Alahan Seafood Sampai Bibir Bengkak, Berkudis

Alahan Seafood Sampai Bibir Bengkak, Berkudis

Sejak kecil saya tidak boleh langsung makan makan laut,alahan seafood. paling bisa adalah udang. kalau makan walaupun sedikit akibatnya sangat teruk. Gatal, merah 1 badan. Ada masa meraung sebab terlalu gatal dan tidak boleh tidur.

Bila meningkat dewasa, alahan makanan laut masih lagi terasa. namun ianya berkurang sedikit apabila saya terpaksa bergantung makan ubat setiap hari. 

Kerana alahan ini saya terpaksa lupakan hantar untuk belajar di sekolah berasrama. Di asrama kita tidak boleh pilih makanan kan. kadang kala tidak tahu apa yang salah makan, bibir jadi merah, gatal, bersin, selsema sepanjang hari.

zaman kanak kanak yang tidak meyeronokkan. tak dapat nak menikmati makanan laut seperti kanak kanak lain.


Apakah tanda-tanda seseorang itu menghidapi alahan seafood ?

Reaksi alahan terhadap makanan kebiasaannya melibatkan 3 bahagian utama iaitu sistem pencernaan, kulit dan sistem pernafasan. Kebanyakan reaksi alahan makanan adalah ringan namun bagi sesetengah individu boleh mengalami reaksi yang teruk sehingga mengakibatkan maut.


Tanda-tanda dan gejala-gejala alahan makanan termasuklah :

 1. Sistem pencernaan
 2. perut memulas
 3. rasa loya
 4. muntah
 5. cirit birit
 6. Kulit
 7. Gatal-gatal pada kulit
 8. Angiodema – bengkak kelopak mata dan bahagian badan yang lain
 9. Ekzema – kulit menjadi kemerah-merahan, gatal dan rasa pedih
 10. Sistem pernafasan
 11. Lelah atau termengah-mengah dan sukar untuk bernafas
 12. Anaphylaxis iaitu reaksi teruk yang berhubung kait dengan kesukaran bernafas, bengkak dalam mulut dan kerongkong, penurunan tekanan darah dan terkejut malah boleh mendatangkan kematian.

Alhamdulilah sekarang saya sudah boleh makan seafood dengan tenang. tiada lagi bengkak bibir, badan gatal gatal.
Ini semua kerana ALFALFA SHAKLEE

alahan seafood alfalfa shaklee

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee. Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”.

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.

testimoni shaklee
testimoni alahan seafood shaklee
testimoni alahan seafood shaklee
testimoni alahan seafood shaklee
testimoni alahan seafood shaklee
testimoni alahan seafood shaklee
testimoni  shaklee
testimoni alahan seafood shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafaEmail: ainulfadzilah@gmail.comCall/SMS/WhatsApp: 013-3612717

COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *