Carotomax Bantu Masalah Mata

Carotomax  Bantu Masalah Mata

Bila umur meningkat dan kerja asyik mengadap handphone, komputer je. Mata jadi stress, silau, pening ..Awal awal kena hari tu pening, mata rasa macam rabun, tengok screen hp pun kena jauh. adoiii rabun ke aku ni. Sejak makan carotomax ni dah takde pening, tengok screen dah ok. cuma kena juga lah rehatkan mata sesekali kan

APAKAH KANDUNGAN YANG TERDAPAT DALAM SETIAP KAPSUL CAROTOMAX SHAKLEE ?

Carotomax Shaklee merupakan hasil gabungan 6 jenis Karotena yang diambil dan diekstrak daripada buah-buahan dan sayur-sayuran yang tinggi sifat antioksidan. Sebagai contoh antaranya biji anggur, tomato, brokoli, kentang, rumpai laut dan minyak sawit. Para saintis Shaklee telah mencari ke seluruh dunia untuk menyediakan 6 jenis Karotena terkuat termasuklah :

▪ Hawaii untuk mendapatkan microalgae yang menghasilkan astaxanthin
▪ Malaysia untuk mendapatkan minyak sawit sebagai alpha dan beta carotene
▪ Thailand untuk mendapatkan marigold yang menghasilkan lutein

Satu biji kapsul Carotomax membekalkan lebih 13mg kebaikan Karotenoid semulajadi yang sangat baik untuk kesihatan. Kita akan dapat memperolehi semua khasiat dan kebaikan 6 jenis Karotena di dalam setiap kapsul Carotomax.

carotomax 6 karotenoid

KEBAIKAN 6 JENIS KAROTENA DI DALAM SETIAP KAPSUL CAROTOMAX SHAKLEE

Alpha Carotene – Menjaga kesihatan mata, menghalang degenerasi penglihatan dan membantu dalam penglihatan malam

Beta Carotene – Memperbaiki kulit, mempertingkatkan sistem imun badan serta mempercepatkan pemulihan luka

Astaxanthin – Pigment di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna merah jambu kepada ikan salmon. Namun Shaklee telah menuai astaxanthin daripada mikro alga laut iaitu sumber yang tulen dan potent. Ia membantu dalam melindungi daripada kerosakan akibat oksidasi kolesterol LDL

Lycopene – Bersifat antioksidan dan menghalang penuaan organ. Ia juga membantu mengurangkan penyakit kelenjar prostat serta meningkatkan kesihatan jantung, serviks dan menguatkan sistem imun badan

Lutein – Membantu untuk menyekat katarak, glaukoma serta AMD iaitu Age Related Macular Disease atau Penyakit Makular Berkaitan Umur

Zeaxanthin – Melindungi mata dan menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Ia juga membantu mengurangkan risiko kanser payudara dan ovari termasuklah serviks

carotomax masalah rabun.jpg

7 KEBAIKAN CAROTOMAX SHAKLEE

lebih selamat daripada Vitamin A

Pengambilan Vitamin A secara berlebihan akan menyebabkan berlakunya toxicity. Akhirnya ahli saintis telah menemukan beta karotena pada tahun 1932. Beta karotena merupakan satu precursor Vitamin A dan ia didapati selamat untuk diambil

membantu dalam mempertingkatkan penglihatan

Carotomax membantu menghasilkan ungu visual yang akan membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia juga meningkatkan dan mengatasi masalah penglihatan seperti rabun dekat, rabun malam, katarak, glaukoma, kelesuan mata, astigmatism, xerophtalmia atau mata kering, gegelung hitam mata, eye bag dan floaters

 menggalakkan perkembangan yang normal dan sihat

membantu merangsang perkembangan normal kanak-kanak dan remaja. Ia juga membantu menguatkan tulang, melindungi rambut, kuku, kulit, gigi, gusi, membran mukosa dan sistem reproduksi. Ia juga membantu dalam penghasilan sperma yang sihat

 melindungi epithelia

Carotomax memelihara lapisan luar cornea, rongga mulut termasuklah usus, perut, paru-paru, pundi kencing, bronkus serta ovari. Ia juga dapat mengatasi masalah ulser di dalam saluran usus

