Waktu Minum Cinch Cepat Kurus

Waktu Minum Cinch  Cepat Kurus

Alhamdulillah, semakin dekat dengan bulan puasa , ramai juga nak cari suplemen untuk kurus. Satu soalan yang menarik bagi penggemar cinch shake ialah soalan bila waktu sesuai yang kita boleh minum minuman soya yang bagus ini. Oklah, ini jawapan cadangan saya.

Waktu Minum Cinch Terbaik

1. Waktu Pagi Semasa Sarapan

Waktu terbaik ialah masa sarapan, jika anda bersarapan, kurangkan protein intake dalam sarapan, dan gantikan dengan protein shake ini. Paling penting ialah jangan sampai terlampau banyak kalori. Apapun jaga permakanan, dan lakukan aktiviti yang bergerak.

2. Minum Sebelum Workout

Sangat sesuai kalau anda memang selalu masuk gym, dan minuman cinch yang kaya dengan leucine ini amat penting untuk melindungi otot anda. Maknanya, leucine akan memelihara otot anda supaya tidak kecut, dan ini penting untuk meningkatkan metabolisme, dan seterusnya mampu membakar lemak dalam badan.

3. Masa Sahur Kalau Puasa

Kalau korang nak puasa, minum Cinch adalah yang terbaik, minum juga performance drinks. Cinch memang elok, kalau anda tak makan, maknanya anda belum tentu membakar lemak, tapi sebenarnya jisim otot anda yang berkurang, itulah menyebabkan anda naik turun naik turun. Istilah ini dipanggil yoyo effects dalam diet.

Boleh minum ESP tak untuk kurus ?

Boleh, kalau anda tahu nilai kalori ESP, dan esp ini memang bagi anda tenaga, dan rasa kenyang, itu dari kebanyakan SID yang berkata begitu. Apapun, Cinch Shake Shaklee memang telah direka khas untuk program diet berat badan, bukannya ESP Shaklee. Anda boleh baca lagi artikel perbezaan Cinch dan ESP, kiranya banyak kali saya sentuh tentang perkara ini. Walaupun minum Cinch shake, kita nak kena tahu juga beberapa faktor lain yang menyumbang kepada berat badan yang sihat, makanya tips di bawah boleh diikuti dengan baik.

  • Tahu nilai kalori bagi makanan yang korang makan, lagi lagi makan BUAH !!!
  • Ambil makanan yang berkhasiat, dan mampu membakar lemak
  • Selalu senaman, ini lagi penting.
  • Jangan baring je, lakukan aktiviti yang berfaedah.
  • Matlamat biarlah jelas, bila nak kurus, kenapa dan sebagainya.

Nak Kurus Kena Tahu Waktu Minum Cinch

CINCH SHAKE SHAKLEE Cinch Shaklee sesuai sangat bagi sesiapa nak DIET dan KURUSKAN BADAN tau. Cinch Shake ni lengkap dengan segala protein. Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang!

KENAPA BILA MINUM CINCH BOLEH RASA KENYANG LAMA?? Macam mana boleh kurus dengan Cinch? Cinch Shakes mengandungi protein yang diperlukan untuk meningkatkan metabolisma tubuh, perkembangan otot dan mengawal nafsu makan. Leucine yang terdapat dalam Cinch boleh bantu untuk membakar lemak dan melindungi otot dalam proses menurunkan berat badan

  • Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun dan ke atas yang mempunyai masalah berat badan tidak ideal.
  • Mereka yang inginkan berat normal (BMI normal)
  • Cinch Shake boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indeks glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah.

Ainul Mustafa Joe Labu Kurus Raya Haji

Tampil Slim Hari Raya

“Sis Cinch Shake tu ada apa flavor? Flavor mana sedap? Ramai betul yang nak tahu flavor Cinch Shake ni. Tapi itulah, ramai tak tahu waktu minum cinch yang betul. Almaklum semua nak selim sebelum raya & Cinch Shake ni pun bantu kita rasa kenyang saja masa puasa. Sempat lagi ni walaupon dah masuk minggu akhir puasa.

Ok meh nak cerita ni. Alkisah Cinch Shake ni ada 3 flavor sekarang ni. Coming soon ada 4 flavor actually. Tapi cerita 3 flavor sedia ada ni dulu.

  1. Chocolate
  2. Vanilla
  3. Cafe Latte

Kalau ikut kesedapan, semua pun sedap cuma ikut selera masing-masing sukakan flavor apa. Ada yang suka Chocolate. Cinch Shake coklat ni sedap sangat rasa pure coklatnya. Perempuan ramai suka ni. Ada yang suka Vanilla. Ini pun tak kurang sedapnya. Kalau mix dengan fresh milk or ESP memang lemak berkrim rasanya. Yummy sangat.

Ada yang suka Cafe Latte. Ha ini untuk penggemar minuman coffee sesuai sangat. Rasa ala-ala Starbuck tau. Hilang craving kalau dapat ni. Sihat pun sihat. So kesimpulannya semua pun sedap dan ikut selera masing-masing. Coming flavor dijangka sampai bulan september ni adalah flavor Elderberry. Fuh. Ini pun sedap. Tapi flavor yang sedia ada ni pun dah tersangat sedap. So pilih jangan tak pilih.

Manfaat Leucine Untuk Kurus

Cinch Shake Shaklee adalah satu supplement Shaklee berbentuk serbuk yang mana di dalamnya terdapat satu bahan utama yang dipanggil leucine. leucine yang terdapat di dalam Cinch Shake Shaklee inilah bertanggungjawab untuk membantu pertumbuhan otot, sintesis protein, pembaharuan dan perbaikan sel, serta sebagai pengatur metabolisme.

Apa Itu Leucine ?

  • Leucine ialah asid amino dan anggota keluarga bercabang di rantai asid amino yang juga termasuk isoleucine dan valine. Badan kita menggunakan asid amino untuk membuat protein. Ia juga sangat bagus untuk pemeliharaan otot.
  • Dan yang paling best, penyelidikan saintifik baru-baru ini menunjukkan bahawa leucine boleh membantu dalam penurunan berat badan! Ini kerana leucine akan menyerap makanan yang anda makan dan bergerak terus kepada tisu otot yang mana ia akan bertindak sebagai isyarat untuk sintesis protein.
  • Jadi, peningkatan dalam sintesis protein ini berfungsi untuk mengimbangkan peningkatan dalam pecahan protein Pertumbuhansemulajadinya berlaku daripada sekatan kalori atau berdiet.

Bagaimana Leucine Bekerja ?

  • Leucine akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang.
  • Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya kandungan leucine dalam Cinch Shake Shaklee ia merupakan protein yang elok untuk orang yang sedang berdiet dan membina badan / otot.

Manfaat Leucine Dalam Cinch

  • Mengatur Gula Darah
  • Membakar Lemak Visceral
  • Meningkatkan Energy
  • Meningkatkan Produksi Otot Baru
  • Merangsang Hormon Pertumbuhan

cinch shaklee menu sahur berkhasiat.jpg

Diet Masa Bulan Puasa Waktu Minum Cinch

Cinch Shake boleh diambil sebagai pengganti makanan, contohnya nasi atau hidangan berat yang lain. Jadi jangan la pula makan nasi lepas ambil Cinch Shake ni. Bukan diet namanya. Ia juga protein daripada non-gmo soya. Elakkan ambil protein seperti ayam dan daging. Sebaliknya, ambil bijirin, sayur-sayuran atau buah-buahan.

  • Ambil Cinch Shake semasa sahur. Dan beberapa biji kurma. Last sekali ambil Performance Drinks.
  • Ambil Cinch Shake supaya tubuh fit dan bentuk badan tetap cantik walaupun tengah diet.
  • Kebanyakan produk pelangsingan lain menyebabkan kehilangan lemak dan pada masa yang sama kehilangan otot.

Jadi, kurus tapi takde shape. Maknanya kurus tapi tak cantik la. Tapi tidak dengan Cinch Shake. Nak tahu cara pengambilan Cinch Shake yang betul untuk mendapat kesan yang optimum? Cinch Shaklee yg mengenyangkn dan MENURUNKAN BERAT BADAN.

Cinch Shake Shaklee merupakan minuman formula proprietari yang dipertingkatkan dengan leucin. Shaklee menggunakan pengalaman penuh selama lebih 50 tahun dalam dunia nutrisi untuk membangunkan formula Cinch Shake dengan harapan penurunan berat badan menjadi lebih mudah dan selamat.

Testimonial Cinch Shaklee

Leucine merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh… Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot. Cinch Shake Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci. Jom tengok testimoni di bawah.

waktu minum cinch

waktu minum cinch

testimoni cinch dayah

peha kecil seluar longgar minum cinch

testimoni cinch 4 bulan

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

2 thoughts on “Waktu Minum Cinch Cepat Kurus

Leave a Reply