Zinc Shaklee Untuk Lelaki

Zinc Shaklee Untuk Lelaki

📌 Untuk sistem imun badan – membantu mengaktifkan sel-sel imun badan termasuk T-Cell dalam badan ( ini penting kerana ia akan memberi respon dengan lebih baik termasuklah untuk ‘detect’ awal sel-sel kanser dalam badan)

📌 Untuk kulit yang sihat.Penting untuk kulit sihat bebas jerawat. Zinc boleh mengawal hormon tostesteron yang mana jika ia tak seimbang boleh menyebabkan jerawat.

📌 Zinc juga penting untuk penghasilan kolegen dalam badan.

📌 Zinc juga boleh mengelak pertumbuhan bakteria, terutama jika ada liang pori yang besar dan terbuka luas, ia boleh membantu mencegah bakteria tumbuh seterusnya boleh elak kulit berjerawat dan boleh juga bantu melegakan kulit yg sensitif. Secara ringkasnya Zinc bagus untuk kulit bebas jerawat.

📌 Zinc untuk tenaga dan stamina. Zinc merupakan mineral penting yang menggalakkan kekuatan otot dan daya tahan badan.

📌 Zinc untuk penyembuhan luka. Zinc boleh menghasilkan sel-sel baru ini amat membantu mempercepatkan penyembuhan luka. Luka akan lebih cepat kering, juga boleh mengelak bakteria pada luka dan luka lebih cepat sembuh. Inilah sebabnya kalau korang perasan, kandungan dalam krim kebanyakkannya ada kandungan zinc.

📌 Zinc untuk rambut. Zinc menggalak rambut tumbuh lebih sihat, subur dan tebal. Jika kandungan zinc rendah dalam badan, folikel rambut lebih mudah terurai san rambut mudah gugur. Bagus sangat zinc untuk masalah rambut gugur.

📌 Zinc untuk kesihatan minda. Zinc membantu meningkatkan daya ingatan dan proses pembelajaran. Juga boleh mencegah penyakit berkaitan usia seperti aizheimer.

📌 Zinc untuk kesuburan / sistem pembiakan yg sihat. Zinc untuk lelaki membantu meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sperma.

📌 Zinc untut wanita, membantu sistem pembiakan wanita, mengawal hormon dan pengeluaran telur.

📌 Terdapat juga kajian yg zinc bagus untuk prostat lelaki, ia membantu mengelak mati pucuk.

Leave a Reply

Open chat