 mengurangkan penyakit kulit

Mengambil Carotomax secara konsisten dan banyak akan melegakan dan mengurangkan masalah kulit seperti kulit kering, jerawat dan psoriasis. Selain itu penggunaan Carotomax secara luaran juga membantu dalam mengatasi masalah kulit seperti pustule, scabies dan ulser kulit

 menghalang infeksi atau jangkitan

Carotomax akan merangsang enzim dalam badan untuk membunuh kuman, menyekat dan memperbaiki keadaan penyakit pernafasan paru-paru serta mengatasi batuk, asthma, selesema dan flu

 melawan kanser dan serangan oksidasi radikal bebas

Pengambilan Carotomax yang kaya dengan beta karotena mampu menguatkan sistem imun badan, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser payudara dan paru-paru. Ia juga mengurangkan dan melawan radikal bebas serta menyingkirkan sel-sel mati akibat kesan daripada radikal bebas

Antara kebaikan Dan manfaat  Carotomax

1. Beta Carotene  mampu memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.Ia juga mampu mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

2. Lycopene  bersifat anti oksidan, menghalang penuaan organ.
Baik untuk kesihatan servik, kitaran jantung dan meningkatkan sistem imun.
Bagus untuk merawat penyakit kelenjar prostat.

3. Zeaxanthin  akan melindungi mata dengan menuras cahaya gelombang biru pendek yang berbahaya.
Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari dan servik

4.Alpha Carotene  penting untuk mata yang sihat , penglihatan malam dan menghalang degenerasi penglihatan.

5. Lutein  menyekat penyakit katarak, AMD dan Glaukoma.

6.  membantu mempertingkatkan penglihatan – menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap.

Masalah Diabetic Retinol

Selesai kelas malam ni tentang topik DIABETIC RETINOL. Iaitu isu yang biasa kita hadapi tentang masalah mata. Kencing manis biasa dikaitkan dengan potong kaki dan rosak buah pinggang. Tapi kita lupa kencing manis juga boleh rosakkan penglihatan mata, saraf, jantung dan banyak lagi.

Bila ada masalah mata disebabkan kencing manis memang susah nak patah balik, sel rosak akan kekal, cuma kita boleh maintain jaga sel yg sihat disekelilingnya terus sihat. Dengan syarat jaga pemakanan. Banyakkan sayur dan buahan, suplemen shaklee carotomax dan lain2 pun jangan lupa amalkan.

Dalam carotomax shaklee ada dua bahan utama ni LUTEIN dan ZEAXANTHIN yg biasa doctor mata akan advice ambil. Mata kalau ada selaput atau sebagainya, cepat2 jumpa doctor tau. Elak tengok laptop dan HP lama2. Nak jaga kesihatan mata dengan ambil suplemen shaklee, jumpa saya.. PM tepi.

 

Testimoni  Shaklee Lancarkan Peredaran Darah

KUKU MAK AYAH ANDA MACAM NI? Cuba mintak mak tunjuk kuku kaki. Nak tahu saluran darah mak sihat atau tidak? Tgk kuku kaki dan kuku jari. Selalu paling teruk adalah kaki. Ia menunjukkan mak punya peredaran darah pada saluran darah yang kecil dan hujung, dah alami kemerosotan.

Darah tak sampai dgn baik pada kuku kerana paling hujung. Kuku jadi keras, warna seolah-olah kuku hampir mati. Jika ibu ayah ada penyakit kencing manis, ini komplikasi sangat common. Kesihatan mereka sudah merosot. Bekalkan carotomax dan coqtrol segera!!!

Carotomax ini mempunyai astaxanthine dan coqtrol mempunyai resveratrol yg membantu lancarkan perjalanan darah dgn baik. 2 produk ni kaya dengan antioxidants yg juga mempunyai healing /repair yang cepat pada sel yang rosak. Membantu hasilkan kuku baru yang sihat.

Coqtrol beri tenaga pada ibu ayah. Bantu hilangkan lenguh kaki dan sakit sendi. Carotomax bantu mata ibu ayah yang dah semakin tak nampak. Hadiahkan ibu ayah dengan Carotomax dan coqtrol atau salah satu.

Testimoni Vitamin Mata Shaklee

carotomax

carotomax

Berapa Harga Caratomax Shaklee

harga 1 Botol RM77.50 dan 1 botol ada 30biji . Boleh klik whatsapp link ini untuk beli

www.wasap.my/60133612717/Caratomax

One thought on “Carotomax Bantu Masalah Mata

Leave a Reply

Open chat