Cepat Kurus Dengan ESP

Cepat Kurus Dengan ESP

Cepat kurus dengan esp, berat senang turun? Bagaimana? Kenapa berat susah turun bila meningkat usia? Jom kita baca lagi tips kak ainul macam mana nak kuruskan badan dan buang semua lemak degil dekat badan.

Metabolisme Badan Manusia

Usia 20an

Menurut pakar berat badan, Christopher Ochner, kebanyakan wanita dalam lingkungan umur 20-an akan mengalami kadar metabolisme paling tinggi. Walaupun ianya bergantung kepada gen setiap individu, tubuh masih berada dalam proses pembentukan tulang yang juga akan membantu membakar kalori.

Anda akan makan dengan banyak tanpa memberikan kesan yang ketara pada badan anda. Di samping itu, anda juga mempunyai jumlah otot yang mencukupi bagi memenuhi keperluan tenaga dalam badan sekali gus menyebabkan anda tidak letih dan sentiasa bertenaga.

Walau bagaimanapun, sebaik anda menginjak ke usia 30-an, kadar metabolisme akan menurun tetapi tidak secara drastik.

Usia 30-an

Semakin bertambah usia seseorang, jumlah otot akan mula berkurang dan kemampuan tubuh untuk membakar kalori akan turut berkurangan. Sistem tubuh dan segala proses yang berlaku akan mula bergerak secara perlahan.

Proses pencernaan, penurunan berat badan dan penghasilan hormon pertumbuhan akan terbantut. Namun ianya boleh diatasi dengan melakukan senaman bagi membentuk otot. Pembentukan otot akan membolehkan penghasilan hormon serta meningkatkan kembali kadar metabolisme dalam badan anda.

Usia 40-an

Setelah mencapai usia 40 tahun, anda akan perasan betapa cepatnya kadar metabolisme tubuh anda menurun. Fungsi rahim mulai menurun dan tubuh akan mula bersedia untuk menghadapi menopaus. Pada waktu ini, penurunan hormon estrogen dan progesterone secara langsung akan menjejaskan sistem reproduksi dan kitaran haid.

Penurunan metabolisme ini juga menyebabkan badan mudah naik walaupun jumlah makanan yang diambil tetap sama seperti dahulu. Justeru untuk mengekalkan berat badan, anda harus mengurangkan pengambilan makanan sebanyak 150 kalori setiap hari. Menjelang usia 45 tahun, anda akan kehilangan jumlah otot yang banyak.

Usia 50-an

Kebiasaannya pada peringkat umur ini, kitaran haid wanita akan berhenti sekali gus menyebabkan peningkatan berat badan yang mendadak. Jisim otot kemudian akan digantikan dan berubah menjadi lemak. Badan pula akan memerlukan kandungan kalori yang lebih kurang berbanding dahulu.

protein buat saya gemuk

Bagaimana ESP Shaklee Membantu Cepat Kurus?

Jika kita ingin badan yang kelihatan lebih langsing dan kurus, kita perlu mengambil sumber protein yang tinggi. Di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) terkandung sumber makanan tambahan yang amat baik untuk pengawalan berat badan. Protein tinggi yang terdapat pada Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) boleh menyekat hormon ‘ghrelin’ yang merangsang nafsu kelaparan dan meningkatkan tahap ‘cholecystokinin’ (CCK), iaitu suatu penahan selera yang mengisyaratkan otak untuk menghasilkan rasa kenyang atau puas.

Protein di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) juga mempunyai sifat termogenik yang menyebabkan badan membakar lebih banyak kalori. Protein di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) turut menyokong untuk membina jisim otot pejal yang penting untuk mereka yang sedang berdiet serta dapat menurunkan berat badan.

Asid-asid amino di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) memberi isyarat kepada otot untuk membaiki struktur dan kekuatannya, akhirnya memberikan tenaga untuk membakar kalori dan lemak.Protein di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) turut meningkatkan jisim otot pejal, merangsangkan pembakaran lemak dan mengurangkan penyimpanan lemak baru untuk memastikan tiada kesan yo-yo akibat daripada diet yang melampau!

Kandungan Leucine Dalam ESP

ESP SHAKLEE BOLEH BANTU UNTUK KURUS , BETUL KE ? Ya..sebab ESP ada leucine. Tahu apa itu leucine? Leucine ni ialah salah satu daripada 9 asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
Leucine ni ada fungsi yang tersendiri dan sangat membantu menurunkan berat badan. Bagaimana?

(1) Membakar lemak visceral – Lemak visceral adalah lemak yang berada paling dalam (di bahagian perut) dan susah nak disingkirkan. Tapi leucine ni dapat bantu bakar lemak viseral ni.

(2) Rasa kenyang yang berpanjangan – Perasan tak bila kita minum ESP kita rasa kenyang dan bertenaga? Sebab Leucine ni bantu bertindak dalam metabolisme glucose. (Glukose ni diperlukan untuk tenaga). Jadi, bila kita minum ESP, even tak makan atau pun masa kita berpuasa ; kita still rasa kenyang…rasa bertenaga.

Selain tu, leucin ni juga boleh rendahkan tahap triglycerides dalam darah yang akan membantu leptin (sejenis hormon) meransang otak dengan lebih baik supaya anda berasa kenyang pada kalori yang rendah… and that’s why if nak kurus ESP ni ambil sebelum makan, so, time makan tu kita dah rasa kenyang…automatik kita akan kurang makan.

(3) Membina semula otot – Memang kita boleh dapat leucine dari makanan lain, tapi antara banyak-banyak asid amino, Leucine ni mudah rosak lagi-lagi time senaman. So that’s why kita perlukan supplements yang ada leucine (which is ESP la kan) untuk bina semula otot, dan untuk menjalankan fungsi lain.

Ha.. tu sebab korang tengok atlet selalunya ambil protein…sebab diorang tak nak kehilangan otot diorang. Kan otot diorang pejal gitu! Lagi 1…Perasan tak orang yang skip karbohidrat cepat kurus(kurang makan nasi dan sebagainya) dan cepat gemuk? Nak tahu kenapa

SEBAB penurunan berat badan macam ni akan menyebabkan kita kehilangan otot. Bila kehilangan otot, ia akan perlahankan metabolisme badan, so orang tu akan naik berat badan dengan cepat. TAPI.. if kita ambil ESP ni, Leucine dapat kekalkan tisu tanpa lemak. Dalam kata lain, ESP (yang kaya dengan leucine) ni dapat bantu kita kurus kan badan dengan pembakaran lemak dan bukannya mengurangkan jisim otot.

Kak Ainul Cepat Kurus Dengan ESP Shaklee

Ainul Mustafa Kurus Dengan ESP Shaklee

cepat kurus dengan esp

Lagi Kesan Cepat Kurus Dengan ESP

Cara Minum ESP Shaklee Untuk Kurus

ESP Shaklee Kurus

Bagaimana ESP Shaklee Membantu Cepat Kurus ?

Testimoni ESP Shaklee Untuk Kurus

Feedback Consume ESP Shaklee Kurus

Nak order ESP Shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
wasap.my/60133612717/ESPSHAKLEE

Leave a Reply

Open chat