DTX Complex Shaklee Detox Rawat Masalah Hati Rosak

DTX Complex Shaklee Detox Rawat Masalah Hati Rosak

DTX Complex Shaklee adalah suppliment yang dapat membantu meningkatkan kesihatan hati. Banyak dikalangan kita sekarang menghidapi penyakit hati… Bukan sakit hati yer. Meh kita lihat

Kenapa Tidur Lambat Punca Utama Kerosakan Hati ?

Jom lihat, apa jadual “Kerja Hati” dan apa kaitannya dengan kerosakan hati; Malam 9 – 11 malam: adalah masa untuk menghapuskan bahan kimia yang tidak perlu / toksik (detoxification) dari sistem antibodi (lymph nodes). Ini tempoh masa yang sesuai untuk relaks dan bersantai. Jika pada masa ini suri rumah yang masih dalam keadaan “bekerja” seperti membasuh pinggan atau mengawasi anak-anak membuat kerja rumah mereka, ini akan memberi kesan negatif pada kesihatan.

Malam 23:00-1:00: Proses detoxification di dalam hati, dan sebaik-baiknya dilakukan dalam keadaan tidur nyenyak.

Awal pagi 1:00 – 3:00: proses detoxification di hempedu, juga dilakukan ideaI dalam keadaan tidur nyenyak.

Awal pagi 3:00 – 5:00: detoxification dalam paru-paru. Waktu ini, kita kadang-kadang akan batuk dan boleh mengakibatkan batuk teruk juga kepada mereka yang mengalami masalah batuk pada waktu ini. Oleh kerana proses detoxification telah sampai ke saluran pernafasan, tidak perlu mengambil ubat batuk supaya tidak mengganggu proses penyingkiran toksin.

Pagi 5:00 – 7:00: detoxification di usus besar, anda perlu mengosongkan usus anda.

Pagi 7:00 – 9:00: Penyerapan nutrien di dalam usus kecil, anda harus mempunyai sarapan pada masa ini. Sarapan harus lebih awal, sebelum jam 6.30 pagi, bagi mereka yang sakit. Sarapan sebelum 7:30 adalah sangat memberi manfaat kepada mereka yang ingin kekal cergas. Mereka yang selalu meninggalkan sarapan, perlu mengubah tabiat mereka, dan ia masih lebih baik untuk makan sarapan lewat sehingga 9 -10 pagi, bukan tidak makan sama sekali.

Tidur sehingga lewat dan bangun terlalu lambat akan mengganggu proses membuang bahan kimia yang tidak perlu. Jadi lama kelamaan hati rosak dengan cepat bila banyak toksin.

kerosakan hati

Fungsi Penting

  1. Menghasilkan air hempedu yang diperlukan bagi penghadaman makanan berlemak.
  2. Menyimpan glukosa atau gula berlebihan dalam badan dalam bentuk glikogen dalam sel hati, dan glikogen ini boleh ditukarkan semula kepada glukosa apabila badan memerlukan tenaga.
    Menghasilkan faktor pembekuan darah.
  3. Menghasilkan asid amino (struktur asas protein).
  4. Memproses dan menyimpan zat besi (ferum) yang diperlukan bagi menghasilkan sel darah merah.
  5. Menghasilkan kolesterol dan bahan kimia lain yang diperlukan untuk pengangkutan lemak.
  6. Menukarkan hasil buangan daripada proses metabolisma badan menjadi urea.
  7. Menukarkan ubat-ubatan yang diambil kepada bahan aktifnya semasa di dalam badan.

Simptom Penyakit

  1. Loya.
  2. Muntah.
  3. Sakit perut di bahagian atas kanan abdomen.
  4. Jaundice (sakit kuning) – kulit berwarna kuning disebabkan kepekatan bilirubin dalam saluran darah tinggi.
  5. Keletihan, lemah dan turun berat badan.
  6. Kulit mudah lebam kerana kurangnya pengeluaran faktor pembekuan darah.
  7. Gatal-gatal kulit kerana garam hempedu boleh berkumpul dalam kulit.
  8. Gynecomastia atau buah dada lelaki membesar kerana hormon seks yang tidak seimbang, terutamanya disebabkan oleh peningkatan hormon estradiol.
  9. Mati pucuk, kurang nafsu seks, dan testis mengecil kerana pengurangan fungsi hormon seks.
  10. Kekeliruan dan kelesuan disebabkan oleh peningkatan tahap ammonia (hasil buangan daripada metabolisma protein yang memerlukan hati untuk membuangnya) dalam saluran darah dan pengumpulan cecair dalam kaviti abdomen kerana pengurangan protein yang dihasilkan.

 

Kandungan DTX Complex Shaklee

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. DTX Complex Shaklee mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.

Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawa Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)
Formulasi yang dipatenkan untuk DTX Complex

1. Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk thistle seed)

Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida
Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia
Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol
Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang
Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema

2. Articok (Artichoke)

Membina semula sel-sel hati
Merangsang pengaliran hempedu

3. Dandelion

Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundice
Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang
Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia
Melawan tumor dan kanser
Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air

4. Kunyit

Mengandungi curcumin : bahan anti-oksida
Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV

5. Reishi Mushrooms (Ling Zhi)

Membina imun – membantu dalam mencegah atau merawat kanser
Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis
Merawat sindrom keletihan yang kronik
Membantu mencegah penyakit jantung

6. Schizandra

Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida
Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin

fungsi dtx complex shaklee

Fungsi DTX Complex Shaklee

DTX Complex membantu proses detoksifikasi kerana hati perokok terdapat bahan-bahan kimia yg merbahaya daripada rokok seperti nikotin.

  • Melindungi hati daripada toksin termasuklah dadah , racun dan bahan kimia.
  • Sangat membantu dalam merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
  • Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol dan toksin.
  • Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang.
  • Membantu melegakan masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema.
  • Membina semula sel-sel hati dan merangsang pengaliran hempedu.
  • Kandungan Dandelion dalam Dtx Complex dapat membantu merawat endometriosis.
  • Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit.

Healing Crisis Makan DTX Shaklee

Saya dah makan semua vitamin Shaklee dan guna semua product Shaklee. hanya 1 product ini saya LAST sekali cuma. dan cukup takut nak cuba sebab orang cakap HEALING CRISIS nya teruk !!!! Sampai la 1 masa saya ke kelas nutrisi belajar dengan Nutritionist Shaklee.

Hati penapis segala bagai .. cuma bayangkan kita water filter yang tapis kekotoran tu. korang servis setahun berapa kali? kalau tak servis 20 tahun agak agak water filter tu jadi apa? jadi bayangkan hati kita tak servis 20-30 tahun…ketaq kaki dengar masa kelas tu… tekad nak ambil la jugak. Apa yang terjadi bila ambil DTX ini boleh kali pertama??? HEALING CRISIS teruk sangat ke?

1. Jerawat naik banyak !!!

dah lama tak naik jerawat. sekali naik banyak dan besar dan sakit pulak tu… stress mak uolss. stop makan DTX ke? oh tidak sebab kena faham kenapa jerawat naik.. Sebenarnya…. Kehadiran jerawat adalah satu tanda dari krisis pemulihan atau healing crisis… Apabila mengambil suplemen, badan kita mula mengeluarkan toksin dan racun-racun senyap yang dah sekian lama berada dalam tubuh kita.

2. Period banyak giler

masalah period tak tetap sejak azali lagi. lepas makan DTX ni memang kaw kaw la keluarnya. Bagus la baru la cuci betul betul. lama tak healing crisis ni? period ni kejap je. period bulan seterusnya dah macam biasa. jerawat agak lama… tp sekali je naik. lepas tu takde yang naik. jerawat yang lama makin lama makin surut. sekarang dah takde..

masa healing crisis minum air banyak banyak. sabar !! Healing Crisis ni penting untuk cuci badan korang. moral of the stroy SABAR & TERUSKAN MAKAN. korang akan menikmati hasilnya selepas tu.. serius weii rasa best giler lepas makan DTX. salah 1 nya berat senang turun. berat susah nak turun sebab toksin banyak.huhuhu

Testimonial DTX Complex Shaklee

testimoni dtx complex shaklee mak radang

dtx complex hati bengkak

dtx complex testimonial

testimonial dtx

DTX Tidak Sesuai Untuk Wanita Mengandung

Tidak disarankan kepada wanita mengandung atau menyusu dan bagi kanak-kanak di bawah umur 12 tahun haruslah mendapatkan khidmat nasihat pakar kesihatan.

Leave a Reply

Open chat