bertukar ganti. Nak cerita pun malu ok. Sangat sangat tidak selesa. Nasib baik tak berbau. Ada wei keputihan yang teruk sampai berbau busuk. Husband pun boleh lari ok. Diri sendiri pun tak selesa.. Malu dengan husband uolss

Ternampak iklan pasal merawat keputihan dengan alfalfa shaklee . Testimonial semua bombastik la kan. Teruja nak mencuba. harga pun murah je. 330bj RM53 je. Murah giler kot. Aku makan 3bj mengikut nasihat penjual. Selepas makan keputihan makin teruk. Lebih teruk lagi asyik nak membuang je. Lagi teruk aku sampai bengkak susu. Stresss !! ni dia botol Alfalfa tu. Beberapa hari makan keputihan MAKIN TERUK… Lagi rasa taknak keluar rumah. Nak berjalan pun tak selesa ok. Terasa macam kencing yang keluar tapi rupanya keputihan.Adoiiii !!

Ni aku geram ni…. Makin makan makin teruk jadinya.. Takpa teruskan makan….Suatu hari aku terdapat idea ..hahaha. Aku ambil 3biji Alfalfa Shaklee tapi aku tak makan… aku pecahkan dan bancuh dengan air suam. buat apa? Aku basuh bahagian sulit dengan alfalfa yang dipecahkan tadi. Aku berani sebab ni vitamin. takde kesan sampingan kan.. bukan over claim tapi aku punya kisah benar..

Berapa kali aku buat? Sekali je.. saja try cuba test. HASILNYA?? Aku pun tekejut sebab keputihan tetiba TIADA.. Hilang p mana pun tak tau… Alhamdulillah dah tak pakai pantyliner dah. Happy sakannnnn. Tak sia sia experiment aku. Korang yang ada masalah keputihan teruk tu mai la cuba.. bukan tu je tau yang aku dapat..Perut aku sedikit kempis. sekian terima kasih. Apa lagi dok sengih sengih. p beli cepat. Contact aku kalau hangpa nak order vitamin untuk atasi masalah keputihan makin teruk nih.

Testimoni Terbaik Set Keputihan Shaklee

faraj berbau keputihan teruk

set keputihan shaklee buk siti

testimonial set keputihan shaklee

set keputihan shaklee bagus

Seorang suami pernah call kami mengadu yang isterinya ada masalah sangat teruk sampai berbau busuk 

Nak tunggu lagi ke kalau suami dah complaint busuk? sampai suami tidak bernafsu untuk bersama kita?

Jom Order Set Keputihan Shaklee

Boleh hubungi saya di 013-3612717 atau klik link ini >www.wasap.my/60133612717/keputihan

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set keputihan shaklee mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com

Leave a Reply

Open chat