Supplement Tenaga Ibu Menyusu

Supplement Tenaga Ibu Menyusu

Supplement Tenaga Ibu Menyusu? Menjadi ibu menyusu nampak senang tapi tak semudah yang disangka. pengalaman saya 9 tahun menyusukan 3 orang anak macam macam cerita, drama, cabaran ujian yang saya hadap. dan paling mencabar adalah untuk kita kekal bertenaga. Kita nak ada tenaga untuk bekerja, uruskan hal rumah. Nak kekal bertenaga nak pump susu dengan konsistent, nak uruskan hal suami anak anak. Bila badan penat, mulalah emosi tak stabil, moody, nak marah je, semua benda tak kena.

Kenapa Ibu Menyusu Kerap Penat ?

Punca ibu menyusu cepat letih :

 • Kurang darah merah (anemia), sebilangan wanita terutama ibu menyusu sering rasa lemah kerana tahap zat besi (iron) dalam darah sangat rendah. Sel darah merah yang cukup sangat penting untuk membawa oksigen ke seluruh organ.
 • Menyusu dalam tempoh yang lama menyebabkan badan kurang rehat secukupnya.
 • Tidak cukup tidur , sebilangan ibu tidak tidur masa bayinya sedang tidur kerana mahu menyelesaikan tugasan lain dan ini merupakan penyebab kepada keletihan ramai ibu menyusu.
 • Tekanan emosi yang tidak stabil akan memberi kesan kepada fizikal seperti mudah hilang selera makan, mudah sakit kepala dan badan tidak cukup tenaga kerana diet yang tak seimbang.
 • Kurang minum air jadi badan mudah dehidrasi. Bila air dalam badan kurang, ia mudah rasa lemah dan cepat letih. Emosi juga terganggu.

Resv Supplement Tenaga Ibu Menyusu

ResV ni yang paling power kalau nak bertenaga. Bukan ibu je malaqh ayah pun boleh makan sama tau. dua dua bertenaga barulah seronok nak layan anak anak

badan kita ni ada beribu-ribu sel.Dalam sel pula terdapat mitokondria. Mitokondria umpama ‘generator’ untuk sel. Ia bertindak sebagai pusat jana kuasa yang berfungsi untuk memberi tenaga kepada sel.Bila sel bertenaga ia akan meningkatkan tenaga badan secara keseluruhannya.Tapi makin meningkatnya usia kita, Mitokondria di dalam sel juga akan semakin berkurangan.Bila mitokondria semakin berkurangan, sel-sel badan juga semakin lemah. Bila sel lemah, badan akan automatik menjadi lemah dan mudah mendapat penyakit.

10x Ganda Resveratrol Dalam resv Bantu Tingkatkan Kuantiti Metokondria Di dalam Sel.Jika sel-sel kita bertenaga, badan kita akan turut jadi bertenaga.

ResV Shaklee Badan Bertenaga

Supplement Tenaga Ibu Menyusu Dari Sumber Resveratrol ?

Apakah sebenarnya suplemen resveratrol ?

Resveratrol yang anda boleh ambil di lorong tambahan dibuat menggunakan bahan-bahan seperti ekstrak daripada wain merah dan tumbuhan yang dipanggil knotweed Jepun. Suplemen tanpa kaunter ini mengandungi cara, lebih banyak resveratrol daripada jumlah yang anda ambil dalam makanan:

Dos suplemen selalunya 100 hingga 500 miligram, manakala wain merah hanya mengandungi sehingga 2 miligram resveratrol seliter, kata Marina K. Holz , PhD, dekan Sekolah Siswazah Sains Perubatan Asas dan seorang profesor biologi sel dan anatomi di Kolej Perubatan New York, yang telah membuat penyelidikan tentang resveratrol.

Ini bermakna anda perlu minum 50 liter botol wain merah untuk mendapatkan jumlah resveratrol yang sama seperti yang terdapat dalam satu suplemen 100 miligram.

Apakah faedah kesihatan resveratrol supplement tenaga ibu menyusu ?

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa resveratrol mempunyai banyak kesan pada tahap sel. Salah satunya ialah ia kelihatan mengaktifkan sirtuin, kelas protein yang telah dikaitkan dengan penuaan, kesihatan metabolik, dan keradangan, antara lain.

Penemuan itu, yang dibuat pada awal 2000-an, adalah yang pada mulanya membawa kepada populariti suplemen resveratrol. Kajian lain juga telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh melindungi daripada penuaan dalam yis, lalat buah, cacing gelang, dan tikus (lihat: bukan manusia).

Semasa penyelidikan mengenai resveratrol diteruskan, saintis telah melihat potensi kegunaannya untuk merawat keadaan termasuk kanser, penyakit kardiovaskular, diabetes dan gangguan saraf. Kerana “resveratrol bertindak melalui banyak molekul selular yang biasanya terlibat dalam penyakit ini,” kata Holz, “ini memberikan rasional untuk menggunakan resveratrol untuk merawat keadaan ini.”

ResV Formula Polifenol Resveratrol Shaklee

ResV diformulasi secara saintifik untuk menyokong kesihatan menyeluruh dan mengekalkan keremajaan serta kehidupan yang bertenaga. Ia diperbuat daripada campuran proprietari, dengan gabungan polifenol semula jadi dan ekstrak botanikal

 • Anggur Muscadine
 • Knotweed Jepun
 • Anggur Pomace
 • Delima
 • Chebulic Myrobalan
 • Anggur Hitam
 • Anggur Merah
 • Lobak Ungu.

Apakah Perbezaan Antara Vivix Dan ResV?

Melalui penyelidikan bertahun-tahun, kami dapati polifenol tertentu mungkin mempunyai kesan positif ke atas kesihatan sel. Shaklee telah mencipta campuran polifenol dari sumber semula jadi yang lebih seimbang dengan kepelbagaian polifenol . Ini yang menyerupai polifenol berspektrum luas daripada alam semula jadi.

Sebagai tambahan kepada polifenol berkuasa dari anggur muscadine. ResV kini mengandungi polifenol dari delima, ekstrak anggur merah, chebulic myrobalan dan banyak lagi. Berdasarkan data daripada kajian ke atas polifenol dan ResVeratro. Kami menambahbaik keseimbangan ResVeratrol dan polifenol untuk menghasilkan profil polifenol yang lebih aktif.

Bagaimana Formula ResV 30% Lebih Berkuasa Berbanding Vivix?

Spektrum polifenol sudah berubah daripada Vivix dan jumlah polifenol bagi setiap hidangan juga dipertingkatkan. Dalam satu kajian makmal, formulasi ResV menunjukkan 30% lebih berkuasa dalam merencatkan pembentukan protein AGE berbanding Vivix.

Perbezaan kuasa ini yang dikesan melalui esei AGE berlaku kerana terdapat perubahan pada spektrum polifenol. Ini sebab perbandingan saksama dibuat ke atas penghantaran polifenol. Buktinya kini masih dalam ujian.

Siapakah Yang Akan Mendapat Manfaat ResV?

ResV direka untuk semua orang yang inginkan kehidupan sihat dan sejahtera serta mereka yang sentiasa sibuk. Anda boleh bawa dan ambil ResV ke mana saja, pada bila-bila masa. ResV tidak disarankan untuk wanita hamil atau menyusukan anak atau individu di bawah umur 18 tahun.

Adakah Terdapat Langkah Berjaga-jaga?

Tidak ada interaksi yang diketahui antara ResV atau mana-mana ramuannya dengan makanan tambahan lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan agar individu yang berada di bawah jagaan doktor. Yand ada mempunyai masalah kesihatan serta penyakit atau yang mengambil ubat preskripsi. Contoh macam ubat cair darah supaya berbincang mengenai penggunaan ResV dengan doktor mereka.

Cara Nak Order Supplement Tenaga Ibu Menyusu Shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda. Selain itu tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *