COD Vivix Set Cyst Shaklee di Taman Maznah Klang

COD Vivix Set Cyst Shaklee di Taman Maznah Klang

” Ainul boleh ke hantar vivix ke Klang ” . Boleh kakak !!! ini permintaan customer saya yang ada masalah cyst. Beliau beli full set dan minta cod vivix set cyst Shaklee ke Taman Maznah Klang

Apa itu Cyst? Bahaya ke

Ovarian cyst adalah kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari, diameternya melebihi 3 cm. Kantung ini boleh terjadi dalam pelbagai saiz, sehinggakan ada yang bersaiz sebiji tembikai!

COD Vivix

Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air atau lendir dipanggil simple cyst , atau ada yang lebih kompleks mempunyai lendiran yang likat, darah atau bahagian-bahagian pejal dan keras.

Jenis – jenis sista yang biasa terjadi saya senaraikan seperti di bawah –

✅Simple cyst: terjadi apabila folikel besar pada ovari yang terus menerus membesar selepas telur dilepaskan pada ovari. Cyst jenis ini adalah yang paling biasa dijumpai dan ditemui dan akan hilang dengan sendirinya selepas beberapa bulan.

✅Endometrioma – endometriosis, di mana sel-sel yang terdapat pada rahim didapati terdapat di luar rahim, menyebabkan terjadinya cyst jenis ini dan dipanggil endometrioma.

✅Dermoid cyst : terjadi daripada sel yang menghasilkan telur pada ovari, kadang-kala bercampur dengan rambut dan lemak.

Jenis cyst yang lain adalah jarang-jarang berlaku dan ditemui.

Hampir kesemua ovarian cyst yang berlaku sebelum usia menopos adalah TIDAK berbahaya. Kanser ovari sebelum usia menopos juga adalah sangat jarang berlaku.

Ovarian Cyst kerap berlaku di kalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak sedar pun yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan masalah atau simptom. Ia hanya akan dikesan bila sesorang wanita itu membuat ultrasound, dalam pemeriksaan apabila menghadapi masalah kesuburan.

Walau bagaimanapun, 1 dalam 10 wanita mungkin akan memerlukan pembedahan di kemudian harinya.

Sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung membawa kepada kanser dan lebih berbahaya.

Apakah simptom atau gejala ovarian cysts?

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketulan pada bahagian bawah perut.

Kebanyakkan org beranggapan perut yang buncit itu disebabkan pengumpulan lemak dan membiarkan sahaja.

Lain-lain gejala termasuklah :

✏️Muntah dan loya

✏️Sakit perut

✏️Sakit semasa hubungan kelamin

✏️Sukar atau kerap kencing

✏️Rasa perut penuh dan tidak selesa dan cepat kenyang

✏️Rasa berat pada ari-ari

✏️Susah untuk mengandung di mana ada kaitan dengan endometriosis

Cyst & kesuburan?

Terdapat pelbagai jenis cyst dan kebanyakanya tidak menjadi penyebab dan tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk hamil. Kebanyakan cyst tidak menganggu proses ovulasi atau persenyawaan.

Tetapi sekiranya anda mengalami Endometriosis atau Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS), ia mungkin berkait rapat dengan masalah kesuburan.

Info

COD Vivix Set Cyst Shaklee di Taman Maznah Klang

Selepas mendapat whatsapp dari Puan H ni, saya expain sikit pasal set cyst ni. Supplement cyst ni bukan mengubati mana mana penyakit. Ianya supplement bantu stabilkan hormon, antiradang. Rawatan doktor, ubat doktor kena diteruskan.

Set Cyst Shaklee

1.VIVIX

6 Bulan Amalkan VIVIX

Bagaimana VIVIX Membantu Kecutkan Cyst ?

Minuman ini bukan ubat yang merawat cyst ye. Minuman ini hanya minuman kesihatan yang membantu badan sihat, hormon stabil dan badan kita sendiri yang akan melawan penyakit. Ingat cyst sepatutnya boleh hilang secara semulajadi. Ianya makin membesar sebab badan kita sendiri. 4 bahan utama di dalam vivix yang berfungsi membantu kecutkan cyst.

Muscadine Grape

Anggur hebat ini satu-satunya anggur semulajadi yang ada lebih 1 kromosom. Ahli saintis menunjukkan profil polyphenolnya berpotensi membantu kesihatan terutamanya untuk kecutkan cyst. Phyto nutrient yang ada dalam anggur ini bersifat Anti virus, anti-bakteria & boleh. Kelebihan buah anggur ini ialah kerana mempunyai Resveratrol & Polyphenol (bertindak sebagai anti-oksida yang terbaik). Bertindak untuk membantu mengecutkan Cyst di ovari dan Bartholin Gland Cyst di luar rahim & mengelakkan daripada cyst untuk kembali semula.

Purple Carrot

Buah purple carrot ini mempunyai sumber terbaik vitamin A. Dalam karet ini juga mempunyai Anthocyanins yang berfungsi sebagai antioksidan utama. Sifat Anthocyanins ini akan bertindak sebagai anti-oksidan, anti-mikrobial, anti karsinogen & mampu untuk mengecutkan Cyst daripada terus membesar di dalam ovari & juga luar rahim (bartholin gland cyst)

Elderberry

Di dalam Elderberry ini ada Flavonoid yang mempunyai anti oksidan yang kuat. Pada masa yang sama ianya kaya dengan sebatian Anthocyanins yang akan memberi kesan kepada anti keradangan (mengurangkan rasa sakit Cyst). Elderberry ini juga akan kuatkan sistem imun badan dan akan mengurangkan rasa stress bagi orang yang sakit Cyst.

Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum adalah tumbuhan perennial yang besar berasal dari Asia. Tumbuhan ini mempunyai sifat seperti Resveratrol (anti oksida) yang boleh mengecutkan Cyst & Elak Cyst untuk muncul kembali.

2. GLA COMPLEX

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal.

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan.

GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.

Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.

3. Carotomix

merupakan anti-oksidan yang dapat menyekat aktiviti radikal bebas dalam tubuh. mengandungi vitamin A yang terkenal sebagai antioksidan hebat yang mampu berperang melawab kanser yang disebabkan oleh radikal bebas dalam badan.

COD Vivix Set Cyst Shaklee di Taman Maznah Klang

COD Vivix

Ini saya hantar cod vivix ke Taman Maznah Klang untuk customer yang menderita lama sebab cyst. Rawatan ubat doktor beliau masih teruskan.

COD Vivix
COD Vivix
COD Vivix
COD Vivix

Beminat nak Kami COD Vivix ke Tempat anda?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *