Protein Shake

Protein Shake

7 soalan mengenai PROTEIN SHAKE, ESP,  CINCH, meal shakes, life shakes. Berikut adalah beberapa persoalan yang telah saya suarakan, dan hasilnya sebegini. Ada juga beberapa penyumbang kepada jawapan dan diskusi tentang protein, esp dan cinch shake shaklee .

7 Soalan Mengenai Protein Shake

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh terus hubungi kami untuk bantuan lanjut tentang soalan-soalan yang akan saya kemukakan dibawah ini.

1) LEUCINE untuk penyusuan ibu

Kalau kita refer link dibawah

http://www.livestrong.com/article/474854-the-best-protein-supplements-while-breast-feeding/

ibu menyusukan anak perlukan sembilan sumber acid amino utama yang tidak dihasilkan oleh tubuh kita, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan dan valine.

2) Berkenaan protin supplement.

Article from University of michigan medical school – kalau nak ambil protein supplement, kena pastikan ia mengandungi kesemua 9 nutrient penting amino acid dan kesemua 9 komponen ni tidak dihasilkan oleh tubuh. Dan kesemua sembilan ni mmg ada listed kat ESP, termasuklah leucine.

3) 3 asid amino penting untuk protin susu

dari website lain – (google book): protein susu dihasilkan oleh asid amino di dalam darah. 3 yg paling penting ialah – leucine, valine & threonine.

4) Kajian terhadap pengambilan LEUCINE daripada sciencedirect (abstract shj)

kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet yang tinggi dengan leucine mengalami penurunan berat badan, penghasilan susu badan yang lebih tinggi dan pertambahan berat badan yang ketara kat anak2 tikus tu.

5) Bagaimana LEUCINE membantu mengurangkan berat badan ?

Level Leucine dlm Cinch rangsang sintesis protein otot utk kekalkan otot mase kite kurangkn berat drpd lemak .LEUCINE leucine ni kalau diambil berasingan (mmg ada suplement leucine shj) ia digunakan untuk atlit bina badan.

6) Kandungan LEUCINE dalam CINCH

Sesetengah mengatakan Leucine dlm Cinch lebih tggi drpd ESP. Walaubagaimanapun, kandungan leucine dalam CINCH sebenarnya dirahsiakan oleh SHAKLEE. Ini salah satu sebab untuk menunjukkan CINCH ialah satu produk yang sangat istimewa berbanding produk lain

https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next

7) Bolehkah ESP boleh gantikan CINCH untuk program penurunan berat badan ?

ESP tidak boleh gantikan Cinch sebenarnye utk program penurunan berat sebab: Mengikut forum ni, https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next
i) ESP ni produk yg bagus la utk sumber protein biologikal yg tggi dan sihat tapi xsesuai gantikan Cinch sebab ESP xdpt bg cukup kalori,protein,fiber,vitamin & mineral pe serving yg sesuai utk pengurgan berat badan
ii)berbanding dengan CINCH, ESP ni xde ujian klinikal utk penurunan berat badan.

sumber: cinchclun.com-yg tulis ni Pamela Manning, Snr health Sc. mnger, Shaklee Corp.

Terima kasih kepada penyumbang, CerryMamafaiz, yatie mellon, enny ucop, dan rakan rakan. Rugi kalau tak join business shaklee ini.

Protein

Mengikut kajian, sel kulit muka hidup selama 21 hari. Selepas 21 hari, sel kulit akan diperbaharui.

Sel kulit memerlukan protein untuk tumbuh semula dengan sihat. Tanpa pengambilan protein yang cukup, sel kulit tidak dapat diperbaharui dengan baik dan menyebabkan kulit menjadi tidak sekata.

Pengambilan protein terbaik dan non GMO seperti ESP shaklee BOLEH membantu sel kulit diperbaharui dan proses penyalinan kulit dengan baik.

Kenapa badan perlukan protein?
💡Protein penting untuk bentuk sel pada organ dan tisu badan.
💡Protein adalah makanan sel. Orang perempuan perlukan 50g protein sehari, orang lelaki perlukan 60-70g protein sehari.
💡Apabila kita sakit, organ, tisu banyak yang rosak. Jadi perlukan protein untuk baiki semula sel.
💡Protein daripada 2 sumber iaitu :
💡💡Haiwan
💡💡Tumbuh-tumbuhan (protein yang sangat bagus dan sihat kerana tiada lemak)
Kenapa Protein daripada ESP sangat bagus?
📍Rendah gula
📍Tiada lemak dan kolestrol
📍Tiada GMO (Genetically Modified Organism)
📍GI rendah (bagi rasa kenyang lama)
📍Lengkap dengan 9 asid amino (penting untuk uraikan protein yang dimakan) yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan.

3 kelebihan ESP Shaklee
😍 Awet muda dan tegangkan sel
😍 Bina dan baiki DNA
😍 Pembentukan kulit, gigi, rambut dan tulang yang sihat
😍 Bantu cepatkan proses sembuh luka dan jeragat sebab bantu hasilkan sel kulit yang baru

 

 

ESP Shaklee Bukan Protein Biasa

ESP SHAKLEE BUKAN SEKADAR PROTEIN

Kalau korang nak tahu sebenarnya banyak kelebihan bila kita ambil ESP ni secara konsisten.

Selain daripada untuk kecantikkan kulit, kelebihan dia jugak adalah

✅ Untuk meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut, mengatasi masalah gastrik.

✅ Untuk mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%. Banyak tu!

✅ 60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang

✅ 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol jahat) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung

✅ 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung

✅ ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki

✅ ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang

✅ ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser

✅ Protein soya meningkatkan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bakteria/virus

✅ Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%

✅ ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda

✅ ESP jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda

✅ Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna

✅ ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya

✅ ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat (lelaki)

✅ ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause

So orang yang konsisten ambil ESP ni bukan je dapat badan yang kurus, kulit yang cantik tapiiii dapat juga tubuh yang SIHAT dan KUAT.

 

Cukup Tak Kandungan Protein Dalam Badan Kita ?

Assalamualaikum wbt

Hai semua !!! Pagi ni sy nk share product paling laku keras dr SHAKLEE iaitu ESP

Tubuh badan kita nih secara keseluruhan semuanya terdiri daripada PROTEIN. So imagine how important for us to have enough protein daily.

Cuba cek balik daily food yang kita makan, cukup tak kandungan protein? Buat yang kata cukup dah ambil protein daripada ayam dan ikan, anda betul-betul yakin tak kandungan protein tu cukup untuk tampung keperluan protein badan anda?

Sebabnya, bila protein tak cukup, tidak hairan lah kalau ramai yang mempunyai masalah kulit berjerawat sana sini, berparut dan berlubang-lubang.

So anda yang nak KULIT CANTIK & KULIT LICIN TANPA CELA, make sure anda consume enough protein yer!!

Untuk siapa pulak ESP ni?? Apa manfaat nya? So kerana pjg lebar sgt sy nk tulis , sy sediakan gambar supaya lebih mudah awk semua nk faham . Nk tau lebih lg? Jgn malu dm me okey protein shake

Leave a Reply