Cinch – Protein Shaklee Terbaik Untuk Kuruskan Badan

Cinch – Protein Shaklee Terbaik Untuk Kuruskan Badan

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang! Ia didatangkan dalam 3 perisa yang menyelerakan iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. Selain minum begitu sahaja, anda juga boleh variety kan cara minum dengan mencampurkan buah-buahan segar, yogurt dan sebagainya.

16 Kelebihan Cinch Shaklee

  1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
  2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
  3. Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
  4. Meningkatan metabolisme badan
  5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
  6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
  7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
  8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
  10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  13. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  16. Soya bukan GMO

cinch shaklee

Lagi Fakta Yang Perlu Anda Tahu

1. Kalau minum  tak perlu makan nasi la satu hari?

memang mengandungi kesemua nutrisi yang badan kita perlukan setiap hari. setiap hidangan Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi 35% zat yang kita perlukan dalam sehari, sepatutnya kalau tak makan nasi pun tak apa. Tetapi kita telah biasa dengan nasi, jadi disyorkan kita tetap makan nasi sekali sehari (lunch) cuma sarapan dan makan malam je minum Cinch Shake Mix Shaklee..

2. Adakah pengidap kencing manis/diabetes boleh mengambil Shake Mix Shaklee ?

Cinch Shake Mix Shaklee adalah ber-indeks glisemik yang rendah, dan sesuai untuk pengidap diabetes. Cuma, pengidap diabetes perlu karbohidrat kompleks dalam pelan diet mereka.

3. Adakah ibu mengandung & menyusu boleh mengambil Shake Mix Shaklee ?

Ibu mengandung dan menyusu tidak digalakkan berdiet kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori. Saya sendiri ibu menyusukan anak dan saya mengambil cinch shakes. Ibu menyusu boleh ambil cinch cuma dinasihatkan untuk tidak hanya diet dengan pengambil cinch semata sahaja. Pengambilan makanan lain sangat diperlukan

4. Bolehkah kanak-kanak ambik  Shake Mix Shaklee ni?

Cinch Shake Mix Shaklee tidak dibuat untuk kegunaan kanak- kanak bawah 12 tahun.

5. Cara terbaik untuk minum Shake Mix Shaklee

Seperti yang boleh didapati pada canisternya, Cinch Shake Mix Shaklee terbaik bila diambil bersama susu rendah lemak. Ini kerana gandingan Cinch Shake dan susu rendah lemak memberi profil nutrisi yang mencukupi dan penggunaan protein & leucine yang optimum.

6. Apakah perbezaan dengan ESP Shaklee?

membekalkan lebih banyak asid amino (termasuk leucine) dan protin dalam setiap hidangan. Tambahan pula ianya mengandungi lebih banyak vitamin dan mineral berbanding ESP Shaklee

7. Adakah Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi kafein?

Cinch Shake Mix Shaklee adalah caffein-free, kecuali perasa Latte kerana ia menggunakan perasa kopi asli. Kandungan kafein kurang dari 1 mg untuk setiap hidangan.

8. Beza dengan produk penurunan berat badan lain?

mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga otot. Sesetengah produk kurus merosakkan otot dan menyebabkan kehilangan berat badan akibat kekurangan jisim otot. Keadaan ini menyebabkan berat badan bertambah kembali bila dah tak ambil produk tersebut. Berbeza dengan Cinch Shake Mix Shaklee yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

19. Tak Mahal ke  ?

Tak mahal kalau kita nak bandingkan dengan khasiatnya, satu hidangan Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi 35% khasiat yang kita perlukan sehari, bermakna satu hidangan Cinch Shake Mix Shaklee seperti kita makan sayur sayuran dan lebih dari 7 jenis buah-buahan organik, sebab Cinch Shake Mix Shaklee bersumberkan extrak soya tanpa sebarang tambahan bahan kimia, semuanya asli, lalu ke kita nak cari 7 jenis buah yang sama khasiatnya dengan Cinch Shake Mix Shaklee..

cinch vanilla sedap

Kenapa Leucine Penting ?

Leucine akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam .APAKAH MANFAAT LEUCINE DALAM CINCH SHAKE SHAKLEE ?

  • Mengatur Gula Darah: Leucine mudah dipecah dan diolah menjadi glukosa. Hal ini akan membantu badan kita mengatur kadar gula dalam darah
  •  Membakar Lemak Visceral: Visceral fat atau lemak perut merupakan lapisan lemak paling dalam pada badan kita Dan susah disingkirkan. Leucine yang mengandungi jumlah asid amino yang tinggi dapat membantu anda membakar lemak visceral.
  •  Meningkatkan Energy: Leucine membantu metabolisme tubuh badan kita supaya berfungsi dengan lebih efisien dan seterusnya dapat meningkatkan level tenaga kita semasa waktu puasa.
  • Meningkatkan Produksi Otot Baru: Jika korang berusaha membentuk otot tanpa lemak, suplemen seperti leucine adalah penyelesaiannya
  • Badan lebih solid dan tidak menggeleber: Okay biasa orang yang mengalami perubahan daripada gemuk ke kurus akan mengalami masalah perut or otot-otot menggeleber betul tak? Haaa inilah fungsi utama Cinch Shake ni, ia bantu badan kita BINA OTOT DAN SOLIDKAN SHAPE KITA! Haaa suka latuuu!
  • Memberikan tenaga segera dan berpanjangan: Yes of course. Cinch Shake lagi-lagi lah buat perut kita tahan tak makan and jangka masa bertahan tu lebih lama tau.
  •  CINCH nie memang sesuailah untuk korang nak nak kecilkan part mengeleber tu

Testimoni Joe Labu Kurus Dengan Cinch

kurus turun 20 kg

Alhamdulillah, masuk ramadan tahun nih bermakna genaplah setahun #jurnalkurusjoelabu . Abg joe bermula pada bulan puasa, sebab hanya kerana peristiwa hitam, pengsan kerana darah tinggi. Abg joe tak putus asa, tekad, ini adalah permulaan kepada doa yang akan dimakbulkan. Inilah jalan di mana abg joe mula pasa strategi untuk kuruskan badan.

Abg joe dah siapkan slide supaya korang boleh faham, dari segi kajian dan praktikal yang abg joe lalui dan lakukan bersama kak Ainul Mustafa Result terbaik yang abg joe dapat adalah pada 11/9/19. Nak tahu apa yang terjadi lepas tuh, bila tak konsisten, terus tak dapat result yang cantik. Semoga bermanfaat untuk korang semua yang hendak kurus masa bulan puasa, lagi lagi time PKP nih.

testimoni cinch 4 bulan

Korang boleh baca review nih dekat website shaklee, healthresource.shaklee.com/review-leucine-weight-loss/

Point penting di sini ialah
1- Protein untuk jaga otot dan bakar lemak
2- Kandungan leucine yang cukup
3- Blood pressure berkurang seiring
4- Ukurlilit pinggang berkurang

testimoni cinch 4 bulan

Strategi mudah nak kurus ialah ambil cinch shake masa sahur, lepas tuh boleh tambah juga set kurus shaklee yang lain. Selain itu kena jaga makan, dan mula bersenam. Abg joe teruskan puasa sunat lepas raya. oh ye time pkp tak boleh jogging, jadi bagus lagi buat bodyworkout dan weight training

testimoni cinch 4 bulan

Masa pergi kelas startup ireach pada 28/jun/2019, semua dah mula perasan abam joe dah start kurus. So masa ini abam joe dah mula menulis tentang #jurnalkurusjoelabu. Memang tak boleh bayangkan dapat berat bawah 70 kg masa nih

testimoni cinch 4 bulan

Konsisten terus buat dan buat, akhirnya masa hari merdeka malaysia, tak sangka boleh kecilkan perut. Belum tahap six pack lagi, tapi takdelah teruk sangat macam dulu, bolehlah pakai baju saize XS

testimoni cinch 4 bulan

Result terbaik abg joe, kalau tengok time ni memang rindu lah, ni kalau konsisten apply semua strategi. Bila dah tak konsisten, makan merapu, minum air manis, tak ambil cinch konsisten, nampak body fat terus naik jadi 21 %, dah tak bagus untuk lelaki sebenarnya, walaupun BMI bawah 25 normal

testimoni cinch 4 bulan

Samalah juga bacaan blood pressure. Bila dah tak jaga makan, terus naik balik blood pressure nih. Sebab kalau orang kata berat turun blood pressure turun, itu tak berapa tepat. Yang lebih tepat ialah bila BODY FAT %turun, ada harapan BP turun

testimoni cinch 4 bulan

Korang boleh terus baca dan membaca, so jangan buang masa, bulan puasa ni adalah waktu terbaik untuk teruskan misi kurus. Lagi time PKP, tiada dah nak beli kuih manis manis, takde lagi moreh sedap sedap, sesuai sangat nak diet dan mulakan pembakaran LEMAK !!!! Semoga berjaya !!!

Testimonial Lain Cinch

testimoni cinch dayah

testimoni kurus china makcik

testimoni kurus hajah mahani

testimoni kurus nurul shaklee

Review Rasa

1) Vanilla

Yang ni yang wife saya mula mula belikan dulu. Saya minum masa bulan puasa. Alhamdulillah, berat badan saya turun. Rasa dia bagi saya sedap. Lagi best masa tu saya campurkan dengan ESP dan Kurma, memang layan buat berbuka puasa dan masa sahur.

2) Coklat

Yang ni memang rasa coklat pekat. Ada orang tak berapa gemar sangat cokelat, takpalah. Tapi memang saya suka rasanya, sedap. Kadang-kadang orang kata coklat ni boleh buat kita mengantuk dan sebagainya. Wife saya pulak tak berapa suka coklat, memang dia tak suka air milo, tapi apapun masa bulan puasa dulu, memang best woo cinch shake coklat ni , minum semasa sahur dan berbuka, so nasi ambil sikit jelah.

3) Cafe latte

Rasanya macam kopi, macam nescafe aislah. Ni memang favourite wife saya. Kitorang selalu campurkan dengan ESP, memang kawwww punya. Sampai sekarang saya beli caffe latte ni. SEDAP. Wife saya penggemar Cinch Shaklee ini. Adik ipar saya pulak minum dengan air masak je, rilek je, tengok tengok, perut tak menggelebeh sangat, rasa keras dan mantap kat perut.

Jom Dapatkan Protein Terbaik

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam, Boleh hubungi saya di 013-3612717 atau klik link ini >wasap.my/60133612717/protein/

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com

Leave a Reply

Open chat