Vivix Untuk Kanser Tulang

Vivix Untuk Kanser Tulang

Sehingga kini, punca tanda-tanda awal kanser tulang tidak diketahui semestinya. Doktor berkata bahawa punca penyakit adalah bahawa terdapat kesilapan dalam DNA sel-sel. sel-sel DNA membesar dan membahagi dengan cara yang tidak dikawal. Sel-sel ini sentiasa hidup, tidak mati pada masa yang ditetapkan. Jom kita baca tentang masalah kanser tulang dan penyelesaiannya ialah vivix untuk kanser tulang

Kemudian, sel-sel bermutasi, berkumpul dan membuat massa (tumor) yang boleh menyerang susunan yang berhampiran atau merebak ke bahagian badan yang lain. Penyakit ini adalah begitu berbahaya kerana ia boleh menyerang kanak-kanak kepada orang dewasa. Dewasa sering disalah tafsir sebagai gejala sakit sendi. Untuk itu, supaya anda tidak salah, kami membentangkan tanda-tanda awal kanser tulang.

KANSER TULANG PRIMER

Kanser tulang primer biasanya berlaku kepada kanak-kanak dan individu bawah 30 tahun. Kanser yang ‘memakan’ tulang akan menyebabkan komposisi tulang kurang padat dan menjadi reput lalu menyebabkan tulang mudah retak. Mengenai kanser tulang primer  ia paling banyak berlaku dalam kalangan kanak-kanak yang berusia lapan hingga 12 tahun. Ia masih boleh terjadi kepada orang dewasa namun sangat jarang,

Bahagian tulang lutut merupakan antara kawasan yang paling banyak berlaku kanser iaitu kira-kira 60 peratus, diikuti 15 peratus di kawasan punggung, 10 peratus di bahu dan kurang lapan peratus di bahagian rahang. Antara simptomnya ialah apabila terasa sakit dan bengkak yang semakin membesar pada bahagian tulang yang diserang kanser. Misalnya, ibu bapa boleh mengesan anak mereka mungkin mendapat kanser tulang dengan melihat terdapat bengkak di bahagian lutut sehingga kanak-kanak itu berasa sakit dan sukar atau bermasalah untuk berjalan.

Bengkak biasanya keras kerana ia berpunca daripada bahagian tulang. Jika kanser berlaku pada tulang tangan, pesakit mungkin berasa sakit apabila menggunakan lengan tangan ketika melakukan aktiviti menggunakan anggota itu. Bagaimanapun, peluang untuk pesakit kanser tulang primer sembuh lebih cerah jika ia masih berada di tahap pertama atau awal.

KANSER TULANG – Tanda Awal Yang Anda Kena Tahu Sebelum Parah

KANSER TULANG SEKUNDER

Kanser tulang sekunder pula banyak terjadi kepada orang dewasa dan tua. Jika tulang belakang retak seperti dalam kes kanser tulang sekunder, keadaan itu boleh menyebabkan saraf tunjang tertekan atau tersepit sekali gus boleh menyebabkan lumpuh. Kanser tulang sekunder pula banyak berlaku pada bahagian tulang belakang, tulang rusuk dan tengkorak.

Ia biasanya dianggap sebagai kanser tahap empat kerana kanser telah merebak daripada satu bahagian lain ke tulang. kanser tulang primer dan kanser tulang sekunder mempunyai perbezaan karakter dan doktor membezakannya dengan karakter tersebut.

Jika imbasan sinar-X pada tulang menghasilkan imej seperti sinar matahari pada tempat kanser, itu menandakan kanser tulang primer. Sementara kanser tulang sekunder pula akan menunjukkan gambaran tulang hancur atau berlubang-lubang dengan kesan seperti digigit atau dimakan

RESVERATROL UNTUK KESIHATAN TULANG PATAH ?

Kerana resveratrol mempunyai sifat anti-radang yang kuat, para penyelidik Denmark berpendapat bahawa ia mungkin membantu mengelakkan keradangan yang menyebabkan kelemahan tulang. Mereka melakukan kajian pada orang yang mempunyai sindrom metabolik, kombinasi tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan gula darah tinggi, kerana keadaan mereka menyebabkan mereka berisiko melemahkan tulang.

Para penyelidik merekrut 66 lelaki pertengahan umur dengan sindrom metabolik tetapi tidak osteoporosis dan mula mengesan kesan resveratrolpada enzim pembentukan tulang dan kepadatan tulang pada duri-duri lelaki yang lebih rendah. Mereka melakukan ini dengan membahagikan peserta kepada tiga kumpulan. Satu kumpulan menerima 1,000 miligram (mg) sehari dari formulasi semulajadi resveratrol dipanggil transresveratrol (sebagai pil 500 mg yang diambil dua kali sehari), kumpulan lain menerima 150 mg (sebagai pil 75 mg yang diambil dua kali sehari), dan Kumpulan ketiga menerima pil plasebo.

Hasilnya: Ia tidak mengambil masa lama untuk resveratrol menunjukkan tanda. Selepas hanya empat bulan, lelaki yang mengambil dos harian resveratrol mengalami peningkatan sebanyak 16% dalam enzim pembentukan tulang yang dipanggil alkali fosfatase tulang, yang biasanya ditemui pada kanak-kanak yang melalui spurts pertumbuhan. Mereka juga mempunyai ketumpatan tulang 3% lebih banyak daripada mereka pada permulaan kajian. Sementara itu tiada perubahan yang dilihat dalam kumpulan plasebo, dan perubahan minimum dilihat dalam kumpulan resveratrol dos rendah.

 

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL UNTUK TULANG PATAH

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

Perlu diingatkan vivix adalah makanan sihat. Tumbuhan terpilih yang membantu sel sel aktif dan sihat. Bila sel kita sihat, tisu badan kita akan aktif dan terbina dengan cepat. Oleh sebab itu luka cepat sembuh. Luka lambat sembuh bila kita kurang makan makanan yang sihat, cukup makan tetapi makanan itu belum lengkap nutrisi yang badan kita perlukan untuk proses penyembuhan.

Fungsi dan Cara Vivix Shaklee Bertindak

1. Memperbaiki sel DNA

➡Setiap saat dan ketika, setiap sel badan kita berganti, ada yang setiap 30 hari, ada yang setiap 60 hari rutinnya. Proses ini adalah normal. Namun DNA kita mungkin mengalami kerosakan akibat radikal bebas maka sel baru yang mengganti, mungkin turun mengalami ketidaksempurnaan. Ini juga menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat.

Fungsi Vivix Shaklee adalah membantu melindungi dan memperbaiki sel DNA kita. Vivix Shaklee sesuai diambil untuk membantu pemulihan pesakit kanser dan mengembalikan sel yang kuat dan sihat. Ada kajian juga menyokong, Resveratrol iaitu kandungan utama Vivix berjaya meningkatkan keberkesanan proses kimoterapi pesakit kanser.

2. Pengawal

➡Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosokan umur sel. Ujian klinikal berjaya menunjukkan, ramuan Vivix Shaklee mengaktifkan satu pengawalan genetik utama dan hasilnya menolong melambatkan penuaan di tahap sel.

3. Memperbaiki Tenaga Sel

➡Mitochondria adalah penjana tenaga di dalam sel. Namun, apabila peranan mitochondria menurun, tenaga sel turun menurun. jadi sel jadi tidak bertenaga untuk melawan penyakit juga melakukan fungsi2 normal.

Fungsi Vivix Shaklee adalah menggalakkan pembetukkan tenaga baru mitochondria seterusnya membantu meningkatkan tahap tenaga di dalam sel juga. Kesannya, fungsi otak, sistem kardiovaskular, imun dan sendi juga berfungsi lebih efisyen.

4. Penimbunan Protin AGE

➡Protin AGE adalah bendasing yang terhasil akibat dari lebihan GULA dan protin. Penimbunan berlebihan protin AGE boleh menyebabkan kerosakan sel dan mempengaruhi keutuhan sel dan jangka hayat sel. Ramuan Vivix dengan 10 kali ganda lebih kuat dari hanya resveratrrol berjaya melambatkan pembetukan protin AGE ni.

kanser tulang kecut

tanda-tanda kanser tulang

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang vivix untuk kanser tulang mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

Leave a Reply

Open chat